4.Traveling is one of the most important activities and people have been interested in it for many years.Modern traffic develops fast,so traveling to different places has become much easier than before.
Staying healthy while traveling can make your trip happier.But do you know how to keep healthy during a trip?The following information may be useful for you.
Before leaving:
Wear comfortable shoes,a hat and sunglasses.
Take some necessary medicines with you.They can be used when you get sick or have other problems.
If you do lots of sports like walking or climbing on your trip,you should do some exercise for weeks or months before you leave.
While traveling:
Be sure not to eat dirty food or bad fruit.
Have enough time to take a rest during your trip.
Tap water (自来水) is not safe,so drink bottled water and always clean the cover on the bottle.
51.Why has traveling to different places become easier?B
A.Because there are many cars.
B.Because modern traffic develops well.
C.Because there are fewer people traveling around.
D.Because there are more interesting places for traveling.
52.You shouldAbefore you leave your home for a trip.
A.get some medicines
B.clean the cover
C.drink much water
D.wear warm clothes
53.You had better notB while you are having a trip.
A.wear sunglasses
B.be too tired
C.wear a hat
D.take a rest
54.If youC while traveling,your trip will be happier.
A.walk fast
B.eat too much
C.keep healthy
D.climb the mountain
55.What's the main idea of the passage?C
A.It is about the things we need to do before traveling.
B.It is about the things we should do while traveling.
C.It is about how to keep healthy during a trip.
D.It is about some interesting places for traveling.
分析 【文章大意】这篇文章提到旅游已经成为一种很重要的活动,现代的交通方式很便利,所以旅游变得更简单,提到旅游前后,旅游中的一些注意事项.
解答 51.B 细节理解题.根据文章:Modern traffic develops fast,so traveling to different places has become much easier than before.可知现代的交通方式很便利,所以旅游变得更简单,故选B.
52.A 细节理解题.根据文章:Take some necessary medicines with you.They can be used when you get sick or have other problems.可知在你离开家去旅行之前带一些药.故选A.
53.B 细节理解题.根据文章:Have enough time to take a rest during your trip.可知在旅行中最好不要太累.故选B.
54.C 细节理解题.根据文章:Staying healthy while traveling can make your trip happier.可知在旅行中保持健康的话你的旅行一定会很快乐.
55.C 主旨大意题.根据文章可知这篇文章提到旅游已经成为一种很重要的活动,介绍了一些注意事项来让我们在旅行中保持更健康.故选C.
点评 做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意,本题主要涉及细节理解题目,要结合问题从文章中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,即可填入正确答案.