【题目】阅读理解
One morning, it was already a quarter to eight when I got up. I was afraid that I would be late so I put on my clothes hurriedly and left without breakfast.
There were so many people at the bus stop that it was not easy to catch a bus. Five minutes went by, I still couldn't get on one. The only thing I could do was to walk. I rushed through the crowded and ran towards my school. Unexpectedly, I hit an old woman, and she fell down. Without saying sorry, I left her and went on my way.
That evening, when I was back from school, I learned that the old woman was badly hurt in the leg from the fall. Some kind people sent her to a hospital after I left. I felt very sorry and nearly cried. The only way for me to ask her pardon was to pay her a visit.
The next day, I went to the hospital, I met the old woman and told her who I was. At first I thought that she would give me . To my surprise, she didn't, but smiled. For me, that smile was worse. She touched my hand and said, “Never mind, my girl, I knew you didn't want to hurt me, did you? Don't worry, I will be better soon.”
(1)The writer had to walk to school because .
A.he got up early
B.he hit the woman the bus
C.the bus was late
D.it was difficult to get on
(2)What happened to the old woman after her fall?
A.her leg was badly hurt
B.She was all right
C.She scolded the writer
D.The writer sent her to a hospital.
(3)The underlined phrase “a scolding” means some.
A.cold eyes
B.bad words
C.warm smile
D.useful money
(4)From the passage, we know that.
A.The writer might be a manager in a company
B.The writer wanted to hit the old woman.
C.The old woman understand the writer very well.
D.The old woman was probably ill at home.
【答案】
(1)D
(2)A
(3)B
(4)C
【解析】短文大意:一天早上,当“我”起床的时候,已经是差一刻八点。“我”担心我会迟到,所以匆忙穿上衣服,不吃早饭就离开了。但公共汽车上很多人,不容易上公共汽车。“我”不得不步行去学校。不幸的是我撞倒了一位老太太。那天晚上,当“我”从学校回来时,“我”得知这老妇人的腿上摔得很厉害。“我”离开后,一些好心人送她去医院。“我”感到非常抱歉。第二天,我去了医院,“我”遇见了老婆婆,告诉她“我”是谁。起初“我”以为她会骂“我”一顿。令我惊讶的是,她没有骂“我”,反而朝“我”微笑。
(1)细节理解题。根据第二段中There were so many people at the bus stop that it was not easy to catch a bus. Five minutes went by, I still couldn't get on one. The only thing I could do was to walk.可推知作者不得不步行去学校是因为很难上当公交车上,故选D。
(2)细节理解题。根据第三段中That evening, when I was back from school, I learned that the old woman was badly hurt in the leg from the fall.可知老太太在摔倒后伤了腿,故选A。
(3)词义猜测题。根据后面句子To my surprise, she didn't, but smiled.可推知划线词词义为“坏话,难听的话”。故选B。
(4)细节理解题。根据最后一段中“Never mind, my girl, I knew you didn't want to hurt me, did you? Don't worry, I will be better soon.”以及前文描述可推知老太太非常理解作者,故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意首字母及所给提示,补全单词或用单词、固定短语的正确形式填空。
group by yourself help play happen |
(1)Please do a role- play in , children.
(2)Children , please do your homework .
(3)I will try my best you with your English.
(4)Do you know Yao Ming is a great ?
(5)What to you? You look worried.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词。
Dear Sandy,
How are you? It's Saturday today and I have some time to to you. We are busy Monday to Friday. We have to get up at six thirty in the morning. After some exercise we have . We have five classes a day and the first class at 8 o'clock. Our teachers are and we can't be late for school. We play sports in the afternoon. We can play basketball, soccer, volleyball, baseball, tennis and ping-pong. Some of us like art. They can sing, dance and draw. Sometimes Miss White, our biology teacher takes us to the zoo. Our school at five. After supper we often watch TV for hour. But we have to finish our homework first. I like math and often do some difficult exercises. I go to bed at ten thirty. I often feel tired. Please write and tell me your school life.
Yours,
Zhou Hong
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】作文
根据下面提示,以“The art form I like best”为题写一篇关于你最喜欢的艺术形式的文章,字数不少于90词。
1.有多种艺术形式,我最喜欢音乐。
2.音乐能让伤心的人振作起来, 能给人力量。
3 我已经去过好几场音乐会,很多年轻人高度评价汪峰的歌。
4. 古典音乐有永恒的价值,是艺术宝藏,我认为很值得倾听。
5. 希望……。
The art form I like best
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
Beijing Opera is also called Peking Opera. It came into being after 1790 when the famous four Anhui opera troupes(戏班) came to Beijing. Its music and singing(唱腔) come from Xipi and Erhuang in Anhui and Hubei. Its costumes are all fascinating and artistic. It is the highest expression of the Chinese culture. It's full of famous stories, beautiful facial paintings, and wonderful gestures and fighting. This kind of opera is very popular with Chinese people.
There are four main roles in Beijing Opera: Sheng, Dan, Jing and Chou. Sheng is the leading male (男性) actor. For example, a Wusheng is a soldier or fighter. A Xiaosheng is a young man. A Laosheng is an old man. Dan is the female(女性) role. Jing, mostly male, is the face—painted role and Chou is the comedy actor or clown.
Stories in Beijing Opera are very interesting. Some of them are from the history book, but most of them are from the literature, especially famous novels. The people in the story usually have some disagreements. They become angry and unhappy. They are sad and lonely. Sometimes they are nervous and worried. Then they find a way to make peace. The stories usually end with happiness and laughter and people are all happy in the end.
(1)Beijing Opera's singing is from .
A.Anhui and Hubei
B.Beijing and Anhui
C.the history book
D.the literature and novels
(2)The second paragraph(段落) of the reading is about the of Beijing Opera.
A.stories
B.roles
C.gestures
D.paintings
(3)From the reading, we know the role Chou most probably has a (n) feature.
A.honest
B.funny
C.dull
D.serious
(4)Which of the following statements is TRUE?
A.Peking Opera is full of different gestures.
B.There are only four roles in Beijing Opera.
C.Beijing Opera is the most popular in the world.
D.The people in the story usually are in agreement.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Welcome to the English Corner(英语角)
Room 101
You can know all about the English Corner here. If(如果) you want to join us, you need to start (开始) from here. The telephone number is 85436200. You can call us.
Room 102
This room is for oral(口语的) English. All teachers here are from the U.S. You can call 85436210.
Room 103
The telephone number is 85436220. If you join us, you can read English books here for free(免费). If you do not, you need to pay for your reading.
Room 104
The room is for English writing from Monday to Friday. You can make friends here.
(1)Tom wants to join the English Corner, so he can visit Room ______ first.
A.101
B.102
C.103
D.104
(2)Linda can call __________ to know more about oral English.
A.85436200
B.85436220
C.85436210
D.85435420
(3)The underlined words “pay for” mean _________ in Chinese.
A.付账
B.享受
C.预约
D.改变
(4)What can we know from the passage?
A.Linda can read English books in Room 101.
B.Room 104 is not open on Monday.
C.Sam can learn oral English in the English Corner.
D.Jim can know all about the English Corner in Room 103.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Could you tell me where the _______is? I am hungry.
—Sure, go along the street and you will find it on your right.
A.police station
B.restaurant
C.post office
D.bank
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,按照句子于结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空
It's a Sunday morning. Jack and his father on a big bus. There are many people on it. Some of them come from America and some from England and (Australian). They are all friends. They are going to the Safari Zoo. Chinese are on the bus. One is a man. He is the (drive). He is driving the bus. The other is a young woman. She is good at (speak) English. She is talking the zoo. She says she likes (panda)best. Because they are cute and only in China. All the passengers(乘客)are listening to her. They like the zoo. It them 20 minutes to get there. They want (get) there soon(很快).
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据首字母提示及句意写出单词。
(1)Can I b your bike? Mine is broken.
(2)Can you i people's life without the Internet?
(3)I like animals and I want to be a v at an animal hospital this Sunday.
(4)This morning my a didn't go off so I woke up late.
(5)I ate too much ice-cream just now. I have a s now.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com