15.Nancy and Sheila are in the same class.They are friends.Nancy wants to invite Sheila to dinner on Sunday.But Sheila doesn't know the way.Now Nancy is telling her.
It's easy.You can take No.4bus.After you get off at Red Road,cross it and take the first turning on the left.Walk along the road for about five minutes,and then you will see a big tree.Go straight on and walk about 100metres,you'll see a big red house.This is not my home.Go past the big house about four hundred metres,and you will see a small yellow house beside a small tree.Then you can open the door with your foot.
"With my foot?"asks Sheila."Why?"
"Well,you won't come to my house empty-handed(空手地),will you?"answers Nancy.
62.Nancy asks Sheila toA.
A.have dinner with her
B.go to a big red house
C.go to the cinema together
D.go shopping together
63.Which of the following is TRUE according to the passage?A
A.Nancy and Sheila are classmates.
B.Sheila should take NO.5bus first.
C.Nancy asks Sheila to come to her home on Saturday.
D.Sheila knows Nancy's home very well.
64.How far is it from the big tree to the small yellow house?D
A.It's five minutes walk.
B.It's a hundred minutes'ride.
C.It's about two hundred metres.
D.It's about five hundred metres.
65.Where is Nancy's house?B
A.It's beside a big red house.
B.It's beside a small tree.
C.It's on the right side of Red Road.
D.It's behind a small yellow house.
66.Why does Nancy asks Sheila to open the door with her foot?A
A.Because she thinks Sheila should carry a lot of presents in both hands.
B.Because she thinks Sheila should bring her family members to her home.
C.Because she thinks Sheila should bring other classmates to her home.
D.Because she thinks Sheila will be afraid to open the door with her hands.
分析 短文叙述了Nancy和Sheila是同班同学,Nancy想要邀请Sheila去她家吃饭,可是Sheila不认识路,于是Nancy就给她告诉了路线.
解答 答案:62.A 细节理解题.根据第一行句子Nancy wants to invite Sheila to dinner on Sunday.在星期天南希想邀请希拉吃晚饭.可知Nancy 邀请Sheila 去吃饭,故选A.
63.A 细节理解题.根据第一行句子Nancy and Sheila are in the same class.南希和希拉在同一个班级.可知Nancy和Sheila 在同一个班级里,故选A.
64.D 细节理解题.根据第二行句子then you'll see a big tree.Go straight on for about a hundred meters.and you will see a big red house.This is not my home.Go past the big house about four hundred meters.and you'll see a small yellow house beside a little tree.可知从那棵树到大的红色的房子有100米,过了大房子走400米就是Nancy的家,所以需要走500米,故选D.
65.B 细节理解题.根据第三行句子you'll see a small yellow house beside a little tree.你会在小树旁看到一间黄色房子可知Nancy的家在一棵小树的旁边,故选B.
66.A 细节理解题.根据最后一行句子you won't come to my house empty-handed(空手地),will you?你不会空手来我家,对吗?可知Nancy认为Sheila 不会空着手来她的家,肯定双手拿了很多礼物.故选A.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.