精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Reading is a good hobby for all kinds of reasons.First,reading is fun.You can always keep yourself happy.If you like reading,you will never feel bored or tired.
Next,you can read a book almost anywhere:in a car,on a plane,or even in the bathroom.All you need is a book!
Another good reason for reading is that it is useful.If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read.As your reading skills improve,you will probably find your schoolwork becomes much better.
Some people say that reading is out of date (过时的).This is not true.You can read on computers,and the more you read,the better your computer skills will be.
Good readers may become writers,too.They always have more things to write about.
Reading is a wonderful hobby.Why don't you start reading right now?

61.Reading can always keep yourselfA.
A.happy      B.bored       C.tired      D.sleepy
62.You can read a bookD.
A.just in the classroom      B.only on a plane
C.when you are driving a car       D.almost anywhere
63.You can read fasterC.
A.after you read a book       B.if you are a student
C.if you read as a hobby      D.if you like books
64.It isB that reading is out of date.
A.true       B.not true       C.sure       D.a fact
65.What does the passage mainly tell us?A
A.Reading is a good hobby.       B.You can read on computers.
C.Good readers must be good writers.       D.You should buy more books.

分析 本文主要写的是阅读是一个好习惯,如果你把阅读当作一种爱好,你就会使自己保持快乐.在任何地方都可以阅读,你阅读的速度会变得越来越快也更容易地理解你所读的,有些人认为阅读过时的说法也是不正确的,当你在电脑上阅读时,你的电脑水平也会提高.好的读者也可能成为作者.

解答 61.A 细节理解题.根据"You can always keep yourself happy if you like reading"可知如果你喜欢阅读你就会总是使自己保持快乐,故选A.
62.D 细节理解题.根据"you can read a book anywhere"可知你可在任何地方读书,故选D.
63.C 细节理解题.根据"If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read"可知如果你把阅读当作一种爱好,你就会越来越擅长阅读,你就会读的越来越快并发现更容易理解你所读的书,故选C.
64.B 细节理解题.根据"Some people say that reading is out of date.This is not true."可知有些人说阅读过时了,这不是真的.故选B.
65.A 主旨大意题.根据文章开头 Reading is a good hobby for all kinds of reasons.可知有好多原因说明阅读是一个好的爱好,故选A.

点评 本题是关于阅读好处的一篇文章,最后一题主旨大意题,需要对文章结构熟悉,主旨句一般在第一句或最后一句.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.请根据每题所提供的图片和提示词(要求全部用上),写一个与图片情景相符的句子.
(Wang Wei,last Saturday)Wang Wei went fishing last Saturday..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Have you heard that a skyscraper in New York fell down?
-Do you mean the"9.11"incident (事件)?
-Yes.Here the meaning of skyscraper is      .(  )
A.the White House
B.a house
C.a building
D.a high building that touches the sky

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I love Xiamen._______ the weather here.It is either too hot nor too cold all the year round.(  )
A.usuallyB.speciallyC.especially

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词.
As a teenager,you're trying to learn who you are.You're going through mental and physical changes.You're dealing with different kinds of stress and trying to succeed in school.
The good news is that though the teen years are tough,there are skills you can learn to make them a lot easier.
If you're a teen and trying to manage your feelings better,here are a few skills for you to deal with your feelings.
Name the feeling.
What feeling are you experiencing?For example,are you sad,stressed,angry,joyful or excited?
Accept what you're feeling.
Many people worry that their feelings will increase.So they are not willing to accept them,hoping that they'll just go away.However,that's impossible.Remind yourself that it's OK to feel your feelings.
Become familiar with your feelings.
To better understand your feelings,you should pay attention to your feelings all over the day.You may record how you're feeling in the morning,afternoon and at night on a piece of paper.Next to your feeling,also write down where you notice it in your body.
Express your feelings.
Expressing a feeling is a good way to reduce it.For example,you can express your feelings by crying,exercising,writing about them or talking to someone you trust.Just be sure that whatever activity you choose,it doesn't hurt you or anyone else.
At different times in your life,you'll experience different difficulties.But by learning some helpful skills,you'll be able to live a comfortable life.

How to(46)Dealwith Your Feelings
Main idea◇Though the teen years are tough,you can learn some (47)skillsto manage your feelings better.
Skills to (48)helpyou manage your feelings◇Name the feeling that you are (49)experiencing.
◇Be willing to (50)acceptyour feelings.
◇Remind yourself not to (51)hopethat the feeling will go away.
◇Pay attention to your feelings the (52)wholeday by recording them.
◇Write down where you notice them in your body.
◇Express your feelings through some activities to (53)reduce them.
◇Don't (54)hurtanyone whatever activity you choose.
Conclusion◇Learn some helpful skills,and you can live (55)comfortablyeven though you may have difficulties in your life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.
                   Xiang Jingyu
a Pioneer (先锋)of the Women's Libration Movement(解放运动)
BirthdaySeptember 4.1895
BirthplaceXupu county
Hunan province
EducationAt Hunan Provincial
No.1Girl's Normal School
Joining CPC1922
Death1928,at the age of 33
54.Xiang Jingyu was born inA
A.Xupu county   B.Huitong county    C.Chenxi county
55.Which of the following is True?B
A.September 14is Xiang Jingyu's Birthday
B.Xiang Jingyu joined CPC in 1922.
C.She was killed at the age of thirty.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18.World Wildlife Fund (WWF)and Greenpeace are two famous organizations in the world.They both aim at making our planet a better place to live.
World Wildlife Fund works to protect wild animals and plants.It began in Switzerland on September 11,1961.Now,it has offices in 100 countries and nearly 5 millions members all over the world.The members are from different groups,including governments,business,scientists and farmers.They have played an active role in saving animals and rainforests.One recent WWF project is protecting the Amazon rainforest.WWF has done plenty of research to find creative ways that meet the need of both people and nature.
Greenpeace was set up in 1971,with an idea of working for world peace at the very beginning.Now it is active in protecting oceans,forests,and animals as well.It also calls for the use of clean energy,like wind power and solar power.Greenpeace has offices in 45countries such as America and Canada.Its head office is in Netherlands.Greenpeace has about 3million members at present.Small steps lead to big changes.It encourages more and more people to take action.

26.WFF has nearlyBmillion members.
A.3         
B.5        
C.45       
D.100
27.The head office of Greenpeace is inC.
A.Canada  
B.America   
C.Netherlands    
D.Switzerland
28.According to the passage,both WWF and GreenpeaceA.
A.protect animals           
B.do plenty of research
C.work for world peace      
D.use more clean energy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.--____ it is today!
--Yes.Shall we go hiking?(  )
A.How fine weatherB.What fine weather
C.What a fine weatherD.How fine the weather

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.It's time for school!But on May 14th,170students at Duncanville High School in Texas,US,were told to go back home.Why?Because they were wearing the wrong clothes to school.Schools in the US don't always ask students to wear uniforms.But they have dress codes(着装要求).For example,Duncanville High School tells students to wear belts,shirts without logos (标识).Schools'most-hated clothes are different.
In 2011,the saggy ( 松 垮 的) trousers law was passed in Florida.It stops students from wearing trousers that show body parts.
Now,“the favourite new target ( 目 标 ) of the school dress code“is leggings( 紧 身 裤 ),reported the Associated Press.Some schools don't allow leggings.Other schools ask students to wear a shirt or a skirt over leggings.
Some students complain  (抱怨)   that schools are going too far.But schools say dress codes help protect students'safety and make sure they grow up with good taste.“We want to teach them that they must meet the expectations (期望) not only here in school,but also outside school,“said Andre Smith.

36.What happened to 170 students at Duncanville High School on May 14th?A
A.They were told to go back home.
B.They were wearing the uniforms to school.
C.They followed the school dress codes.
D.They didn't know it was time for school.
37.In Duncanville High School,students are allowed to wearB.
A.the wrong clothes B.belts,shirts without logos
C.their favourite clothes D.schools'most-hated clothes
38.How long has the saggy trousers law been used in Florida?D
A.For a few weeks.
B.For several months.
C.For two years.
D.For three years.
39.Some students complain that schools are going too far probably becauseC.
A.they want to grow up with good taste
B.they want to protect themselves
C.they are not happy with the rules
D.they are interested in skirts over leggings
40.We can infer (推断) from the text that Andre Smith may beA.
A.the head of Duncanville High School
B.a student from Duncanville High School  
C.the head of the Associated Press
D.a news reporter from the Associated Press.

查看答案和解析>>

同步练习册答案