| Dinners When you are invited to a banquet,you don't have to eat everything.First,try a little of every dish by putting some on your plate or in rice bowl.You don't have to eat it,but as a foreign guest,you are supposed to be served first.If you don't try anything,your host will be embarrassed(尴尬)---and will put it on your plate for you. |
| Bargaining When you go to open-air markets or private stores,you need to bargain with the shop assistants.Remember to build a friendly relationship first.You are creating a relationship with the businessman,not a price war.Think of it this way:Shouting,arguing,and pointing are not good.Smiling,being friendly,offering to buy more for a better price is.And don't be afraid to ask,"Can you offer me a better price?" |
| Chopsticks Don't point with them at other people's faces,and by all means don't stick them upright in your rice bowl----that is how the Chinese honor (纪念)the dead at graves.You should put them beside the plate. |
| Smiling Chinese smile for more reasons than Americans.A smile can mean the person is embarrassed,trying to be helpful,curious,happy or friendly.In the middle of an argument,smiling means that the speaker doesn't want this to become personal.When all else fails,smile in China.It shows you have no ill intention (意图)and can work wonders in getting better service. |
分析 文章大意:本文介绍了如果要去参观中国需要知道的一些小贴士,介绍了一些关于用餐,讲价,使用筷子与微笑的礼仪.
解答 56.B 细节理解题.由try a little of every dish by putting some on your plate or in rice bowl可知在用餐时你可以夹一道菜并把它放在你自己的盘子里,选B.
57.D 词义猜测题.由Can you offer me a better price可推测出bargaining的意思是讨价还价,选D.
58.C 细节理解题.由Think of it this way:Shouting,arguing,and pointing are not good可知大喊,争吵和动手都是不可取的,而由Smiling,being friendly,offering to buy more for a better price is可知C选项的带着微笑与店员交谈是可取的,选C.
59.B 细节理解题.由You should put them beside the plate可知B选项的当你吃完饭,你可以把筷子放在盘子旁边是正确的,选B
60.A 细节理解题.由smiling means that the speaker doesn't want this to become personal可知微笑意味着说话者不想进行人身攻击,A选项的描述是正确的.
点评 阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | How long; borrow | B. | How long; keep | ||
| C. | .when; keep | D. | When; lend |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | boring | B. | scary | C. | strict | D. | lazy |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | will rain,will rain | B. | will rain,rains | ||
| C. | rains,will rain | D. | rains,rains |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com