精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Every day people throw away mountains of rubbish.Have you ever thought about where it all goes and what happens to it?
Most of it all goes in"landfills".We do not know exactly where all these landfills are.And in fact,they are close to where we live.It may be hard to believe that most of the cities in China are surrounded by rubbish.And putting this rubbish in landfills takes up too much space.Another way to get rid of rubbish is to burn it.But this pollutes the air around us.The third way is recycling.This is become more popular,because it is much better for our environment.
In the USA,50percent of all daily newspapers are recycled.American teens try to put their household rubbish into different boxes:one for paper,one for glass and one for cans.These boxes then go into different dustbins at recycling centers.
The Chinese government has also realized the importance of recycling rubbish.It has even made a series of laws to prevent people from littering here and there.People are encouraged to put rubbish into different dustbins.However,some people still put all their rubbish into the same dustbin.They don't know that it will do harm to our environment.So we still have a long way to go.
Every great tree grows form a small seed.If we all start to do a little,together we can achieve a lot and save our planet!
56.Where does most of rubbish all go?
"Landsfills".
57.How many ways of getting rid of rubbish are mentioned in this paragraph?
3
58.How do American teens deal with their household rubbish?(in no more than 6words)
By putting it into different dustbins.
59.What does the Chinese government do to prevent littering everywhere?
It has made a series laws to prevent people from littering here and there.
60.What can we do to help save our planet?(Give two suggestions)
We can put rubbish into different dustbins.We can also tell the people the importance of protecting the environment.

分析 垃圾大多数是进了垃圾填埋场,实际上我们就在垃圾填埋场附近,不难想象我们会被垃圾包围,垃圾填埋场占据了太多空间,另二个方法是燃烧,但是会污染大气,第三种方式是再利用,对环境有利,变得更流行了,中国政府已经意识到了废物再利用的重要性,但还是有很长的路要走.

解答 56."Landsfills".细节题.结合第二段Most of it all goes in"landfills".可知是进了垃圾填埋场,故填"Landsfills".
57.3.推理题.结合第二段Most of it all goes in"landfills".可知是进了垃圾填埋场,Another way to get rid of rubbish is to burn it.第二种方式是燃烧.The third way is recycling第三种是再利用,故一共三种,故答案是3.
58.By putting it into different dustbins.细节题.根据第三段American teens try to put their household rubbish into different boxes可知是将垃圾放进不同的垃圾箱,结合字数限制,故答案是By putting it into different dustbins.
59.It has made a series laws to prevent people from littering here and there.细节题.根据第四段It has even made a series of laws to prevent people from littering here and there可知已经制定了一系列的法律阻止人们四处扔垃圾,故答案是It has made a series laws to prevent people from littering here and there.
60.We can put rubbish into different dustbins.We can also tell the people the importance of protecting the environment.开放题,本文是说怎样保护环境,我们可以将垃圾分类,也可以告诉人们保护环境的重要性,故答案是We can put rubbish into different dustbins.We can also tell the people the importance of protecting the environment.

点评 无论对于主观题的考查还是客观题的考查,都是建立在对文章内容的理解上的,因此,我们在阅读时必须把它看作一个整体,在理解全文大意的前提下有针对性地挖掘一些所需的细节内容.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.You'd better give upsmoking (吸烟).It's bad for your health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

1.Please put the book back to itsproper(right or correct)place after you read it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Where's Li Lei?
-He _________ the newest Disney Land in Shang Hai with his parents.He _________
Shang Hai twice.(  )
A.has gone to; has been toB.has gone to; went to
C.has been to; went toD.has been to; has gone to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Yesterday,we watched the great movie Zootopia《疯狂动物城》withexcitement (excite).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Mo Yan won the Nobel Prize,and we felt excited and _____________.(  )
A.nervousB.proudC.patientD.lonely

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.An old farmer spent all his life on his farm in the country in the southeast of England.One day he decided to visit the big city.Everything was new and strange to him,because he had never traveled to the city before.
The old farmer visited a lot of interesting places in the city.
He rushed into(冲进) a large tall building and saw a lift(电梯).When he was watching,an old woman got into the lift and closed the door.After a while,the door opened again and a very perfect young girl came out.
The old farmer was very surprised,"What a funny little room!"He said to himself,"It's magic.It can change an old woman into a young girl.The next time I come here,I'm going to bring my wife to take the lift."
根据短文内容选择正确答案.
46.The old farmer livedC.
A.near the cityB.in the city
C.in the southeast of England
D.in a large tall building
47.The old farmer decidedB one day.
A.to visit a building                 
B.to visit a city
C.to visit a factory                  
D.to visit a farm
48.The old farmerA.
A.came to the city for the first time
B.had traveled to the city several times
C.found nothing new and strange in the city
D.only visited the large tall building
49.When the old farmer was in a large tall building,he sawD get into the lift.
A.a young girl    
B.an old man
C.his wife          
D.an old woman
50.From the passage,we can guess the old farmerB.
A.knew the lift well
B.didn't know anything about the lift
C.wanted to buy a lift            
D.didn't like the lift.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.A.Don't forget to show me the photos when you come back.
B.An adult panda has only one baby every two years.
C.What can we do to help them?
D.This is one of the reasons.
E.Is it very cute?
F.What's up?
Alice:Hi,Frank!Are you free on Saturday?
Frank:Yes.(41)F
Alice:I heard a baby panda was born in the zoo.Let's go and have a look.
Frank:Oh,I have been there twice.I think you'd better learn something about pandas before you go to the zoo.
Alice:I know a little.(42)BThere are about 2,000pandas living in the forests.
Frank:That's true.They are endangered now.
Alice:Why?Is it because they don't have babies very often?
Frank:(43)D Another main reason is that humans cut down lots of bamboo forsts,and pandas don't have enough food to eat.
Alice:What a pity!(44)C
Frank:We can make some posters to tell people the importance of saving pandas.
Alice:I will take some photos of the pandas first when I visit the zoo.
Frank:(45)AHave a good time!
Alice:Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.If Jack _____ free tomorrow,he _____ to the museum with us.(  )
A.will be,will goB.will be,goesC.is,will goD.is,goes

查看答案和解析>>

同步练习册答案