精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Food is very important.Everyone needs to(41)Dwell if he or she wants to have a strong body.Our minds also need a kind of food.This kind of food is(42)C.We begin to get knowledge even(43)Bwe are very young.Small children are(44)Ain everything around them.They learn(45)Bwhile they are watching and listening.When they are getting older,they begin to(46)Bstory-books,science books or other books.When they find something new,they love to ask questions and(47)Ato find out answers.
What is the best(48)Cto get knowledge?If we learn by ourselves,we will get(49)Dknowledge.If we are(50)Bgetting answers from others and do not ask why,we will never learn well.When we study in the right way,we will learn more and understand better.

41.A.sleepB.readC.drinkD.eat
42.A.sportB.exerciseC.knowledgeD.meat
43.A.untilB.whenC.after D.so
44.A.interestedB.interestingC.weakD.better
45.A.everythingB.somethingC.nothingD.anything
46.A.lend B.readC.learnD.write
47.A.try B.haveC.refuse D.wait
48.A.placeB.schoolC.way  D.road
49.A.littleB.fewC.many D.more
50.A.oftenB.alwaysC.usuallyD.sometimes.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了知识是头脑的食物.当孩子在很小的时候就开始学习知识了,一些小孩对知识的接受主要依靠于他们对事物产生的兴趣.他们在耳听眼观的过程中经常会学到一些东西.同时也介绍了一些学习的方法.

解答 41  D 考查动词.根据文章上文"Food is very important."可知句意:食物很重要.所以此处"Everyone needs to(41)well"应该说的是每一个人都要吃的好.故选D.
42  C 考查名词.根据文章上文"Our minds also need a kind of food."可知句意:我们的头脑也需要一种食物.所以此处"This kind of food is(42)."结合语境应该是知识.故选C.
43  B 考查连词.根据文章"We begin to get knowledge even(43)we are very young."可知句意:当我们在很小的时候就开始学习知识了.按照常理一个人在小的时候就开始学习了,所以此处when引导时间状语从句.故选B.
44  A 考查固定搭配.根据文章"Small children are(44)in everything around them."可知句意:小孩对知识的接受主要依靠于他们对事物产生的兴趣.be interested in 表示对…感兴趣,而interesting 用来形容令人感兴趣的事物.故选A.
45  B 考查不定代词.根据文章"They learn(45)while they are watching and listening."可知句意:孩子们在耳听眼观的过程中经常会学到一些东西.everything过于绝对化,nothing与anything不合文意,故填something.故选B.
46  B 考查动词.根据文章"When they are getting older,they begin to(46)story-books,"可知句意:当他们再长大一些的时候,他们开始读故事书.此处按常理应该是读故事书.故选B.
47  A 考查动词.根据文章"When they find something new,they love to ask questions and(47)to find out answers."可知句意:当他们发现新事物的时候,他们喜欢问问题并会尽自己最大的能力找到答案.try to do sth 表示尽最大的能力去做某事.故选A.
48  C 考查名词.根据文章下文"If we learn by ourselves,we will get(49)knowledge.If we are(50)getting answers from others and do not ask why,we will never learn well."可知此段是讲学习方法的.故选C.
49  D 考查形容词.根据文章下文"If we are(50)getting answers from others and do not ask why,we will never learn well."可知句意:如果我们总是从别人那里获得答案,并且不知道问为什么,那么我们不会获得有效的学习.所以此处"If we learn by ourselves,we will get(49)knowledge."作者还是主张独立自主的学习是最佳方法,最佳方法当然应使人获得更多的知识.故选D.
50  B 考查固定搭配.根据文章"If we are(50)getting answers from others and do not ask why,we will never learn well."可知句意:如果我们总是从别人那里获得答案,并且不知道问为什么,那么我们不会获得有效的学习.be always doing sth 表示总是干某事.故选B.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.The students were all reading in the classroom quietly _______ a boy suddenly laughed out.(  )
A.whileB.afterC.sinceD.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Please look ________ the pictures above and answer my questions.
-Yes,sir.(  )
A.onB.overC.upD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.
    teach     be      cook      welcome     tell
We have an English teacher from Australia,Mr.Green.He (91)has been in China for three months.He (92)teachesvery well and is friendly to us.
Last Sunday some of my classmates and I went to visit him.He cooked some traditional Australian food for us.We taught him how to make dumplings and how to use chopsticks.He had an interest in (93)cookingChinese food.Of course,a lot of western customs (94)was toldto us by him.For example,he said when they had dinner in a restaurant together,they usually kept quiet.
When it was time for us to leave,I said to him,"(95)Welcometo my home for dinner when you have time."He looked happy and asked,"When?"But in fact,I was just to be polite.From that,we can see the culture is so different from country to country.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

2.有压力就有动力,现在的你即将走出中学校门,你是否感到压力很大?你是怎样将压力变为动力的呢?请你以Less Pressure Makes Life Better 为题写一篇作文,谈谈你的做法.
提示:1.普遍存在的压力:同学关系,考试…
2.曾经存在的压力:父母的期望,与父母意见不一致,学习未达到预期效果…
3.成功缓解压力的方法.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.
interest,well,among,they,eat,of,act,on,watch,lazy
I have many hobbies and one of (51)them is watching TV.I always (52)watch it after I finish my homework.I like the TV show.journey to west(53)best.It tells us a story (54)of Tang Seng and his travelling.Liu Xiaolingtong (55)acts Sun Wukong in the show.Sun Wukong is the cleverest and bravest (56)among the main characters.He always protects Tang Seng (57)on the way because someone wants (58)to eat him.Zhu Bajie is the (59)laziest  one in the show.The TV show is very (60)interesting.I want to see it again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.假如你是Kitty,你想推荐你班同学Simon为本学期最佳学生奖得主,请根据下列要点写一封80词左右的推荐信,开头和结尾已给出,不计入字数:
1.各门功课学得很好.数学、语文、英语很突出.对中国历史了解很多.
2.喜爱体育,足球踢得很好,是校足球队的成员.
3.非常乐于助人,经常在车上给老人让座,为希望工程筹款.
4.有一天在回家路上救了一个落水儿童.
Dear Sir/Madam
I'd like to recommend Simon for this year's Best Student Award.He is good at all the subjects.He has
good grades in Maths,Chinese and English.He is also good at History.He learns a lot about Chinese History.He loves sports and is good atplaying football,he is on our school football team.He's helpful.He often gives his seat to the old on the bus.He also raises money for Project Hope.One day,on his way home,he saved a child from the river.We will be happy if he can have the award.
Yours faithfully
Kitty.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.我校为了激发中学生的英语学习热情,提高学习英语的能力,举办了题为"My dream home"的演讲比赛.请你根据以下表中所给信息,完成演讲稿.
房子的格局1.有3层,可以和家人住一起;
2.前有一个漂亮的花园,后有一个足球场;
3.一层有厨房,经常和家人坐在那里喝茶、吃零食;
4.二层至少有3个卧室;我有自己的卧室,不必与姐妹共享;
5.三层有阳台,可以在那享受与朋友聊天的乐趣;
   房子的周边1.有个购物中心,可以买到各种时尚的衣服、不同风格的礼物;
2.离我家不远处有家电影院,可以邀请朋友周末时看电影;
3.在我家旁有家快餐店,干净又舒服;
      其他…(补充一点)
要求:
1.词数100个左右.开头和结尾已给出,不计入总词数.
2.所写短文必须包括以上要点,省略处适当发挥使短文通顺流畅.
3.文中不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息.
Ladies and Gentlemen,
I would like to tell you about my dream home.
                                                                      
That's all.Thank you!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Is David coming to Rugao by train?
-He should,but he ______ not.He likes driving his car.(  )
A.canB.needC.mustD.may

查看答案和解析>>

同步练习册答案