10.At the age of sixteen,I went on my first volunteer program in West Virginia to repair or build homes for poor families.When we arrived,we discovered that the family we were going to help was living in a trailer(拖车式活动房)that was in poor condition,no bigger than two parking spaces.A group of people had been working on it for two weeks,but every time they finished one problem,another appeared.
We soon decided that the only way was to build a new house.It was something unusual because normally our goal was to repair old homes.The family was pleased with their new house that was 20by 30feet with three bedrooms,a bath ad a kitchen.
On Tuesday of that week,I asked the family's three boys,Josh,Eric and Ryan,"What do you want for your new room?"Kids in the families we had helped usually wanted toys or posters,so we were surprised when Josh,the oldest boy said,"We just want beds."The boys had never slept in a bed.That night we had a meeting and decided that beds would be the perfect gift.On Thursday night,a few adults in our group drove to the nearest city and bought beds and new bedding.
On Friday when we saw the truck coming,we told the family about the surprise.They were very excited.
That afternoon,while we were setting up the beds,Eric ran into the house to watch us with wide eyes.As Maggie,a member of our group,put one of the pillows on the bed,Eric asked,"What is that?"
"A pillow,"she replied.
"What do you do with it?"Eric went on asking.
"When you go to sleep,you put your head on it,"Maggie answered softly.Tears came to our eyes as she handed Eric the pillow.
"Oh…that's soft,"he said,holding it tightly.
Now,when my sister or I start to ask for something that seems very urgent(急迫的),my dad always asks,"Do you have a pillow?"We know exactly what he means.
53.Why did the writer's group build a new house for the famiy?C
A.Because it was their normal work.
B.Because th family asked them to do it.
C.Because the trailer could no longer be repaired.
D.Because they thought it was a perfect gift for the family.
54.What can we learn from the story?C
A.The family needed two parking spaces.
B.The boys of the family wanted toys and posters.
C.The family were excited about the beds and bedding.
D.The writer's group made some furniture for the family.
55.What is the best title for this passage?A
A.The Pillow
B.A New House
C.The Famil
D.An Interesting Program.
分析 十六岁时,我志愿在西维吉尼亚为贫困家庭修理或建造房屋.当我们到达时,发现他们居住在活动房中,这种房子总是出现问题,因此,为他们新建了房屋,并且买了床和床上用品.他们家人很兴奋.
解答 53.C 细节理解题.根据we discovered that the family we were going to help was living in a trailer(拖车式活动房)that was in poor condition,no bigger than two parking spaces可以推断出建新房子的原因是房子不能再修理了.故选C.
54.C 理解推断题.通过短文的理解,我们得知,他们的家人说只需要床,小男孩也说出了这个愿望,作者的团队为他们买来了床和床上用品,因此结合原文,当我们告诉为他们买来床与床上用品时,他们很兴奋.因此第三项符合问题.故选 C
55.A 主旨大意题,通过对全文的理解,作者在参加志愿者活动中,发生的故事,结合一个枕头的故事,寓意着一个很深的含义.因此第一项符合短文的中心.故选A
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.