精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Hobbles are a great way to have fun,learn,and make friends.Most hobbles have clubs and you can join or you can just do a hobby by yourself.Pick up a hobby that interests you and start today.Here are some interesting hobbles for you to choose from.
Stamp collecting can be a fun hobby.There are thousands of colorful stamps from different countries.This makes stamp collecting both interesting and useful.You can learn about different parts of the world through co11ecting stamps from other countries.Most stamp collectors collect stamps just for the fun of gathering them.You can begin collecting with little or no money just by getting stamps off your everyday mails.
Coin collecting can be another interesting hobby.Collecting coins from a11over the world can be very interesting.You can also try to find and collect coins from past history.These coins can be hard to find,but they are important.
Collecting Barbie Dolls(芭比娃娃)is popular with many women and girls around the world.Since Barbie was born in 1959,she has become the most popular doll in the world.Most collectors of Barbie Dolls collect the dolls just for fun.

76.If you want to pick up a hobby,youB.
A.should travel to other countries
B.can join a club
C.Wi11spend a lot of money
D.must do it by yourself
77.What does the writer think of stamp collecting?D
A.Stamp collecting is interesting but useless(无用的).
B.We can get a lot of money from stamp collecting
C.We can't learn about other countries through stamp collecting.
D.You can begin this hobby by collecting used stamps from your everyday mails.
78.The coins fromDcan be hard to find.
A.daily life
B.other countries
C.China
D.past history
79.From the passage,We know that many women and girls collect Barbie Dolls because theyC.
A.want to know history
B.can join clubs
C.1ike them
D.can make money.

分析 本文介绍了一些有趣的爱好,集邮,收集钱币和芭比娃娃.

解答 76.B细节理解题.根据Most hobbles have clubs and you can join or you can just do a hobby by yourself可知你如果想有爱好可以加入一个俱乐部,故选B.
77.D细节理解题.根据You can begin collecting with little or no money just by getting stamps off your everyday mails.可知作者认为开始集邮时可以收集邮件上的旧邮票,故选D.
78.D细节理解题.根据You can also try to find and collect coins from past history.These coins can be hard to find,but they are important可知古代的旧钱币很难找,故选D.
79.C细节理解题.根据Most collectors of Barbie Dolls collect the dolls just for fun.可知人们收集芭比娃娃是因为喜欢,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.According to statistics,now there are more than 130,000children of migrants (农民工) going to 297migrant schools in Beijing.Only 58of these schools have government authorization(许可).The 239schools without permits are in poor condition.The government has closed some of them since last summer.But the results are less than successful.The action even led to the appearance of some tiny and shabby(破旧的) underground schools in Fengtai and Haidian districts.These schools are much worse than the openly operated schools for children of migrant workers.
Why?For migrant workers the fees collected by public schools are too high to afford.Moreover,it is difficult for the parents to get all five certificates and papers required for their children to attend public school.
Since an increase in migrant population can be expected for a long time in medium and large cities,it's necessary for the government to play a lead role in achieving equal education.Public schools,non-public schools and schools run by the migrant population can all give chances for these children who are part of China's future.

34.The government closed some migrant schools becauseB.
A.They didn't have good teachers       
B.They were in poor conditions
C.They were underground schools       
D.They collected high fees
35.We can infer from the facts in Paragraph 1thatC.
A.the migrant workers only find work in Fengtai and Haidian
B.the government has financial(财政的)difficulties in solving the problem
C.the migrants ran some schools in some secret places
D.these parents don't know how long they will stay in Beijing
36.Migrant workers have to showA if they send their children to public schools.
A.certificates and papers              
B.their level of education
C.a reference letter (介绍信)           
D.ability to pay higher fees
37.The author's purpose isB.
A.to report the number of authorized schools in Beijing
B.to tell that migrant children needs equal education with others
C.to ask people to donate money for the migrant schools
D.to tell migrant workers to send children to public schools.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Bob has a bad memory.He can never recite a textcompletely  (complete)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

3.A:What are you going to do this evening,Linda?
B:I'm going to my friend's birthday party,Mom.
A:(69)C 
B:Why not?Mom,I'm already 15 years old.I'm not a baby.
A:But in my eyes,you're still a baby.(70)B 
B:Then,can I watch TV?
A:No,you can't.(71)A 
B:After I finish my homework,can I play computer games?
A; Sorry,you can't do it on school nights.You can do some reading instead.

A.You must finish your homework first.
B.It's not safe for girls to go out at night.
C.Oh,dear,you can't go out at night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.At the age of sixteen,I went on my first volunteer program in West Virginia to repair or build homes for poor families.When we arrived,we discovered that the family we were going to help was living in a trailer(拖车式活动房)that was in poor condition,no bigger than two parking spaces.A group of people had been working on it for two weeks,but every time they finished one problem,another appeared.
We soon decided that the only way was to build a new house.It was something unusual because normally our goal was to repair old homes.The family was pleased with their new house that was 20by 30feet with three bedrooms,a bath ad a kitchen.
On Tuesday of that week,I asked the family's three boys,Josh,Eric and Ryan,"What do you want for your new room?"Kids in the families we had helped usually wanted toys or posters,so we were surprised when Josh,the oldest boy said,"We just want beds."The boys had never slept in a bed.That night we had a meeting and decided that beds would be the perfect gift.On Thursday night,a few adults in our group drove to the nearest city and bought beds and new bedding.
On Friday when we saw the truck coming,we told the family about the surprise.They were very excited.
That afternoon,while we were setting up the beds,Eric ran into the house to watch us with wide eyes.As Maggie,a member of our group,put one of the pillows on the bed,Eric asked,"What is that?"
"A pillow,"she replied.
"What do you do with it?"Eric went on asking.
"When you go to sleep,you put your head on it,"Maggie answered softly.Tears came to our eyes as she handed Eric the pillow.
"Oh…that's soft,"he said,holding it tightly.
Now,when my sister or I start to ask for something that seems very urgent(急迫的),my dad always asks,"Do you have a pillow?"We know exactly what he means.
53.Why did the writer's group build a new house for the famiy?C
A.Because it was their normal work.
B.Because th family asked them to do it.
C.Because the trailer could no longer be repaired.
D.Because they thought it was a perfect gift for the family.
54.What can we learn from the story?C
A.The family needed two parking spaces.
B.The boys of the family wanted toys and posters.
C.The family were excited about the beds and bedding.
D.The writer's group made some furniture for the family.
55.What is the best title for this passage?A
A.The Pillow                 
B.A New House
C.The Famil                 
D.An Interesting Program.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.---May I borrow your pen,Mike?________ of my two pens writes well.
---Yes,of course.Here are some and you can take ________ of them.(  )
A.Either,everyB.Both,allC.Neither,anyD.All,either

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Mary,along with her parents ________ Hainan for a week and they will come back soon.(  )
A.have been toB.has been inC.have been inD.has been to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-When is the photo competition this term,Helen?
-It's ______ April 28.(  )
A.onB.inC.ofD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Don't make a promise easily,once you make it,you mustachieve(实现) it.

查看答案和解析>>

同步练习册答案