15.Hobbles are a great way to have fun,learn,and make friends.Most hobbles have clubs and you can join or you can just do a hobby by yourself.Pick up a hobby that interests you and start today.Here are some interesting hobbles for you to choose from.
Stamp collecting can be a fun hobby.There are thousands of colorful stamps from different countries.This makes stamp collecting both interesting and useful.You can learn about different parts of the world through co11ecting stamps from other countries.Most stamp collectors collect stamps just for the fun of gathering them.You can begin collecting with little or no money just by getting stamps off your everyday mails.
Coin collecting can be another interesting hobby.Collecting coins from a11over the world can be very interesting.You can also try to find and collect coins from past history.These coins can be hard to find,but they are important.
Collecting Barbie Dolls(芭比娃娃)is popular with many women and girls around the world.Since Barbie was born in 1959,she has become the most popular doll in the world.Most collectors of Barbie Dolls collect the dolls just for fun.
76.If you want to pick up a hobby,youB.
A.should travel to other countries
B.can join a club
C.Wi11spend a lot of money
D.must do it by yourself
77.What does the writer think of stamp collecting?D
A.Stamp collecting is interesting but useless(无用的).
B.We can get a lot of money from stamp collecting
C.We can't learn about other countries through stamp collecting.
D.You can begin this hobby by collecting used stamps from your everyday mails.
78.The coins fromDcan be hard to find.
A.daily life
B.other countries
C.China
D.past history
79.From the passage,We know that many women and girls collect Barbie Dolls because theyC.
A.want to know history
B.can join clubs
C.1ike them
D.can make money.
分析 本文介绍了一些有趣的爱好,集邮,收集钱币和芭比娃娃.
解答 76.B细节理解题.根据Most hobbles have clubs and you can join or you can just do a hobby by yourself可知你如果想有爱好可以加入一个俱乐部,故选B.
77.D细节理解题.根据You can begin collecting with little or no money just by getting stamps off your everyday mails.可知作者认为开始集邮时可以收集邮件上的旧邮票,故选D.
78.D细节理解题.根据You can also try to find and collect coins from past history.These coins can be hard to find,but they are important可知古代的旧钱币很难找,故选D.
79.C细节理解题.根据Most collectors of Barbie Dolls collect the dolls just for fun.可知人们收集芭比娃娃是因为喜欢,故选C.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.