精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.A farmer had a brother in town who was a gardener,and had a garden full of the finest fruit trees.So his skill and his beautiful trees were famous everywhere.One day the farmer went into town to visit his brother,and was surprised at the trees that grew quite well.
"Look,my brother,"said the gardener."I will give you an apple tree,the best from my garden,and you,and your children,and your children's children will enjoy it."
Then the gardener called his workmen and ordered them to take up the tree and carry it to his brother's farm.They did so,and the next morning the farmer began to wonder where he should plant it.
"If I plant it on the hill,"he said to himself,"the wind might catch it and shake down the delicious fruit before it is ripe.If I plant it close to the road,passers-by will see it and take away the apples-but if I plant it too near the door of my house,my children may pick the fruit."So,after he had thought the matter over,he planted the tree behind his barn (谷仓).
Time passed,but the tree had no fruit the first year,nor the second-then the farmer sent for his brother.When the gardener came,the farmer said angrily,"You have cheated me,and given me a useless tree instead of a fruitful one.This is the third year and still brings out nothing but leaves!"
The gardener laughed and said,"See where the tree was planted,it has no sun or warmth.How,then,could you expect flowers and fruit?"

56.From the passage,we can see the farmer planted the apple treeA.
A.behind his barn  B.on the hill    C.close to the road    D.near the door of his house
57.The underlined (划线的) word"ripe"meansB.
A.挂果     B.成熟      C.开花     D.成长
58.What is not mentioned in the fifth paragraph?C
A.What happened to the apple tree.
B.Why the farmer got angry with his brother.
C.What kind of man the farmer was.
D.Why the farmer sent for his brother.
59.Which of the following is NOT true?C
A.The farmer's brother had a garden full of the finest fruit trees.
B.The gardener gave his brother the best apple tree from his garden.
C.No flowers,fruit or leaves were on the apple tree.
D.The farmer thought his brother gave him a useless tree.
60.What do you know from the end of the story?D
A.The farmer moved the tree to the roadside.
B.The gardener took the tree back to his garden.
C.The tree will have no fruit any more.
D.The gardener taught the farmer a lesson.

分析 一个农民在城里有个哥哥是个园丁,他有一个花园,里面都是最好的水果树.他的能力和他美丽的果树闻名遐迩.有一天,农夫进城看望他的哥哥,树木生长的很好让他感到惊讶.
"看,我的兄弟,"园丁说."我会给你一棵苹果树,我的花园里最好的,你,你的孩子,还有你孩子的孩子会喜欢的."
    然后园丁叫他的工人们并要求他们刨起树运到他哥哥的农场.他们这样做了,第二天早上,农民开始想应该把它种在哪里.
"如果我种在山上,"他对自己说,"在成熟前风可能刮它并摇下美味的水果.如果我把它种在路的附近,过路的行人会看到并带走苹果-但如果我把它种在离我房子的门太近的地方,我的孩子会摘水果."因此反复思量后,他把这棵树种在了谷仓的后面.   
随着时间的流逝,但一年后这棵树没有结果,第二年也这样.于是农夫去叫他的哥哥.当园丁来到时,农夫生气地说,"你骗了我,给了我一棵无用的树而不是一棵结果实的树.这是第三年,除了叶子没给我带来任何东西!"
    园丁笑着说,"看,这棵树被种在这里,它没有阳光也没有温暖,怎样(结果呢),那么,你能期待花和果实吗?"

解答 56.A 细节理解题.根据after he had thought the matter over,he planted the tree behind his barn 可知最后农民把树种在了谷仓后面.故选A.
57.B 词义猜测题.根据the wind might catch it and shake down the delicious fruit before it is…中的关键词the delicious fruit可以推测出和美味的水果相联系的词应该是指成熟的水果,所以ripe在这里为形容词"成熟的".故选B.
58.C 细节判断题.根据Time passed,but the tree had no fruit the first year,nor the second-then the farmer sent for his brother.When the gardener came,the farmer said angrily,"You have cheated me,and given me a useless tree instead of a fruitful one.可知A,B.D项都是这段讲的内容,只有C项没有涉及农民是个什么样的人.故选C.
59.C 细节判断题.根据This is the third year and still brings out nothing but leaves!"可知这棵苹果树有叶子,只是不开花不结果,所以C项的表述是错误的.故选C.
60.D 推理判断题.根据文章最后园丁的话"See where the tree was planted,it has no sun or warmth.How,then,could you expect flowers and fruit?"可以推测出农民把树种在没有阳光的地方自然不能开花结果,所以是园丁教农民一个教训.故选D.

点评 本文是一篇故事性极强的阅读理解,读后深受启发.做题时要对整篇短文内容有了一定的了解后,再马上看短文后的问题,带着问题去选择或判断答案,这样更有针对性.要确定所需查找的信息范围,并注意所查找信息的特点.抓住细节是本篇阅读理解的关键所在.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-What are you looking for?
-I'm looking for the watch _______ I bought yesterday.(  )
A.whichB.whoC.whose

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Which baby animals don't open their eyes for at least five months?
When I was ten,my mother worked all day so I had to take care of my younger brother.At that time my little brother was about four years old and he missed mum all the time.
One day,after I had given him his dinner,he started crying for mum.He was so young and really needed mum.So I dressed him,put on his shoes,carried him on my back and walked out.Soon he fell asleep.About half an hour later,I found that he had lost a shoe while sleeping.I took him off my back and put him down.I knew we needed to find that shoe,for our mother couldn't afford new shoes.We had to go back to find it,so I told my brother to wait right there.A man heard it and stopped me just before I walked off.He asked me,"You are leaving your brother here to find the shoe?What would you do if he is not here when you return?"I did not know how to answer that question.He continued,"It's OK if you can't find the shoe,but it is not OK to lose your brother."Then he sent us to mum's workplace by taxi.
My whole life I have depended on the kindness of many strangers,I feel regretful that I cannot find them and say thank you.I do not even remember what the man's face looked like,but he taught me a lesson-people are more important than things.

47.Why did the younger brother cry for his mother?B
A.Because he was hungry.B.Because he missed his mother.
C.Because he wanted to sleep.D.Because he wanted to play outside.
48.What does the underlined word"regretful"in the last paragraph mean?A
A.Sorry.B.Happy.C.Excited.D.Angry.
49.What did the man mean by saying"It's OK if you can't find the shoe,but it is not OK to lose your brother."?A
A.People are more important than things.
B.Things are more important than people.
C.Both the shoe and your brother are important.
D.The shoe is more important than your brother.
50.According to the passage,which word can best describe the man?D
A.Rude.B.Funny.C.Silly.D.Kind.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.When the teacher asks a question in class,Wang Xiaobin never raises his hand and this situation is very common at middle schools.This 15-year-old boy always waits for other classmates or the teacher to give the answer."What if my answer is wrong?"Wang asks.
Wang said only six or seven students in his class raise their hands when a question is asked.(93)"I think it's a problem that may affect(影响)our studies,but I am afraid of making mistakes in front of my classmates."he said.
To encourage students to raise their hands in class,Hu Wei,why the students didn't raise their hands,he said:"They lack(缺乏) of confidence,they are afraid of showing off,or they're afraid of losing face by giving wrong answers.''
To encourage students to raise their hands in class,Hu suggests that teachers should repeat the question,then try to guide and encourage students to offer their answers.(94)Hu also advised students not to be shy,but brave enough to try.
Sun Pin,16of Fujian,always raises her hand as soon as she comes up with the answer,even if she isn't sure she has got it right.Sun can't understand why some of her classmates keep silent in class.She enjoys raising her hand a lot."It keeps me enthusiastic(热情的)and confident to express my idea."Sun said,"Raising my hand has really made me excellent."

任务一:根据短文内容简要回答问题.
91.Does Wang Xiaobin raise his hand when the teacher asks a question in class?No,he doesn't.
92.Why don't students raise their hands?(3possible reasons)Because they lack of confidence,they are afraid of showing off,or they are afraid of losing face by giving wrong answers.
任务二:将短文中划线的句子译成汉语.
93.我想这是个会影响我们学习的问题,但我害怕在同学面前出错.
94.胡老师还建议同学们不要害怕,而是要勇敢地尝试.
任务三:给短文拟一个恰当的标题.
95.Hands up.please/Raise (Put up) your hand(s).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.       was born being good at all things.You can do well in things through hard work.As an English learner,you can't be excellent without enough practice.(  )
A.EverybodyB.SomebodyC.Nobody

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.She  _live alone.But she     living alone because she feels lonely.(  )
A.used to; doesn't used toB.is used to; was used to
C.used to; is not used toD.was used to; doesn't used to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.Complete the dialogue with proper words or sentences.
D-doctor    T-Tom
D:Good morning,Tom.(51)What's wrong(with you)?/What's the matter(with you)?/What's the problem(with you)?/What's the trouble(with you)?/What's your trouble?
T:I don't feel very well.
D:Have you taken your temperature?
T:(52)Yes,I have.My temperature is a little higher.
D:(53)How long have you been like this?
T:Ever since last night.
D:Open your mouth and say"Ah…".You have a cold.
T:Is it serious?
D:(54)There's nothing serious./It's nothing serious./Nothing serious.Take the medicine three times a day,
and you'll be all right soon.
T:(55)Thanks (a l ot)./Many thanks./Thank you (very much).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.The flower smells          and I like it very much.(  )
A.wellB.goodC.badD.badly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---Oh!We've just missed the 8o'clock film.
---__________.It'll be on again in one hour.(  )
A.My pleasureB.Have funC.Don't worryD.Good idea

查看答案和解析>>

同步练习册答案