4.One dollar and eighty-seven cents.That was all.Three times Della counted it.One dollar and eight-seven cents.And the next day would be Christmas.She could not afford a present,so she sat down and cried.
Jim and Della had two possessions which they were proud of.One was Jim's gold watch that was from his father and his grandfather.The other was Della's beautiful hair.It fell about her,and reached below her knee.
Della put on her old brown jacket and her old brown hat.Then she out of the door and down the stairs to the street.
She stopped at a store.The sign in front of the store read"Hair Goods".
"Will you buy my hair?"asked Della.
"Twenty dollars",the woman said.
Then Della searched through the stores looking for a present for Jim.She found it at last.It was a watch chain.The bill was twenty-one dollars.
At seven o'clock,the coffee was made and dinner was ready.
Jim was never late.Della heard his steps on the stairs.
The door opened and Jim walked in.He stopped inside the door.His eyes was fixed on Della,and there was an expression in them that she could not read.
Jim,"she cried,"don't look at me that way.I sold my hair to buy you a Christmas present."
Jim drew a box from his pocket and put it on the table.
Della opened it.There lay the set of combs that she had always wanted.Now they were hers,but her hair was gone.
She smiled and held out Jim's present."I hunted all over town to find it.Give me your watch.I want to see how it looks on it."
Instead of obeying,Jim sat down,put his hands behind his head and smiled.
"Della"he said,"I sold the watch to get the money to buy your combs."
26.The reason why Della counted he money three times is probably thatC
A.she was very happy to own the money
B.she likes to count the money very much
C.she wishes her money to become more
D.she feared that her money would be lost
27.How much do you think Della's hair cost?D
A.one dollar and eighty-seven cents
B.Twenty-one dollars
C.Nineteen dollars
D.Twenty dollars
28.From the passage,we can infer that Jim came home with the presentD.
A.in the morning
B.at noon
C.in the afternoon
D.in the evening
29.When Jim found Della's hair was cut,he looked at herA.
A.in surprise
B.in fear
C.happily
D.politely
30.According to the passage,Jim's favourite wasC.
A.his father
B.his gold watch
C.his wife
D.Della's hair.
分析 文章大意:主要介绍了德拉和吉姆两个各自引以为豪的东西,德拉的秀发和吉姆的金表,为了圣诞节送对方礼物,德拉卖了秀发给吉姆买了表链,但最后才知道吉姆卖了金表给德拉买了梳子.
解答 26-30:CDDAC
26题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段One dollar and eighty-seven cents.That was all.Three times Della counted it.One dollar and eight-seven cents.And the next day would be Christmas.She could not afford a present可知明天是圣诞节,她没有钱买礼物,所以前面一次又一次数钱可知是希望钱能多点,故答案D
27题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第三段Will you buy my hair?"asked Della."Twenty dollars",the woman said.可知20美元,故答案D
28题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第七段At seven o'clock,the coffee was made and dinner was ready.可知晚饭好了,应该是晚上,故答案D
29题答案:A考查细节理解题,根据文中的倒数第七段His eyes was fixed on Della,and there was an expression in them that she could not read.他的眼睛盯着德拉,里面有一种表情,她看不懂.可知应该是惊奇的,故答案A
30题答案:C 考查细节理解题,根据文中的最后一句"Della"he said,"I sold the watch to get the money to buy your combs."德拉,"他说,"我卖掉金表,换钱为你买了发梳可知 他最喜欢的是他的妻子,故答案C
点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.