精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Rio de Janeiro(里约热内卢) has won the race to host the 2016Olympic Game,beating Madrid in the final round of voting(投票)
The Olympic Games will be held in South America for the first time.
Nearly 50,000people took part in the celebration when the announcement(宣布) was made by the IOC President Jacques Rogge in Denmark on October 3,2009.
Brazilian President Lula said,"All those people who thought we had no ability to govern(管理) this country will now learn that we can host the Olympics.The Brazilian people are good and generous.And the country is great.The world has recognized that the time has come for Brazil."
Denise Lewis is a famous athlete.She won a gold medal at the 2000Sydney Olympics.She said giving it to Rio was the right decision.In the final round of voting,Rio got 66vote,compared to 32for Madrid.
66、Which city will host the 2016Olympic Games?Rio de Janeiro.
67、When did people know the host city of the 2016Olympic Games?On October 3,2009.
68、What did Lula think of the Brazilian people?Good and generous.
69、Did Denise Lewis win a gold medal at the 2000Sydney Olympics?Yes,she did.
70、How many votes did Madrid get in the final round of voting?32..

分析 短文讲了里约热内卢和马德里竞选2016年奥运会的举办权,最后里约热内卢取得了主办权,并介绍了取得主办的一些内容.

解答 答案:66.Rio de Janeiro.细节理解题.根据第一段句子Rio de Janeiro(里约热内卢) has won the race to host the 2016Olympic Game.里约热内卢赢得了2016奥运会的主办权.可知主办2016年奥运会的是里约热内卢.故答案为Rio de Janeiro.
67.On October 3,2009.  细节理解题.根据第三段句子Nearly 50,000people took part in the celebration when the announcement(宣布) was made by the IOC President Jacques Rogge in Denmark on October 3,2009.当2009年10月国际奥委会主席雅克•罗格宣布的时候,近50000人参加了庆祝活动.可知是在2009年10月.故答案为On October 3,2009.
68.Good and generous.  细节理解题.根据第四段句子Brazilian President Lula said,"All those people who thought we had no ability to govern(管理) this country will now learn that we can host the Olympics.The Brazilian people are good and generous.巴西总统卢拉说:"所有那些认为我们没有能力治理这个国家的人现在都知道我们可以举办奥运会,巴西人民是善良和慷慨的.可知巴西人民是善良和慷慨的.故答案为Good and generous.
69.Yes,she did.细节理解题.根据最后一段句子Denise Lewis is a famous athlete.She won a gold medal at the 2000Sydney Olympics.丹尼斯•刘易斯是一个著名的运动员,在2000年悉尼奥运会上她赢得了一枚金牌.可知在2000年悉尼奥运会上她赢得了一枚金牌.故答案为Yes,she did.
70.32.细节理解题.根据最后一段句子Rio got 66vote,compared to 32 for Madrid.可知马德里在最后一轮投票中得到32张选票.故答案为32.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.There are some_____ and _____ in the fridge.(  )
A.tomatos,milkB.tomatos,milksC.tomatoes,milk

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The boys enjoywatching (watch) footabll matches.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-How often do you go online,Ann?
-       ,because it is bad for my eyes.(  )
A.AlwaysB.SometimesC.Often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Many trees and flowers           on the streets in Jishou.(  )
A.plantB.are plantedC.are plant

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.One dollar and eighty-seven cents.That was all.Three times Della counted it.One dollar and eight-seven cents.And the next day would be Christmas.She could not afford a present,so she sat down and cried.
Jim and Della had two possessions which they were proud of.One was Jim's gold watch that was from his father and his grandfather.The other was Della's beautiful hair.It fell about her,and reached below her knee.
Della put on her old brown jacket and her old brown hat.Then she out of the door and down the stairs to the street.
She stopped at a store.The sign in front of the store read"Hair Goods".
"Will you buy my hair?"asked Della.
"Twenty dollars",the woman said.
Then Della searched through the stores looking for a present for Jim.She found it at last.It was a watch chain.The bill was twenty-one dollars.
At seven o'clock,the coffee was made and dinner was ready.
Jim was never late.Della heard his steps on the stairs.
The door opened and Jim walked in.He stopped inside the door.His eyes was fixed on Della,and there was an expression in them that she could not read.
Jim,"she cried,"don't look at me that way.I sold my hair to buy you a Christmas present."
Jim drew a box from his pocket and put it on the table.
Della opened it.There lay the set of combs that she had always wanted.Now they were hers,but her hair was gone.
She smiled and held out Jim's present."I hunted all over town to find it.Give me your watch.I want to see how it looks on it."
Instead of obeying,Jim sat down,put his hands behind his head and smiled.
"Della"he said,"I sold the watch to get the money to buy your combs."

26.The reason why Della counted he money three times is probably thatC
A.she was very happy to own the money     
B.she likes to count the money very much
C.she wishes her money to become more     
D.she feared that her money would be lost
27.How much do you think Della's hair cost?D
A.one dollar and eighty-seven cents    
B.Twenty-one dollars
C.Nineteen dollars                  
D.Twenty dollars
28.From the passage,we can infer that Jim came home with the presentD.
A.in the morning    
B.at noon    
C.in the afternoon    
D.in the evening
29.When Jim found Della's hair was cut,he looked at herA.
A.in surprise    
B.in fear    
C.happily    
D.politely
30.According to the passage,Jim's favourite wasC.
A.his father   
B.his gold watch  
C.his wife  
D.Della's hair.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.上周,你班同学王磊骑电动车匆忙过马路时被一辆急驶的出租车撞倒,司机逃跑了,王磊只有自救.幸运的是,他伤势不重,右腿骨折,但是受了惊吓.为此你班开了有关交通安全方面的主题班会,让王磊就亲身经历现身说法,同学们就如何减少交通事故和万一遇到交通事故应如何自救等问题展开了讨论,假如你是王磊,请以How can We save ourselves?为题写一篇短文,要点如下:
事故1.上学路上你骑电动车被出租车撞倒,司机逃跑了…
2.伤势不重,右腿骨折
措施1.保持镇静,打电话求助
2.保留现场
教训1.遵守交通规则
2.过马路要推车慢行…
3.…
要求:1)表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2)必须包括所有相关信息,并作适当发挥;
3)词数:100词左右;
4)不得使用真实姓名和校名等.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
I am Phil Green.A few years ago I became interested in green issues,and last summer I decided I really wanted to do something to help the planet I talked to Hazel and the children,and we decided to go green.
Since then we've made some big c(81)hangesto our life.First,we sold our cars-we had two.That wasn't a problem because we live in a town and there's good public transport.Anyway,I've always liked walking and we've all got bikes now.We've s(82)topped eating meat,and started eating more vegetables.We don't go to the supermarket,but we buy and eat food from a local
f(83)arm/farmer,and I grow a lot of our vegetables in the garden.It's great?We've saved a lot of money because we don't buy things we don't need.Next week I'm getting some hens,so we can have our own eggs.I can't wait.
     I am Angela,Phil's wife.When my husband told me his decision,I was a bit nervous.
But I knew that he was s(84)erious about it,so I said yes.Since then,life has been hard work.
Of course,I'm worried about what's happening in the world,but we had a very nice,
comfortable,easy life b(85)efore.
We eat very healthily now.In the past,I didn't think about where our food came from,but now I've learned to cook some very healthy vegetables.When Phil said we had to sell my car,I cried.I hate walking e(86)verywhere,every day.I can't ride a bike and I don't like public transport.I miss my holidays most.We always f(87)lew to warm places in winter,like Italy or Thailand,but this year we took the train to the south coast of Wales.It was a horrible memory as it rained all week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Did you buy the book Miss Li recommended yesterday?
--Yes.I find it ______ useful book that I can't wait to read it.(  )
A.such aB.such anC.so aD.so an

查看答案和解析>>

同步练习册答案