分析 全文大意:
A:早上好,奶奶.你怎么了?
B:哦,孩子.我呼吸困难.
A:你像这样已有多长时间了?
B:我自从上周就这样.
A:你去看过医生了吗?
B:不,我没有看医生.化工厂产生的令人讨厌的气体,使我的胸部疼痛.
A:听到这消息我感到很遗憾.污染会引起很多问题.我想我应该给报社写信反映一下这些问题.
B:谢谢
A:不客气.
解答 答案:
51.What's wrong with you?
52.How long have you been like this?
53.Have you seen a doctor?
54.I'm sorry to hear that.
55.Thank you.
51、推理判断题 根据答语It's difficult for me to breathe."我呼吸困难"可知描述的身体状况,可推知上文询问身体状况"怎么了",故填What's wrong with you?
52、推理判断题 根据答语I have been like this since last week."我自从上周就这样."可推知上文询问"像这样已有多长时间了"询问时间(延续)多久用疑问词 how long,故填How long have you been like this?
53、推理判断题 根据答语No.I haven't seen the doctor,"不,我没有看医生"可知上文是一个一般疑问句且询问是否看过医生了,故填Have you seen a doctor?
54、推理判断题 根据上文The chemical factory produces terrible gas.It makes my chest hurt"化工厂产生的令人讨厌的气体,使我的胸部疼痛"可知对方在描述身体不舒服,根据听到别人说不好的事情时可回答I'm sorry to hear that.来表达同情,故答案为I'm sorry to hear that.
55、推理判断题 根据答语You're welcome"不客气"可推知上文表达感谢,故填Thank you.
点评 本题为"补句"型补全对话,在答题时首先对常见的日常交际项目熟悉,要注意英语交际用语中的特殊表达方法,切忌动辄用中国式英语,其次学会根据上下文语境进行选词择句.最后要注意单词的拼写和书写.就本题而言,51题还可以用What's the matter with you?/What's the trouble with you?55题可用Thanks./Thanks a lot.表达相同的意思
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | interested in | B. | afraid of | C. | busy with | D. | ready for |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | reached | B. | achieved | C. | received | D. | accepted |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | How | B. | What | C. | Where | D. | Who |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A.Thank you for answering my questions. B.Where are koalas from? C.What's the weather like in Australia? D.Do you have a pen pal? E.Does Australia have any famous animals? F.Where is she from? G.She is tall and beautiful. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Title | Summer schools |
| (51)Advantages | Summer schools help kids go over a lot of (52)knowledgethat they have learnt. |
| Students in summer schools feel more relaxed in the situation. They can think of interesting topics to (53)discusswith their teachers. | |
| With the small number of students,summer schools give students a good (54)chanceto connect with other students and teachers. | |
| Summer schools may be helpful for the students who has (55)faileda course. Summer schools help students build their creativity and imagination and learn social skills. | |
| Disadvantages | Children spend the whole summer vacation (56)learningwithout playing. Summer schools may make students less (57)interestedin school during the coming year. |
| Teaching too fast is harmful for the whole(58)educationof students | |
| Summer schools usually (59)costtoo much money. Some students are made to take classes they dislike | |
| Conclusion | You can decide(60)whetherto send your children to summer schools or not. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | so | B. | but | C. | for | D. | or |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com