分析 朗朗是当今最著名和年轻的钢琴家之一.纽约时代杂志上写道:他令人震惊.不过,朗朗的生活远比杂志简单评语有趣的多.
朗朗1982年生于沈阳.他第一次听到西方古典音乐是在看汤姆和杰瑞的动画片时.那时他才两岁.朗朗三岁时开始学钢琴.两年后,他就赢得了沈阳钢琴比赛的第一名.从那以后,他得到很多奖.
然而,朗朗的成功付出了巨大努力.他的父亲对他要求十分严格.他的同龄伙伴都在玩耍的时侯而他一直在练琴.然后,朗朗进入了国内最好的音乐学院.
在17岁时,朗朗的机遇来了.1999年8月,在美国一个著名音乐会上,一个钢琴家突然生病了.朗朗被选中来代替那个钢琴家.演出十分成功,朗朗的命运从此转折.
到今天,朗朗每年演出150场.他曾经和最伟大的管弦乐队同台演出,还在很多重要场合出演,比如2008北京奥运会.
朗朗说他很感激父母,因为他们总是鼓励并支持他.
解答 64.Yes,he is.细节理解题.根据文章第一段:"Lang Lang is one of the youngest and most famous pianists of our time."可知朗朗是当今最著名和年轻的钢琴家之一,故填Yes,he is.
65.Because they have always encouragedand supported him.细节理解题.根据文章最后一段:"Lang Lang says he is thankful to his parents because they have always encouraged and supported him."可知朗朗说他很感激父母,因为他们总是鼓励并支持他,故填Because they have always encouragedand supported him.
66.When he was 5 years old./Atthe age of 5.细节理解题.根据文章第二段:"Lang Lang began taking piano lessons at the age of three.He won the first prize in the Shenyang Piano Competition only two years later."可知朗朗三岁时开始学钢琴.两年后,他就赢得了沈阳钢琴比赛的第一名,所以他在五岁的时候就赢得了沈阳钢琴比赛的第一名,故填When he was 5 years old./Atthe age of 5.
67.InAugust 1999,at a famous musical event in the USA,a pianist suddenly fell ill.Lang Lang was chosen to play in place of that pianist.It was a great successand Lang Lang's life was changed forever.细节理解题.根据文章第三段:"In August 1999,at a famous musical event in the USA,a pianist suddenly fell ill.Lang Lang was chosen to play in place of that pianist.It was a great success and Lang Lang's life was changed forever."可知1999年8月,在美国一个著名音乐会上,一个钢琴家突然生病了.朗朗被选中来代替那个钢琴家.演出十分成功,朗朗的命运从此转折,故填InAugust 1999,at a famous musical event in the USA,a pianist suddenly fell ill.Lang Lang was chosen to play in place of that pianist.It was a great successand Lang Lang's life was changed forever.
68.Talent,hard work and a big chance.总结归纳题.根据文章:"However,Lang Lang's success came at a price.His father was very strict with him.He was practicing the piano while other children of his age were playing games and having fun."和"He was watching a Tom and Jerry cartoon on television when he first heard Western classical music.He was only two years old then.Lang Lang began taking piano lessons at the age of three."以及"In August 1999,at a famous musical event in the USA,a pianist suddenly fell ill.Lang Lang was chosen to play in place of that pianist.It was a great success and Lang Lang's life was changed forever."可知他是因为自己的天赋、努力以及机遇才使他成功,故填Talent,hard work and a big chance.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | rain | B. | rains | C. | will rain | D. | is raining |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | when Mr.Cooper will leave | B. | when Mr.Cooper left | ||
| C. | when will Mr.Cooper leave | D. | when did Mr.Cooper leave |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| chat | wide | imagination | they | little |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | at | B. | to | C. | on | D. | in |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com