精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.阅读短文,根据短文内容回答问题.
Lang Lang is one of the youngest and most famous pianists of our time.The  New York Times said,"He is stunning.(令人震惊)"However,the story of Lang Lang's life is much more interesting than this simple sentence.
Lang Lang was born in 1982in Shenyang,China.He was watching a Tom and Jerry cartoon on television when he first heard Western classical music.He was only two years old then.Lang Lang began taking piano lessons at the age of three.He won the first prize in the Shenyang Piano Competition only two years later.From then on,he won many awards.
However,Lang Lang's success came at a price.His father was very strict with him.He was practicing the piano while other children of his age were playing games and having fun.When Lang Lang was nine,his father quit his job and took him to Beijing.There,Lang Lang entered the finest music academy in China.
At the age of just 17,Lang Lang got his big chance.In August 1999,at a famous musical event in the USA,a pianist suddenly fell ill.Lang Lang was chosen to play in place of that pianist.It was a great success and Lang Lang's life was changed forever.
Today,Lang Lang gives about 150performances a year.He has played with the greatest orchestras in the world and at huge events such as the 2008Beijing Olympic Games.
Lang Lang says he is thankful to his parents because they have always encouraged and supported him.

64.Is Lang Lang a famous pianist?Yes,he is..
65.Why is Lang Lang thankful to his parents?Because they have always encouraged and supported him..
66.When did he won the first prize in the Shenyang Piano Competition?When he was 5 years old./Atthe age of 5..
67.How did Lang Lang get his big chance to change his life?InAugust 1999,at a famous musical event in the USA,a pianist suddenly fell ill.Lang Lang was chosen to play in place of that pianist.It was a great successand Lang Lang's life was changed forever..
68.According to the passage,what made Lang Lang successful?Talent,hard work and a big chance..

分析 朗朗是当今最著名和年轻的钢琴家之一.纽约时代杂志上写道:他令人震惊.不过,朗朗的生活远比杂志简单评语有趣的多.
朗朗1982年生于沈阳.他第一次听到西方古典音乐是在看汤姆和杰瑞的动画片时.那时他才两岁.朗朗三岁时开始学钢琴.两年后,他就赢得了沈阳钢琴比赛的第一名.从那以后,他得到很多奖.
然而,朗朗的成功付出了巨大努力.他的父亲对他要求十分严格.他的同龄伙伴都在玩耍的时侯而他一直在练琴.然后,朗朗进入了国内最好的音乐学院.
在17岁时,朗朗的机遇来了.1999年8月,在美国一个著名音乐会上,一个钢琴家突然生病了.朗朗被选中来代替那个钢琴家.演出十分成功,朗朗的命运从此转折.
到今天,朗朗每年演出150场.他曾经和最伟大的管弦乐队同台演出,还在很多重要场合出演,比如2008北京奥运会.
朗朗说他很感激父母,因为他们总是鼓励并支持他.

解答 64.Yes,he is.细节理解题.根据文章第一段:"Lang Lang is one of the youngest and most famous pianists of our time."可知朗朗是当今最著名和年轻的钢琴家之一,故填Yes,he is.
65.Because they have always encouragedand supported him.细节理解题.根据文章最后一段:"Lang Lang says he is thankful to his parents because they have always encouraged and supported him."可知朗朗说他很感激父母,因为他们总是鼓励并支持他,故填Because they have always encouragedand supported him.
66.When he was 5 years old./Atthe age of 5.细节理解题.根据文章第二段:"Lang Lang began taking piano lessons at the age of three.He won the first prize in the Shenyang Piano Competition only two years later."可知朗朗三岁时开始学钢琴.两年后,他就赢得了沈阳钢琴比赛的第一名,所以他在五岁的时候就赢得了沈阳钢琴比赛的第一名,故填When he was 5 years old./Atthe age of 5.
67.InAugust 1999,at a famous musical event in the USA,a pianist suddenly fell ill.Lang Lang was chosen to play in place of that pianist.It was a great successand Lang Lang's life was changed forever.细节理解题.根据文章第三段:"In August 1999,at a famous musical event in the USA,a pianist suddenly fell ill.Lang Lang was chosen to play in place of that pianist.It was a great success and Lang Lang's life was changed forever."可知1999年8月,在美国一个著名音乐会上,一个钢琴家突然生病了.朗朗被选中来代替那个钢琴家.演出十分成功,朗朗的命运从此转折,故填InAugust 1999,at a famous musical event in the USA,a pianist suddenly fell ill.Lang Lang was chosen to play in place of that pianist.It was a great successand Lang Lang's life was changed forever.
68.Talent,hard work and a big chance.总结归纳题.根据文章:"However,Lang Lang's success came at a price.His father was very strict with him.He was practicing the piano while other children of his age were playing games and having fun."和"He was watching a Tom and Jerry cartoon on television when he first heard Western classical music.He was only two years old then.Lang Lang began taking piano lessons at the age of three."以及"In August 1999,at a famous musical event in the USA,a pianist suddenly fell ill.Lang Lang was chosen to play in place of that pianist.It was a great success and Lang Lang's life was changed forever."可知他是因为自己的天赋、努力以及机遇才使他成功,故填Talent,hard work and a big chance.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---What will you do if it __________ tomorrow?
---I'll stay at home and watch the match on TV.(  )
A.rainB.rainsC.will rainD.is raining

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Many people like to take a long vacation    summer.(  )
A.inB.onC.atD.of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.一Do you know       for vacation?
一Next month.(  )
A.when Mr.Cooper will leaveB.when Mr.Cooper left
C.when will Mr.Cooper leaveD.when did Mr.Cooper leave

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.Complete the dialogue with proper words or sentences.

A:Good moming,Granny.(51)What'swrong with you?
B:Oh,boy.It's difficult for me to breathe.
A:(52)How long have you been like this?
B:I have been like this since last week.
A:(53)Have you seen a doctor?
B:No.I haven't seen the doctor.The chemical factory produces terrible  gas.It makes my chest hurt.
A:(54)I'm sorry to hear that.Pollution causes too many problems.I think I should write to the newspaper about these problems.
B:(55)Thank you
A:You‘re welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Many hundreds of years ago,the moon was a mystery to people on the earth.What was that glowing ball came out at night?Why did it keep getting smaller,then larger?Why didn't it fall from the sky?Through the ages,people have tried to come up with answers.
To the native people of Bolivia,in South American,the moon was a great chief who once lived on the earth.The Abaluyian people of Kenya,in Africa,believe the moon and the sun were brothers who fought in the sky.In other parts of the world,people believed they saw different pictures in the moon.The Haida Indians of Canada saw a woman carrying a bucket.The Chinese saw a road.
People in the past also used the moon to mark time as a kind of calendar.In fact,in some languages,the word for moon meant"month".A Native American nation called the Sioux made a calendar of 13moons,or months.Each moon had a name,such as Moon of Black Cherries,Moon of Green Corn,and Moon of Severe Cold.
Though people of the past found the moon was helpful,mysterious and interesting,they didn't know much about it.They only knew what they could see with their own eyes.
Then almost 400years age,an Italian acientist named Galileo made a new telescope(望远镜) that was more powerful than any telescope made before.Galileo decided to take his new  implement to look at the moon.He discovered that the moon was not the smooth,shiny ball.The brighter places were mostly hills and mountains.The flat areas were lower,which is why they appeared darker.
As more people saw the moon through telescopes,they discovered more about it.Yet,people still had much to learn about the moon.

34.Which name of the moon is NOT mentioned in the passage?B
A.Moon of Severe Cold.
B.Moon of Red Trees.
C.Moon of Black Cherries.
D.Moon of Green Corn.
35.The underlined word"implement"probably means.C
A.idea 
B.way
C.tool 
D.habit
36.From this passage,we can know that.B
A.Thousands of years ago,Galileo used his implement to look at the moon
B.People in the past also used the moon to mark time as a kind of calendar
C.People discovered that the darker areas in moon were hills and mountains
D.The native people of Bolivia thought that the moon and the sun were sisters.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.
chatwideimaginationtheylittle
Language is a gift belonging to humans.People learn their own language to express(66)themselvesand understand others.Have you learnt another language besides CHinese?Of course,English.It's(67)widelyspoken in the world.Successful language learners often watch English programs on TV and listen to English songs.(68)Chattingwith others in the English Corner also benefits them.Can you (69)imaginetheir favorite way of increasing the vocabulary?Let me tell you.It's to read at (70)leastthree English articles a week.If you want to learn English well,try these methods.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Alice,when do you get up every day?
-I usually get up___six o'clock.I'm never late for school.(  )
A.atB.toC.onD.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.People talk with each other much more easily after theinvention of the telephone.(invent)

查看答案和解析>>

同步练习册答案