精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.This Thursday,across the US,kids are skipping school(缺课)and going to work with their parents.They'll be making copies,sending faxes(传真)and sweeping floors.This is because April 28is Take Our Sons and Daughters to Work Day all over the US.This holiday shows kids what it means to be a grown-up in the working world.
I still remember when this day started,I was very happy.Not only did I have the chance to miss school,but I also got to sit in my dad's taxi all day long and we would go to a restaurant for lunch.
But after only 20minutes of driving around the city.I was very bored.I couldn't read my book in the car as I would get carsick(晕车)and my dad didn't like to turn on the radio.I got hot and uncomfortable.people wouldn't get into his taxi because they thought he already had a passenger:me-so nothing happened.It seemed years before we went out for lunch.I actually started to miss school.
While the point of the day is to give kids a chance to experience real-life jobs and give them an idea of the possibilities(可能性) for their futures,I got something completely different from the day.I learned to appreciate(重视) school.Where else do you get to play with your friends,do science experiments,read great books and write stories all in one day?
Just as you'll have to learn to love your job later in life,learn to love school now.If you don't already,try spending the day at work with your dad.

61.When is the"Take Our Sons and Daughters to Work Day"all over the US?C
A.On February 28.B.On March 28.C.On April 28      D.On May 28.
62.That day the writer was happy at first for the following reasons exceptB.
A.she didn't have to go to school         B.she would work as a grown-up
C.she could sit in her father's taxi all day.D.she would go our for lunch with her father
63.Why didn't people get into the writer's father's taxi?B
A.Because her father didn't like to turn on the radio.
B.Because they thought the writer was a passenger.
C.Because her father's car was hot and uncomfortable.
D.Because her father didn't stop to take any passengers.
64.Which of the following is NOT the purpose of the"Take Our Sons and Daughters to Work Day"?A
A.To teach kids to appreciate school.
B.To give kids a chance to experience real-life jobs.
C.To give kids an idea of the possibilities for their futures.
D.To show kids what it means to be adults in the working world.
65.What did the writer learn that day?D
A.It's boring to drive a taxi.B.Working with dad is fun.
C.It's hard to make money.D.School life is much better.

分析 本文讲述了作者在美国"带儿女去工作"节的时候高高兴兴去跟爸爸一起去做开出租车的工作,却通过这一天的时间领悟到了一些道理,并对她以后对待学习的态度发生了改变.

解答 61.C细节理解题.根据文中第一段原句This is because April 28is Take Our Sons and Daughters to Work Day all over the US.可以得知在4月28日这天是美国的"带儿女去工作"节.故选C.
62.B细节理解题.根据文中第二段原句Not only did I have the chance to miss school,but I also got to sit in my dad's taxi all day long and we would go to a restaurant for lunch.可以得知,她之所以高兴是因为那一天她既不用去学校,又能全天坐在爸爸的出租车上还可以在饭店吃午饭.并没有提到B选项中的"她可以像成年人一样工作".故选B.
63.B细节理解题.根据文中第三段原句people wouldn't get into his taxi because they thought he already had a passenger:me可以得知,人们没有去搭乘爸爸的出租车是因为他们以为作者是一名乘客.故选B.
64.A细节理解题.根据文中第一段原句This holiday shows kids what it means to be a grown-up in the working world.可以得知D正确.根据倒数第二段原句While the point of the day is to give kids a chance to experience real-life jobs and give them an idea of the possibilities(可能性) for their futures.可以得知B和C是正确的.并没有教导孩子去重视学校.故选A.
65.D细节理解题.根据文中第三段原句But after only 20minutes of driving around the city.I was very bored.可以得知作者这一天的感受是很无聊.故选D

点评 阅读理解题,需要先读题,理解清楚题目意思,接着带着问题去文章中寻找、推断答案.把握好细节,注意推敲才能保证正确率.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.I like watching TV very much.It_______ me_______ great.(  )
A.makes; feelB.makes; feelingC.make; feelD.make; feeling

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.I don't believe what he said just now because he often tells __________.(  )
A.storiesB.newsC.truthD.lies

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.I'm sure that stricter roles to control cigarette smoking_____very soon.(  )
A.madeB.will makeC.were madeD.will be made

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Nowadays,more and more schools in China make rules making students wear school uniforms to school.Parents and teachers think it will make a better learning environment at school,but some students don't like their school uniforms.So,what are school uniforms like in other parts of the world?
In Japan,boys in middle school wear uniforms called"gakuran"which have dark jackets with stand-up collars and pants.Girls,on the other hand,wear uniforms called"sailor fuku",which look like European naval(海军) uniforms.
Most schools in England require students to wear school uniforms.Boys need to wear long grey or black pants,white shirts and school ties.Girls have the same clothes as boys,but they can wear skirts or summer school dresses during the summer term.
In the UK,uniforms were the custom throughout most of the 20th Century,but now more and more public schools stop requiring students to wear uniforms.They think uniforms make students lose their personalities(个性).
For children in many African countries,school uniforms can be a kind of pride,or a huge financial burden(经济负担).Many children have only one uniform,and that may be all the clothes they have.
In a word,love it or hate it,school uniform is a part of growing up for children around the world so you'd better enjoy your school uniform and your school life.

根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F).
76.The author introduces school uniforms of different countries to prove it is a part of growing up for children.T(判断对错).
77.In Japan,teenagers all wear uniforms which liik like European naval uniforms.
F(判断对错)
78.Neither Chinese students nor students in other countries like their school uniforms.F(判断对错)
79.In England all the school stop requiring students to wear uniforms because they think uniforms make students lose their personalities.F(判断对错)
80.In Africa,many children are too poor to afford more than one uniform.T(判断对错)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Many kinds of birds live in the United States,but the number of the birds is becoming smaller every year.One of the leading reasons is the growing number of pet cats.By keeping your pet cats in your home,you can help give birds a better possible chance to live.
Of the 90million pet cats in this country,about two-thirds are allowed to go outside.It is said that these cats kill hundreds of millions of birds each year,as well as billions of small animals such as rabbits and field mice.
They can also bring illness to the animals that live in people's yard(院子),further weakening the health of the natural populations.
Allowing pet cats to go outside is not just bad for birds and wildlife,it's also bad for the cats themselves.Outdoor cats can get sick very easily.They are in danger from traffic and attacks(攻击)from other animals.In fact,outdoor cats usually don't live past the age of five,while indoor cats often live to be 17or older.
Keep your pet cat inside!If you raise a young cat,it's your duty to let it play inside.
 
Problem
 
 The number of birds is becoming (91)smaller; at the same time,many pet cats are in (92)dangerfrom traffic and attacks from other animals.
Reason for the
 problem
Pet cats are (93)allowedto go outside freely.
 
 
What to do 
 
People who (94)raisea young cat have the (95)duty  to let it play inside.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.World Book Day falls on April 23 every year.It was set up by the UNESCO  in 1995 to encourage people,especially teenagers,to discover the pleasure of reading.It is also the day to honor great writers,for exam-ple,William Shakespeare,born or dead on that day.
Many countries celebrate World Book Day.Take the UK as an example.On that day,millions of schoolchildren can buy books of special price,a much lower price than usual,in any bookstore.It has been done every year since 1998.World Book Day is also celebrated in China.Wen Jiabao,Premier of China,is an avid reader.He does lots of reading every day though he is very busy.On World Book Day 2009,he called on people to do more reading.Wen suggested that young people should spend more time reading."Books cannot change the world,but people can change the world by changing themselves through reading,"he said.
Reading can benefit people in many ways.Reading helps us become more knowledgeable and more intelligent.Reading helps us to follow the latest developments of science and technology.Reading gives us information about other cultures and places of the world.When we read,we may find many things that are unfamiliar to us.We would have to use our brain to think about them or do more reading to find out the answers.The more we read,the more we know.The more we know,the smarter we become.Reading is also one of the most important ways to learn a foreign language like English.We all know that it is difficult to learn everything in the classroom,for example,the ways English people are speaking and writing today.Reading helps us.
"Reading makes a full man"(Bacon,1597).Books,magazines,newspapers and other kinds of reading materials can help us to know more about the outside world and perfect us.Therefore,it is necessary for us to spend time on reading every day.

37.Why was World Book Day set upB?
A.To encourage people to learn English.
B.To encourage people to do more reading.
C.To encourage people to buy more books.
D.To encourage people to know more about science.
38.An avid reader is a person whoA.
A.loves reading        
B.never reads
C.does little reading        
D.hates reading
39.According to the passage,reading can help people in many ways EXCEPTC.
A.learning English better
B.knowing more about culture
C.improving your memory
D.knowing more about the outside world
40.What's the best title for the passageD?
A.World Book Day in the UK
B.Suggestions on Reading
C.World Book Day in China
D.World Book Day and Benefits of Reading.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.What problems do teenagers probably have?Here is a survey showing their main problems.
ProblemsCausesAdvice
Feeling stressedToo much homework.Don't have enough time for their hobbies.Make a plan for study and hobbies.Find time to relax as possible as you can.
Fighting with each otherDon't know how to get on well with classmates.Make more friends and understand each other.Share your problems with them.
Feeling tired of studyComputer games'bad influence.Don't be crazy about computer games.Play them just for a short time when you are tired.
Getting fat.Having too much pocket money (零花钱)to buy snacks.Dislike doing exercise.Use your pocket money to do something meaningful.Spend some time doing exercise every day.
41.Teenagers are easy to get stressed mainly because theyD
A.have too much pocket money
B.don't know how to get on well with others
C.play computer games just for a short time
D.have too much homework
42.If teenagers want to get on well with their classmates,they shouldB.
A.make a plan for study
B.understand each other
C.be crazy about computer games
D.try to relax
43.If teenagers have a lot of pocket money,it's better for them toD.
A.buy lots of snacks
B.eat in the restaurant
C.take exercise every day
D.do something meaningful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.The Lake
The day when Robert was born was the happiest day of my life.Unfortunately my wife decided she no longer wanted to be married to me.My little boy and I had to (31)B,only getting to see each other every other weekend.
One day,I decided to go fishing with my son,who was about 5years old,at a nearby lake.We arrived at the lake early.Getting out of the car,we brought out all of the fishing equipment and our life jackets and the cooler that had our tasty lunch in it.I could just (32)A the day in my mind in hopes that it would never end.We both went out onto the dock(船坞)and I thought,"Do I put his life jacket on first or load the boat first?"I saw him skipping rocks on the water,so I decided to load the boat first.
I was just finishing up when I heard the splash.I turned and looked quickly expecting to see Robert(33)C standing there,but I did not see him anywhere.I jumped into the water to save my son immediately.I searched and searched but found him nowhere.I came up for a breath hoping to see him above water,now wondering how I could find him in the murky(浑浊的)water.I finally decided to go all the way to the bottom and(34)D around,not coming up until I found him.
Finally,there on the bottom he was,his arms wrapped around the wooden pole that holds up the dock.I brought him to the(35)A and put him on the bank.While both of us were coughing and spitting out water,I just hugged him and was (36)D that I had found him in time.
When things finally calmed down,I asked one simple question,"Robert,why were you (37)B onto that pole on the bottom of the lake?"He looked at me with the most innocent and loving eyes and simply replied,"I was waiting for you,Daddy.I knew you would come to (38)C me."
I thought that I could not be any (39)B or any madder at the same time and I just told him,"I sure do love you,sweetheart."He replied,"I love you too,Dad."
There is no amount of money or cars or jobs or any material thing that could replace being loved and (40)C someone so much.I am lucky to have the ability to love on such a high level,and the ability to forgive on the same level.

31.A.backB.partC.argueD.move
32.A.pictureB.enjoyC.showD.spend
33.A.carefullyB.happilyC.safelyD.quietly
34.A.walkB.lookC.hearD.feel
35.A.surfaceB.centreC.frontD.corner
36.A.thoughtfulB.regretfulC.hopefulD.thankful
37.A.jumpingB.holdingC.steppingD.pointing
38.A.callB.awakeC.saveD.remind
39.A.funnierB.prouderC.sadderD.cooler
40.A.missingB.touchingC.lovingD.changing.

查看答案和解析>>

同步练习册答案