17.Jenny looked at the store window.There was nothing that she wanted more than a Happy Hannah doll.It was 29.95.Unluckily,Jenny didn't even have the 95cents.
As she crossed the street,she thought about doing her brother's housework,cleaning the floor,washing the dishes all month,but even then she would have only eleven dollars.Suddenly,something small and pink in the snow caught her eyes.
Jenny walked over and picked it up from the snow.It was a beautiful wallet.She opened the wallet and found many dollars and a woman's driver's licence.Jenny put the wallet into her bag quickly.She turned around and walked back.
Jenny's heart beat fast as she entered the store.She had long dreamed about this moment,but something didn't feel right.As she got to the Happy Hannah dolls,she pushed away her feelings.She grabbed (抓起) one and walked toward the checkout.
As Jenny was waiting to pay,her mobile phone rang.Jenny looked around,startled (吓了一跳).It was her grandma.Jenny's heart was suddenly filled with love and warmth when she thought of her.She put the doll down and answered the phone.
"Hi,Grandma!I'm going to be a little bit late tonight….Alright…I love you,too."Jenny left the store and walked all the way to 301West Street.The woman who answered the door looked sad.
"Here,I found this in the snow,"Jenny said.
"Oh,good God!This is the money for the orphanage (孤儿院)!Thank you!"
After doing her brother's housework for three months,Jenny finally got a Happy Hannah doll.She was so happy because she could play with her doll and look her grandma in the eye.
34.What did Jenny find in the snow?C
A.A bag.
B.A doll.
C.A wallet.
D.A mobile phone.
35.How did Jenny feel when she thought of her grandma?B
A.Touched.
B.Warm.
C.Nervous.
D.Surprised.
36.Why did Jenny go to 301West Street?D
A.To find a toy store.
B.To return the money.
C.To visit the orphanage.
D.To look after the woman.
37.What did Jenny do to get the doll?D
A.She asked her grandma for help.
B.She took some money from the woman.
C.She cleaned the floor in the store for all month.
D.She did her brother's housework for three months.
分析 珍妮看着商店的窗户,那里有她非常想要的快乐汉娜娃娃.它29.95美元.但不幸的是,珍妮甚至没有95美分.当她过马路时,她思量着就算她一个月给哥哥做家务,打扫地板,洗碟子,她也只有11美元.突然,雪地里一个小巧的粉色东西吸引住了珍妮的目光.她走过去,从雪里捡起来.那是一个漂亮的钱包.她打开钱包,发现里面有许多美元和一个女人的驾照.珍妮把钱包赶紧放在她包里,转身往商店走去.当她走进店里的时候,她的心跳得非常快.她是多么的渴望这一刻,可是总感觉有些不对劲.当珍妮走到汉娜娃娃玩具店时,她收起了那异样的情绪,抓起一个汉娜娃娃,向柜台走去.当她正准备付钱时,手机响了.她吓了一跳,看了看周围,原来是她奶奶.一想起奶奶,珍妮的心里顿时充满了暖意,她放下了玩具去接电话."你好,奶奶,我今晚会回来晚一点,好…好的…我也爱你."珍妮离开了玩具店,向301西街径直走去.那个开门的女人看起来很悲伤,珍妮说:"给你,我在雪地里找到的.""哦,天啊!这是要给孤儿院的钱!谢谢!"在给哥哥做了三个月的家务之后,珍妮终于买到了汉娜娃娃.她是如此的开心,因为她可以和汉娜娃娃一起玩耍了,也可以直视奶奶的眼睛了.
解答 34.C.细节理解题.根据第三段Jenny walked over and picked it up from the snow.It was a beautiful wallet可知珍妮在雪地里发现了一个钱包,故选择C.
35.B.细节理解题.根据第四段Jenny's heart was suddenly filled with love and warmth when she thought of her可知珍妮想到奶奶就觉得很温暖,故选择B.
36.B.推理判断题.根据下文珍妮和那个女人的对话可知她去301西街是为了给那个女人还钱包,故选择B.
37.D.细节理解题.根据文章最后一段After doing her brother's housework for three months,Jenny finally got a Happy Hannah doll可知珍妮是给哥哥写了3 个月的家务之后才得了汉娜娃娃,故选择D.
点评 本文是一篇记叙文,讲述了特别想要一个汉娜娃娃的珍妮在雪地了捡到一个钱包,准备用钱包的里的钱去买玩具,结果因为奶奶的一通电话最终归还了钱包的故事.文章篇幅短小,浅显易懂,练习题主要是细节理解题,只要认真阅读文章都可在文中找到答案或者依据,难度一般.