精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.
  He lost arms since he was a child,but he becomes a pianist who creates miracle(奇迹) of life.He wrote it in the keys of piano with his feet:believe in yourself.That period of light music exactly the trajectory(轨迹) that he is trying to fly.
 
  The teacher couple from Cheng du to plateau(高原)area to teach in volunteering(自愿).They take their young children,In order to teach more children.They are Double Lotus Flowers(并蒂莲) which Bloom widely.
 

  She saved a baby in the critical moment(关键时刻),regardless of herself.She is the most beautiful mother.She is not stronger than we are,but at that moment,has let us look up to her.
 
51.When did Liu Wei lose his arms?B
A.Since he was a baby.
B.Since he was a child.
C.Since he was a youth.
D.Since he was born.
52.How can Liu Wei creat miracle of life?C
A.He can play the piano with his hands.
B.He can play the piano with his arms.
C.He can play the piano with his feet.
D.He can play the piano with his fingers.
53.What does Xie Xiaojun do?B
A.A pianist   
B.A teacher 
C.A farmer     
D.We don't know
54.What did Wu Juping do in the critical moment?A
A.She saved a baby.
B.She played the piano.
C.She taught in volunteering.
D.She was saved.
55.These three passages are mainly aboutC.
A.The disabled people.
B.The teachers.
C.The people moved China
D.The volunteer.

分析 本文介绍了三个感人的人物,还是小孩子的时候就失去了胳膊,用脚弹钢琴的刘伟;献身教育的谢小军老师;勇救婴儿的最美妈妈.

解答 51.B 细节理解题.根据第一栏He lost arms since he was a child可知他还是小孩子的时候就失去了胳膊,故选B.
52.C 细节理解题.根据第一栏but he becomes a pianist who creates miracle(奇迹) of life.He wrote it in the keys of piano with his feet:believe in yourself可知Liu Wei 创造的奇迹就是用脚弹钢琴,故选.
53.B  细节理解题.根据第二栏The teacher couple from Cheng du to plateau(高原)area to teach in volunteering可知谢小军是个老师,故选B.
54.A 细节理解题.根据最后一栏She saved a baby in the critical moment可知她救了一个婴儿,故选A.
55.C 细节理解题.根据文章内容可知这三篇文章都是感人的,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Read the passage and answer the following questions with complete sentences(根据短文内容回答下列问题,必须完整回答)

People love parrots for their beautiful and bright colours.They are clever birds.They can learn to talk.There are more than 300different kinds of parrots in the world.
Like other birds,parrots like flying in the open air.They like trees,too.When people buy them from pet shops,parrots have to live in cages.They feel bad there.So if you keep parrots,you'd better give them a big cage and feed them with good food and give them fresh water to drink.You can feed them with cooked rice and fresh fruit.
Many people think parrots are lovely birds.They can say some words to greet(问候)people.That is why so many people keep parrots at home and make friends with them.

1.Parrots are clever birds,aren't they?
Yes,they are.
2.What can parrots learn to do?
They can learn to talk.
3.What do they like?
Theylike flying in the open air and trees.
4.How do parrots feel when they live in cages?
They feel bad.
5.why do many people keep parrots at home?
Because they arelovely birds and they cansay some words to greet people.
6.What do you think of Parrots?
I think they are very beautiful and clever.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.
A.first       B.died           C.quite a sad life       D.Before
E.From      F.Between     G.became ill
Good evening,ladies and gentlemen.Welcome to the Richmond Film Society.Tonight,we begin a season of Marilyn Monroe films.(41)D  we start the film,I'd like to say just a few words about Marilyn Monroe's life.
Marilyn was born in Los Angeles in 1926,but she had (42)C as a child.Her father didn't want to see her from the time she was born and her mother (43)G when she was very young and stayed in hospital for a long time.(44)F1926and 1935,Marilyn lived with lots of different families.
In 1935,she went to a school for girls with no parents,but she didn't like it and left in 1942when she married Jim Dougherty.In 1949she met the famous film director Johnny Hyde,and in 1950she made her (45)A film,the Asphalt Jungle.
Between 1950and 1961,she made thirty-one films.She was,however,never very happy.SheB(46)B in Hollywood in 1962.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Tomorrow will be my grandma'sninetieth birthday.We'll celebrate it at a restaurant.(ninety)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.sits,river,Damin,cooking,side,on,a,the,the,meal,of  (连词成句)
Damin sits on the side of the river cooking a meal..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.We        London.(  )
A.comes fromB.are fromC.be fromD.was from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.They're having lots of fun        in the river.(  )
A.swimB.swimmingC.to  swimD.swiming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---_____useful invention it is!---So__________.(  )
A.What an;it isB.What a;it isC.How;is itD.How a;is it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.A:What are you doing now?
B:I'm reading a newspaper.
A:(66)F
B:Yes.It says the air in Beijing is not very good.The haze(雾霾)made many people sick.(67)E
A:Sounds wonderful!I think we common people can also help reduce air pollution.
B:You're right.(68)A
A:I'm going to ask my parents ride bikes instead of driving cars.
B:Good idea.(69)B
A:And I'm going to be a volunteer to encourage more people to ride bikes.
B:Me too.Let's work together.(70)C
A.How are you going to do that?B.Riding bikes can also keep them healthy..
C.I believe we'll see the clear and blue sky soon.D.When are you going to start?
E.And our government will do something to make air pollution less.
F.Is there anything new?.G.Why are you going to do that?

查看答案和解析>>

同步练习册答案