精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Events
Long March exhibit
The Shanghai History Museum is putting on exhibition to remember the Long March (长征) which took place 75years ago.More than 220photos and 40other things are on show.All the exhibition is explained in Chinese.The show will end on November 20.
Time:10:00a.m.--4:00p.m.
Address:1286Hongqiao Road
Ticket:8yuan for Chinese/15yuan for foreigners
Thai elephants
Eight elephants from Thailand ate an attraction for visitors at Changfeng Park by riding bikes,playing basketball,dancing and blowing a musical instrument.The elephants give three shows a day at 9:30a.m.,3:30p.m.and 8:00p.m,and there is an extra show at 1:30p.m.at weekends.The show will end on November 15.
Address:189Daduhe Road
Ticket:30-40  yuan
Dancing dolphins
Dolphins jumping from the water to touch a ball,dancing to music,kissing people and doing easy math problems,and seals and sea lions,also parroting,hove rode a large part of the aquarium in Peace Park,which interests children greatly.
Hours:10:30a.m.,4:00p.m.,and 7:30p.m.
Ticket:20yuan for adults and 10yuan for children

51.Where can one see the Long March exhibition?A
A.In Shanghai History Museum.
B.In Changfeng Park.
C.In Peace Park.
D.On 189Dahude Road.
52.How many shows do 0m Thailand elephants give at weekends?D
A.One.
B.Two.
C.Three           
D.Four.
53.What may interest children very much in Peace Park?B
A.Elephants playing basketball            
B.Dolphins dancing to the music.
C.Seals riding bikes.
D.Sea lions blowing instruments
54.How much should a child pay to go into Peace Park?C
A.Five yuan.
B.Fifteen yuan.
C.Ten yuan.
D.Twenty yuan.
55.Which of the following is true?D
A.The Long March exhibition is explained in English.
B.The sea animals can work out difficult math problems.
C.Thai elephants'shows can only be seen in the day.
D.The sea animals perform three times a day.

分析 本文介绍了三则广告,分别是长征展、泰国大象和海豚表演,介绍了时间、地点和价格等方面的内容.

解答 51.A    52.D    53.B    54.C    55.D
51.A 细节理解题.根据"The Shanghai History Museum is putting on exhibition to remember the Long March(长征) which took place 75 years ago."可知在In Shanghai History Museum我们可以看到长征展.故选A.
52.D 细节理解题.根据The elephants give three shows a day at 9:30a.m.,3:30p.m.and 8:00p.m,and there is an extra show at 1:30p.m.at weekends可知周末有4场大象表演.故选A.
53.B 细节理解题.根据"Dolphins jumping from the water to touch a ball,dancing to music,kissing people and doing easy math problems,and seals and sea lions,also performing,have made a large part of the aquarium(水族馆) in Peace Park,which interests children greatly."可知应该是 Dolphins dancing to the music使孩子们感兴趣,故选B.
54.C 细节理解题.根据在Dancing dolphins一段中,从最后一行"Ticket:20 yuan for adults and 10 yuan for children."可知小孩应该是十元,故选C.
55.细节理解题.在Long March exhibit 一段中,从第三句"All the exhibition is explained in Chinese."可知A错误.在Dancing dolphins一段中,从第一句"Dolphins jumping from the water to touch a ball,dancing to music,kissing people and doing easy math problems,"可知B项错误.在Thai elephants一段中,从第二句"The elephants give three shows a day at 9:30 a.m.,3:30 p.m.and 8:00 p.m.and there is an extra show at 1:30 p.m.at weekends."可知C项错误.在Dancing dolphins一段中,从第四行"Hours:10:30 a.m.,4:00 p.m.,and 7:30 p.m."可知D项正确,即海上动物表演一天三次. 故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.Lisa:Hi,Jo.How is it going?
Jo:Terrible.
Lisa:(51)D
Jo:I'm worrried about my math test result.
Lisa:(52)F
Jo:I did badly in my test and my dad always gets angry when I get bad grades.
Lisa:(53)G Isn't he easy-going?
Jo:Not really.I don't know what will happen.
Lisa:(54)A
Jo:I know.But you don't know my dad.
Lisa:(55)C Let's go shopping.
Jo:Ok.Let's go.

 A.It's not the end of the world.
B.Do you need any help?
C.Cheer up!
D.What's wrong?
E.That sounds interesting.
F.Tell me all about it.
G.I can't believe that!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.I've got some information for everyone going to Britain next month.As you know,you'll be staying with a (66)family for two weeks.Now the most important thing is (67)money.You should take about£300.When you (68)arrive at the airport you'll be met by your host family.You must remember to (69)wear a red shirt so the family will find you (70)easily.I've told them to look out for the red shirts.You'll also need to take four (71)photos of yourself with you,for they will be used to stick on your certificates.Of course,it's very important that you take the school letter.While you are there,if you have any problems,you can (72)call our agent.I'll give you her office phone (73)number.It's 580-4436and the person to ask for is Mrs Lewis,that's L-E-W-I-S.She's in the office (74)from 9:00am to 5:00pm every day.OK!That's everything.Have a good (75)time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Have you thought of coming to the USA as much as I have thought of coming to China?It seems that no matter what else might happen in the world,people wish to know other people.From an American's standpoint,I will tell you that most of us are very happy that your country has been allowed into the WTO.We are also happy that you successfully hosted the 2008Olympics.Between the two of these things I believe that China shall become one of the greatest places around the world to do business and visit with.
I know that some of you might have a very dramatic(夸张的) view of the way America is.So you know,we are a society of people that are run by and governed by money.People who are elected to office in our country are done so because they have the money to pay for a campaign (竞选运动).I think no matter where a person lives in the world,they wish for the same things.If you think you can come over here and make something of yourself,you are right.I believe I can come to your country and make something of myself,too.
We are all the same around the world,you see.Some of us are made to lead,while others of us are made to follow.Here in the United States we could not live the way we do if there were not those of us who do the work that is needed at the bottom of the ladder.Just as in China,we have those who must be the street cleaners,the bakers,the farmers,and all the other jobs that must be done.Like China also,most of us wish we were someplace further up the ladder; maybe a manager of a big company,maybe a famous doctor or actor.The streets are not paved with gold in the United States.It does take hard work to make it.
I would like to tell you all that we do not carry any prejudicetowards you.Your people and your culture are much respected throughout the United States.You are known as an intelligent and resourceful (机智的) people.I hope someday that our country will be open enough that travel between them will be like travel between the United States and Europe.

57.We can learn from the passage that the writer is a(n)B.
A.Chinese   
B.American  
C.Englishman  
D.German
58.No matter where people live in the world,they hope toC.
A.visit others   
B.be famous  
C.be successful in life  
D.be loved by others
59.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.In the United States you can easily make more money than in China.
B.The writer isn't sure that he can be successful if he works in China.
C.Most of the people can become famous in the Unite States.
D.The writer thinks that China is a country with great culture.
60.What's the meaning of the word"prejudice"in the passage?A
A.偏见   
B.赞美   
C.讽刺   
D.宽容.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.If you are sitting down reading this report,stand up,move your legs and touch your feet if you can.Do anything but sit.If you cut down on the time you spend sitting,you might live longer.New research shows that sitting less than three hours a day might make your life longer by two years.
The human body is designed to move.But mordern lifestyles and office jobs don't give us the chance to move around very often.
Peter Katzmarzyk,a scientist at the University of Louisiana in the southern United States,says that sitting is  ubiquitous  in our lives,meaning it is something we do all the time.We sit while we're eating,we sit in the car,we sit while we watch TV.And many of us sit for long hours at work.On average,Americans report that they sit between four and a half to five hours a day.
Mr.Katzmarzyk says you may exercise often.But,he says even that does not mean you can sit for the rest of your waking hours."We can't throw away physical activity.It's extremely important,but moving is also important.Even if you exercise for 30minutes a day,what goes on in the other 23.5hours a day is also very important."He found that cutting television time to less than two hours a day could add 1.4years to life.
Change is already coming to some offices,especially in the design of desks.A"standing desk"lets people stand while they work.Another new design is called the"treadmill desk."A treadmill is an exercise machine that lets you walk in one place.Even some U.S schools are beginning to experiment with desks that are part bicycles to keep children moving.
If you work in office job,Mr.Katzmarzyk and his team suggest a few simple changes:
•get up from your desk as often as you can
•take walks at lunch time
•instead of emailing colleagues(同事),walk to their offices and talk directly.
All these activities may help you live longer.

43.Where is the passage above probably taken from?B
A.A menue in the restaurant.
B.A magazine on health
C.A school textbook  
D.A story book
44.The underlined word"ubiquitous"in the third paragraph is cloest in meaning toA.
A.common          
B.strange  
C.painful
D.powerful
45.We'd better do the following EXCEPTD.
A.get up from our chairs and move from time to time
B.cut down on the time that we spend watching TV.
C.try to walk to work or school if possible
D.take less exercise since it is a waste of time
46.What's the main idea of the passage?A
A.Sit less,live longer     
B.Exercise more for a healthier life
C.Watching TV is harmful    
D.Never sit down.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Mexico lies on the south of the USA.It is the 14th largest country in the world and 4th largest in North America.Let's learn something about Mexico.
In Mexico,men greet each other with a handshake.However,only people knowing each other well give a traditional hug (拥抱).Women don't shake hands.Instead,they pat each other on shoulders.In Mexico,people take flowers with them when going to a friend's house.
People in the USA usually talk in a direct(直接的) manner.However,Mexicans are polite and find it hard to speak their mind,especially if the speech can hurt someone.Mexicans think that speaking loudly is impolite.
The use of words like"thank you"and"please"should be helpful when you talk with Mexicans.They will be happy to help you if you speak with politeness.
People have forgotten many interesting Mexican traditions,such as Siesta.Siesta is one such tradition which lost in today's fast-paced urban life of Mexico.Closing shops for few hours in the afternoon to take a rest means Siesta.People in villages follow this tradition even today.
Many different cultures have influenced(影响) life styles of Mexicans.However,the Mexican culture has kept special through tradition and customs(风俗) above.
46.How do women in Mexico greet each other?.D
A.By shaking hands.
B.By saying hello.
C.By giving a traditional hug         
D.By patting each other on shoulders.
47.Which is polite in Mexico according to the passage?D
A.Talking in a direct manner.
B.Speaking loudly in public.
C.Writing a letter to your friend before visiting.
D.Taking flowers with them when visiting a friend.
48.What does the underlined word"Siesta"mean?A
A.午休        
B.关店        
C.假日        
D.下午茶
49.Who still follows the Siesta tradition in Mexico today?B
A.Old people.
B.People in villages.
C.All the Mexicans.
D.People in cities.
50.What's the best title for the passage?C
A.Mexican Special Cultures              
B.Life Styles of Mexicans
C.Mexican Customs and traditions         
D.Fast-paced Life of Mexico.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.______ Hou Yi wished that Chang's could come back!(  )
A.HowB.WhatC.WhenD.Which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.We usually gorunning(run) after school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-          is it from your school to Hainan Hotel?
-It's about half an hour by bus.(  )
A.How farB.How longC.How soon

查看答案和解析>>

同步练习册答案