精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.These days,more and more children are becoming overweight.(66)E Doctors,teachers,and other adults believe that children are not getting the right amount of exercise and are not eating the right kinds of food.
In the past,children used to be more active.(67)BChildren helped on the farms and in the factories.Children didn't have much time to sit around.Today children go to school and come home to watch the television or play video games.(68)C Children are not getting enough exercise,such as running,walking,or riding bikes.
(69)D More and more families are eating at restaurants or too much fast food.In other words,children are eating too many unhealthy foods.
Children should mostly be eating fruits,vegetables,grains and cereals,some dairy products,and only a little meat,poultry(家禽肉)and oil.(70)A
根据短文内容,选择恰当的句子补全短文,并在答题卡上将该项涂黑.如选择E则将答题卡A和B项一起涂黑.
A.These types of foods can help children keep their weight down and help the body fight diseases.
B.In early America,there was a lot of work to be done.
C.Too many of their activities involve sitting and not being active enough.
D.Another main reason for children being overweight is the types of food they eat
E.Why is this happening?

分析 文章大意:
文中提到的是孩子们过于肥胖的问题.现在的孩子们运动量不足,吃的食物也不健康,所以导致过度的肥胖.所以以后的孩子们应该多运动,吃些健康的食物,比如蔬菜、水果.

解答 66.E,推理判断题,文中提到"Doctors,teachers,and other adults believe that children are not getting the right amount of exercise and are not eating the right kinds of food"医生、老师和其他成年人都猜测孩子们没有得到有效的锻炼,吃的食物也不健康,由此推测此处是在询问孩子肥胖的原因,选择E.
67.B,推理判断题,文中提到"Children helped on the farms and in the factories"孩子们帮助农场和工厂的人们干活,由此推测是以前的人们有很多事情做,所以经常运动,由此确定选择B.
68.C,推理判断题,文中提到"Children are not getting enough exercise"孩子们没有得到有效的锻炼,前文又说"Children didn't have much time to sit around"以前的孩子不会经常坐着,由此推测是现在的孩子经常坐着,选择C.
69.D,推理判断题,文中提到"More and more families are eating at restaurants or too much fast food"现在的人们会吃很多快餐,由此推测是他们的饮食不健康,由此确定选择D.
70.A,推理判断题,文中提到"Children should mostly be eating fruits,vegetables"孩子们应该多吃一些蔬菜水果等食物,由此可知这些对孩子们有好处,由此确定选择A.

点评 对于阅读排序题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并根据每个段落提供的连接词及时间先后顺序进行推理判断,然后确定答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.听第一段对话,回答11,12小题
11.What did Mike do last night?
A.Go to the film.B.watch TV.C.Play tennis.
12.When did Mike do his homework?
A.At 5:45.B.At 6:15.CAt 8:00.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-My grandmother was ill in hospital yesterday.-______.(  )
A.That's all rightB.I'm sorry to hear that
C.That's a good idea.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出能填入短文相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.
A long time ago,there lived a wise man named Zun-Nun in Egypt.A young man came to visit him and asked,"Teacher,why do you dress in(36)Ba way?Nowadays it's necessary to dress neatly(整洁地),isn't it?Or how will people know you're really a(37)Aand wise man?"
Zun-Nun smiled,took a ring from his finger and said,"Young friend,I'll answer your question,(38)Dfirst do one thing for me.Take this ring to the market.Can you sell it for one chip of gold?"
When the young man looked at Zun-Nun's dirty ring,he thought to (39)C,"How will I sell it at that price?"
He(40)Bthe ring to the vegetable,meat and fish traders and others in the market.But(41)Awas willing to pay a chip of gold.
He returned and told this to Zun-Nun.Zun-Nun said,"Now go to the gold shop and show the ring to the owner.Don't give a(42)C,just see how much he will pay."
One hour(43)D,the young man was back."Teacher,people in the market really didn't know the value of this ring.The gold shop owner(44)Bme 1,000 chips of gold."
Zun-Nun smiled."That's the answer to your question,my friend.Someone can't be valued only from his(45)D.The ring was a gift from the emperor,"he said.
36.A.soB.suchC.thisD.that
37.A.specialB.strangeC.commonD.stupid
38.A.untilB.howeverC.thoughD.but
39.A.himB.itC.himselfD.itself
40.A.gaveB.showedC.soldD.provided
41.A.nobodyB.neitherC.anyoneD.everyone
42.A.ringB.ideaC.priceD.reason
43.A.afterB.beforeC.agoD.later
44.A.costB.offeredC.spentD.lent
45.A.wordsB.thoughtsC.knowledgeD.dress.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The woman is _____ fat because she eats ______ junk food.(  )
A.much too,too muchB.much too,much too
C.too much,too muchD.too many,much too

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.生活中会有很多经历令我们感动,它们源于亲人、源于老师、源于同学、源于陌生人…,
它们冲刷着我们的心灵,激励我们向上.
现在,某英文报纸就"感动"话题征文,请你投稿.发表你的观点,叙述一次让你
感动的经历,并谈谈你的体会.
提示词语:moving experiences;in our daily life;help;remember;be deeply moved;
learn from                    

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.请听第1段对话,回答第6-8小题.
6.Where do they have lunch?
A.In a hotel.
B.In a restaurant.
C.In a park.
7.What food does the man want to eat?
A.Hamburgers and carrots.
B.Salad and chicken.
C.Carrots and chicken.
8.What kind of drink does the woman want to have?
A.Some coffee
B.Some orange juice
C.Some cola.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.请根据所听到的内容和卡片上的提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上.
An interview
Name:Bill
Country:(17)Japan
Age:Fourteen years old
Way to go to school:By (18)train
Time at school:From 7:30 am to (19)2:00pm
Free time activities:Riding (20)horsesand visiting friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.请听第4段材料,回答第16至第18小题.
16.What are the speakers mainly talking about?
A.Buying the books for their lessons.
B.The money needed for the books.
C.The teachers and the lessons.
17.Why does Dr.Downs want his students to have these five books?
A.Because these books are not expensive.
B.Because he wants his students to read more.
C.Because he wants to discuss them in detail.
18.Why doesn't the girl buy all the books?
A.Because she doesn't have enough money.
B.Because she doesn't want to read all of them.
C.Because she isn't interested in all of them.

查看答案和解析>>

同步练习册答案