精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Using mobile phones in the daily lives of students has become common.However,how they use them has changed a lot in the last few years.Although phones are still widely used for communication,a recent survey shows that most students think chatting on mobile phones is now old-fashioned.
Researchers interviewed 1000teens between 14and 19about their mobile phone habits.The findings were then compared to a 2010survey.The results are shown below:


Communication
Mobile phone activities20102016
chatting11%18%
sending messages28%9%
talking10%21%
Entertainmentwatching movies8%10%
playing games16%17%
listening to music17%13%
suffering the internet10%12%
Perhaps in the near future,mobile phone uses will change again and students may use them more in their lessons.However,the time spent on mobile phones should be controlled.Parents should encourage their kids to use their mobile phones more properly.
46.The most popular mobile phone activity in 2010wasD.
A.Chatting.
B.Talking.
C.Playing games.
D.Sending messages.
47.The percentage of time spent on communication in 2010wasD.
A.11%.
B.28%.
C.10%.
D.49%.
48.Which were the first two most popular mobile phone activities in 2016?A
A.Chatting and talking.
B.Talking and playing games.
C.Playing games and listening to music.
D.Sending messages and watching movies.
49.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.The number of students chatting on the mobile phones has reduced.
B.Most students in 2016spent their time talking on the mobile phones.
C.Fewer students are interested in playing games on the mobile phones.
D.Listening music on mobile phones becomes less popular now.
50.The passage is a(an)B.
A.story        
B.report       
C.advertisement       
D.opinion.

分析 本文主要介绍了:研究者采访了1000个14到19岁的青少年关于他们使用手机的习惯.使用手机在学生的日常生活中已经很常见了,然而,他们如何使用手机在过去的几年里已经发生了很大的变化,尽管手机仍然被广泛用于通信,最近的一项调查显示,大多数学生认为在手机上聊天现在是老式的.

解答 46 D 细节理解题:根据表格2010年Sending messages 28%,比重最高.故答案为D.
47 D 细节理解题:根据表格,11%+28%+10%=49%.故答案为D.
48 A 细节理解题:根据表格,talking 21%;chatting 18%.故答案为A.
49 D 细节理解题:根据表格,2010 17%;2016 13%,即听音乐下降了,而除发信息外,其它均有上升趋势,故答案为D.
50 B 归纳理解题:本文主要介绍了:研究者采访了1000个14到19岁的青少年关于他们使用手机的习惯.使用手机在学生的日常生活中已经很常见了,然而,他们如何使用手机在过去的几年里已经发生了很大的变化,尽管手机仍然被广泛用于通信,最近的一项调查显示,大多数学生认为在手机上聊天现在是老式的.因此,本文出于一篇报道,故答案为B.

点评 任务型阅读是一种任务驱动的阅读,它要求读者根据所读材料提供的信息完成具有一定真实意义的任务.图表型任务型阅读任务的设置是通过图表来体现的,要求学生对短文信息进行归纳,加工处理,受测者运用语言逻辑推理和思维能力来完成图表,体现了英语新课标"用英语做事"的理念.读懂图表结构图表完整清晰地反映了文章的结构,有利于考生把握文章的主题线索,快速理解文章大意,准确寻找答题要点.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.She put up her hand and answered the question.(对划线部分提问)
Whatdid shedo?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Pleaselook atmy family photo.(看着)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Tom is a good student.Hestudies (study) hard.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.
A.It's my family photo.
B.What's his name?
C.I'm fine,thanks.
D.When is his birthday?
E.No,he isn't.
F.Yes,he is.
G.How old is he?
A:Hi,Emma!How are you?
B:Hi,Jack!(61)C
A:What's this?
B:(62)A
A:Is the boy your brother?
B:(63)E He's my cousin.
A:(64)G
B:He is thirteen.
A:(65)D
B:It's on November 12th

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.When the great library of Alexandria burned,the story went,one book was saved.It was not a valuable book,and so a poor man who could read very little bought it for a few coins.Between its pages there was something very interesting.It was a thin paper on which was written the secret of the touchstone!
The touchstone was a small pebble(卵石) that could turn any common metal into gold.The writing explained that it was lying among thousands of other pebbles that looked exactly like it.But the secret was this:The real stone would feel warm,while common pebbles were cold.
So the man camped on the beach and began testing pebbles.
He thought that if he picked up common pebbles and put them down again,he might pick up the same pebble hundreds of times.So,when he felt one that was cold,he threw it into the sea.
He spent a whole day doing this but none of them was the touchstone.
The days became weeks and the weeks into months.One day,however,he picked up a pebble and it was warm.He threw it into the sea before he realized what he had done.He had formed such a strong habit of throwing each pebble into the sea.So when the one he wanted came along,he still threw it away.
So it is with chances.Unless we are careful,it's easy to fail to catch a chance when it is at hand.And it's just as easy to throw it away.
49.The poor man bought the book becauseA.
A.it was very cheap
B.it was of great value
C.there was a secret in the book
D.he wanted to find the touchstone
50.According to the story,the touchstoneC.
A.is a big pebble   
B.feels cold
C.is magic       
D.is gold
51.The man threw pebbles into the seaC.
A.to test how far he could throw
B.to practice throwing pebbles
C.to avoid picking up the same pebble
D.to express his disappointment
52.What does the story want to tell us?D
A.Careful habits can lead to success.
B.Habits can help you but also hold you back.
C.Never make a decision by its look.
D.Chances only visit the ready and careful mind.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.我想知道你为什么不允许我熬夜.
I wonderwhy you don't allow me to stay up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.A.¥35.
B.¥45.
C.¥25.
D.¥55.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.A.Go over lessons.
B.Have supper together.
C.Visit a friend.
D.Go to a movie.

查看答案和解析>>

同步练习册答案