精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.In some foreign countries,some people don't like the number 13.They don't think 13is a lucky number.For example,they don't like to live on the thirteenth floor.
My friend Jack has the same idea.One day,he asked some friends to dinner.When all of his friends arrived,he asked them to sit around the dinner table.He began to count the people in his mind while they were having the delicious food.Suddenly,he cried out,"Oh,there are thirteen people here!"Everybody's face turned white except Mr Brown.He said slowly with a smile on his face,"Don't worry,dear friends!We have fourteen people here.My wife will have a baby in a few weeks.She's in the family way(怀孕)now."
All of them became happy again,"Congratulations!"they said to Mr and Mrs Brown.They enjoyed the nice food and had a good time that evening.

63.In some foreign countries,some people don't like to live on theCfloor.
A.seventh        
B.eighth        
C.thirteenth        
D.eighteenth
64.My friend Jack askedBto dinner that day.
A.fourteen people        
B.some of his friends
C.some of my friends        
D.Jack and Mr Brown
65.Awould have a baby from this passage?
A.Mrs Brown 
B.My wife       
C.Mrs Black        
D.Mrs Green
66.Jack began to count the peopleB.
A.before dinner        
B.at dinner time
C.after dinner        
D.when they came in
67.The people became happy again becauseC.
A.they had a good time
B.the food was delicious
C.they heard there was one more person there
D.Jack didn't count the people exactly(准确地)

分析 在外国,有些人不喜欢13这个数字.他们认为13不是个吉利的数字.例如,他们不喜欢住在13层.
我的朋友Jack也是这么认为.一天,他叫一些朋友去吃晚饭.当所有的朋友都来了的时候,他让大家围着桌子坐下.当大家都在享受美味的食物时,他在心理默默地数着人数.突然,他大叫起来."哦,我们总共13个人."每个人的脸都变了颜色,除了布朗先生.他面带微笑,缓缓说道:不要担心,我的朋友.我们这有14个人.我的妻子过几周就会有小宝贝了.她现在怀孕了."
所有的人都高兴了起来."恭喜啊!"他们向布朗夫妇祝贺.他们享用了一顿美餐,过了一个愉快的晚上.

解答 63.答案:C.细节理解题.结合第一段For example,they don't like to live on the thirteenth floor可知是不喜欢住13楼,故选C.
64.答案:B.细节理解题.结合第二段My friend Jack has the same idea.One day,he asked some friends to dinner可知是喊了一些朋友去吃饭,故选B.
65.答案:A.细节理解题.结合第二段Everybody's face turned white except Mr Brown.He said slowly with a smile on his face,"Don't worry,dear friends!We have fourteen people here.My wife will have a baby in a few weeks可知是布朗夫人将会生小孩,故选A.
66.答案:B.细节理解题.结合第二段He began to count the people in his mind while they were having the delicious food可知在吃饭的时候,杰克开始数人数,故选B.
67.答案:C.细节理解题.结合第二段Everybody's face turned white except Mr Brown.He said slowly with a smile on his face,"Don't worry,dear friends!We have fourteen people here.My wife will have a baby in a few weeks可知是布朗夫人将会生小孩也就是多一个人,是十四个,故人们都开心了,故选C.

点评 初中英语阅读理解要注意养成良好的阅读心理,阅读时要去掉杂念,心绪要安定,精神要专一,要形成一种惬意的顺向心理.切不可一遇到几个生词难句,就心烦意乱,失去自控能力.心理学家告诉我们,任何恐慌,过分紧张的情绪都会形成一种消极因素妨碍大脑的正常思维功能.因此,遇到困难一定要从容不迫,心无旁骛.这样才能对所读的文章印象清晰,理解深刻.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.My uncle has two children.But                           of them lives with him.(  )
A.eachB.neitherC.eitherD.both

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.I find_____hard to learn English well.(  )
A.thisB.itC.thatD.they

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.this,much,is,how,watch
How much is this watch?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Farmers are oftenbusy(忙碌的)with their harvest in autumn.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.-Mo Yah won the Nobel Prize for Literature.
-I know.We are allproud (骄傲) of him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Don't freely take away the things here withoutpermission (允许).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.---Do you have good service in your old people's home?
---Yes.The old peopleare looked after much better here than at home.(在这比在家里照料得好得多) (look)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The 30th Olympic Games will be held_______ July 27th,2012in London.(  )
A.inB.onC.at

查看答案和解析>>

同步练习册答案