精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Cameron is the youngest UK prime minister(首相) in nearly 200years.
When he was in primary school(小学),Cameron had a poor school report in the class.But he said he had a very happy time.
After primary school,he went to Eton School.Cameron was a problem boy there.Once he hurt his foot when dancing on a school trip.Another time,he didn't behave well and the teacher asked him to copy 500lines of a book.
After high school,Cameron decided to take a year off.He traveled and worked in Russia and China's Hong Kong.
He went on to Oxford University(牛津大学) to study.He was very active there.He was chosen captain of the tennis team because of his gift for tennis.He was a member of a dining club.He also did well in studies.His teacher said Cameron was one of his best students.
After college,Cameron entered polities.In 2001he became a Member of Parliament(议会).In 2005,at the age of 38,he became the leader of his party.
Now he has become the UK's new prime minister.He is facing a country with a lot of problems.Britain has many money difficulties.Many people have lost their jobs.British people will be looking to see if he has good ways to solve those problems.
56.We can know from the passage that CameronD in primary school.
A.did well in his studies B.was a clever student
C.was a brave student D.was weak in his studies
57.After high school,Cameron once worked inD.
A.the USA B.Eton School C.Oxford University D.Hong Kong
58.The underlined word"gift"in the passage probably means"B"in Chinese.
A.礼物B.才能 C.爱好 D.运动
59.In 2005,Cameron becameC.
A.the captain of the tennis team 
B.a Member of Parliament
C.the leader of his party 
D.the UK's new prime minister
60.Which of the following is true according to the passage?D
A.Cameron behaved well in high school.
B.Cameron started a tennis club at Oxford University.
C.As a new prime minister,Cameron is still too young.
D.As a new prime minister,Cameron faces many problems.

分析 大卫卡梅伦是近200年来英国最年轻的首相.
当他上小学的时候,他的学习成绩很不好,但是他说他过得很开心.
小学以后,他去了伊顿公学.卡梅伦在那里是一个问题男孩.有一次,当他在学校旅行中跳舞的时候伤了他的脚.还有一次,他表现很不好,老师让他抄写了一本书的500行.
高中以后,卡梅伦决定休息一年.他去旅行,在香港和俄罗斯工作.
后来他继续去牛津大学学习.他在牛津很活跃.他是那里的网球队队长因为他有网球的天赋.并且是一个餐饮俱乐部的会员.他的学习也很好.她的老师说,卡梅伦是他最好的学生之一.
大学以后,卡梅伦参与了政治.在2001年,他成了一名议会成员.2005年,在他38岁的时候,他成为了他的政党的领导人.
现在他已经成为了英国的新总理.他正在面对一个拥有很多问题的国家.英国有许多经济上的困难.许多人失去了他们的工作.英国人民将拭目以待:他是否有好的方法来解决那些问题.

解答 56.答案:D.细节理解题.根据第二段When he was in primary school(小学),Cameron had a poor school report in the class可知小学时候他成绩不好,故选D.
57.答案:D.细节理解题.根据第四段After high school…He traveled and worked in Russia and China's Hong Kong.可知高中毕业后,他曾在香港工作,故选D.
58.答案:B.词义理解题.根据这句话He was chosen captain of the tennis team because of his gift for tennis他被选为网球队的队长,可知他的网球打得好,也就是有天赋,故选B.
58.答案:C.细节理解题.根据第六段In 2005,at the age of 38,he became the leader of his party.可知2005年,他成为了政党的领导人,故选C.
60.答案:D.正误判断题.根据第三段After primary school,he went to Eton School.Cameron was a problem boy there可知高中他在学校表现不好,故A错;第五段He was chosen captain of the tennis team 他被选为网球队队长,不是他创办的,故B错;根据最后两段In 2005,at the age of 38,he became the leader of his party.Now he has become the UK's new prime minister可知成为首相他已经38岁以上了,所以称不上是太年轻,故C错,根据最后一段He is facing a country with a lot of problems他正在面对一个拥有很多问题的国家,故D对.

点评 对于阅读理解题,首先指导学生速读全文,抓住中心主旨;然后细读每个小题,捕获方框内相关的信息,各个作答;然后复读,核对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.guest(  )
A.terribleB.resultC.completeD.prevent

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Many studentsplay/plei/basketball after school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.Letting kids learn more about science at an early age is easier than you think.It is happening all around us,and you can (41)D everyday things to encourage your children's interest.
Most parents believe it is difficult to help their children with science.But you don't need a high scientific (42)A to teach your children science.All you need is that you're willing to try,to see the world,and to (43)C the time to encourage their natural curiosity(好奇).
You can help by having an active attitude(态度) towards science yourself.Then start
(44)B by asking your children questions about the things you see every day.And then listen to their answers without judging(评判) them,which will (45)C their confidence(自信),and help you decide just what your children know or do not know.
Different kids have different interest,(46)Athey need different kinds of science projects.Collecting rocks may interest your young daughter,but your older son may need something more to deal with it.Knowing your children is the best way to(47)B enjoyable learning activities.Here are some more pieces of advice:
Choose activities that are the right (48)D of difficulty.If you are not sure,pick something easier.
Read the suggested ages on any projects,books,and then make sure that the
activity is (49)A for your child.
Let your child choose the project or activity himself.It's easy enough to ask rather than force him.Suggest choosing 2or 3things your child can do.When a child picks something he is(50)B in,he will enjoy it and learn more from it.

41.A.buyB.makeC.inventD.use
42.A.degreeB.placeC.brainD.result
43.A.followB.solveC.takeD.raise
44.A.seriouslyB.simplyC.cheaplyD.completely
45.A.loseB.createC.improveD.believe
46.A.soB.ifC.thoughD.but
47.A.deleteB.findC.cancelD.print
48.A.answerB.wayC.pointD.level
49.A.properB.famousC.cheapD.deep
50.A.proudB.interestedC.knownD.good.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.--Tom won the first prize in the English test finally.
--          .He works the hardest in our class.(  )
A.Many hands make light work
B.Don't put all your eggs in one basket
C.The early bird catches the worm

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.She likes ___________/wait/very much and often wears clothes in this color.(  )
A.whiteB.writeC.rightD.without

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Fox has a little sister,Louise and some good friends,Dexter,Carmen and Junior.This afternoon,Fox is going swimming with his friends.He will take Louise with him.At the pool Fox meets his friends.Everyone runs for the pool.
"Who will jump from the high board?"says Dexter.
"Not I,"says Carmen.
"Not I,"says Junior.
"I don't like high places,"says Fox.But Louise climbs up to the high board.
"Come down right now!"says Fox.
"Come and get me,"says Louise.Fox climbs up the ladder.He doesn't like this at all.His knees begin to shake.
But when Fox gets to the top,Louise is not there."Go on and jump!"says Dexter."Louise did it,"says Carmen.Fox closes his eyes.And he jumps.Fox hits the water with a big splash.
"Hooray for Fox!"everyone cries."What a fine jump."

71.How many friends does Fox have?C
A.One 
B.Two  
C.Three    
D.Four
72.What is Fox going to do with his friends?A
A.Swimming    
B.Fishing  
C.Boating    
D.Hiking
73.Who jumps from the high board first?B
A.Dexter     
B.Louise     
C.Carmen        
D.Junior
74.What does the word ladder mean?D
A.站台  
B.跳板  
C.绳子  
D.梯子
75.Why does Fox climb up to the high board?B
A.Because Fox liked jumping very much.
B.Because Louise asked him for help.
C.Because Louise liked jumping with Fox.
D.Because Fox liked jumping with Louise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.If you don't know a word,you can look it up in a _________.(  )
A.dictionaryB.newspaperC.letterD.magazine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.Ladies and gentlemen,
Thank you for attending the graduation ceremony.First of all,I'd like to congradulate all the students (41)Care here today.I remember meeting all of you when you (42)Ajust starting Grade 7.But today I see a room full (43)B talented young adults with hope for the future.You (44)Dup so much and I'm so proud fo you.
Although you've worked very hard over the last three years,(45)Aof you did it alone.I hope you'll remember the important people in your (46)Bwho helped and supported you----your parents,your teachers and your friends.
I'd like to tell all of you,the end of junior school is the (47)C of a new life.You may have different tasks ahead of you.You'll make mistakes along the way,but the key is to learn from your mistakes and never (48)D.The future is yours.
Good luck and hope to see you again sometime soon!

41.A.whomB.whichC.whoD.whose
42.A.wereB.areC.wasD.is
43.A.forB.ofC.atD.to
44.A.growB.grewC.grownD.have grown
45.A.noneB.bothC.neitherD.all
46.A.schoolsB.livesC.familiesD.classes
47.A.endB.endingC.beginningD.begin
48.A.pick upB.come upC.put upD.give up.

查看答案和解析>>

同步练习册答案