精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Yesterday,Danny ate lunch at a restaurant with his family.Late that night,he had food poisoning (食物中毒).He wanted to know how it happened.
Danny learned about a few reasons for food poisoning.
The first reason is bacteria ( 细菌) in the food.Bacteria live in a lot of food and they live in meat,eggs and seafood most often.If you cook the food in a right way,you can kill the bacteria in it.
Another way to get food poisoning is from parasites (寄生虫).They often live in meat,but could live on vegetables,too.If you don't cook the food in a right way,these parasites may start living in your body!
The third way that you can get food poisoning is by eating the food with toxins (毒素) in it.Sometimes the food gets toxins naturally,and sometimes the toxins come from insect spray (喷雾杀虫剂).So you must wash the food carefully before you eat or cook it.
The last way that people get food poisoning is from allergens ( 过敏原).Some people are just allergic to some food,and they may feel very bad after eating it.
Danny decided he would choose food carefully and cook it in a right way before he ate it in the future.That was important.He never wanted to feel this way again.

56.What happened to Danny last night?D
A.He ate some bad food at a restaurant.
B.He was late for a family party.
C.He had nothing for dinner.
D.He had food poisoning.
57.How could you stop parasites living in your body according to the passage?C
A.By eating only at home.
B.By washing the food carefully.
C.By cooking the food in a right way.
D.By taking some medicine after meals.
58.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.Parasites live on vegetables most often.
B.There are fewer bacteria in meat than in eggs.
C.Toxins in the food may come from insect spray.
D.Allergens are the main reason for food poisoning.
59.The underlined word"it"in the 6th paragraph refers to the food thatB.
A.is served at restaurants                   
B.someone is allergic to
C.someone doesn't like                   
D.is not healthy
60.What's the passage mainly about?B
A.Ways to choose food.
B.Reasons for food poisoning.
C.Danny's unhappy experience.
D.The importance of healthy eating.

分析 本文通过Danny一家在一家餐厅吃午饭后食物中毒,于是他想知道造成食物中毒的原因是什么.文中例举了细菌、寄生虫、毒素及过敏原四方面的原因.

解答 56.D细节理解题.根据文中第一段原句Late that night,he had food poisoning 可以得知昨天晚上Danny食物中毒了.故选D.
57.C细节理解题.根据文中第四段原句If you don't cook the food in a right way,these parasites may start living in your body!可以得知,如果我们不用正确的方式烹饪食物,寄生虫就会寄生在我们体内,所以我们需要用正确的方式烹饪食物.故选C
58.C细节理解题.根据文中第四段原句They often live in meat,but could live on vegetables,too.可以得知寄生虫不能在蔬菜上生活,故A错误;第三段原句Bacteria live in a lot of food and they live in meat,eggs and seafood most often.可知肉和鸡蛋之间没有比较,故B错误;第六段原句).Some people are just allergic to some food,and they may feel very bad after eating it.可知过敏原只是导致食物中毒的原因之一,而不是主要原因,故D错误.故选C.
59.D结合本段的意思,可以知道it是指含有过敏源的食物.故选B.
60.B结合全文可以得知本文介绍了几种导致食物中毒是原因.故选B最合适.

点评 阅读理解题,需要先读题,理解清楚题目意思,接着带着问题去文章中寻找、推断答案.把握好细节,注意推敲才能保证正确率.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.
71.A is thirteen years old.
A.Linda        
B.Jack      
C.Lucy
72.B is red.
A.Lucy's jacket       
B.Linda's ruler   
C.Jack's pen
73.He isA.His clock is white and black.
A.Jack Green           
B.Jack King     
C.Linda Miller
74.She is Lucy.What color is her jacket?C.
A.It's black and white  
B.It's red  
C.It's yellow.
75.BandB are from the same country(国家).
A.Linda Miller; Jack Green    
B.Linda Miller; Lucy King     
C.Lucy King; Jack Green.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.这是我的一张全家福.
Here is a photo of my family..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.We walked for ___________ hours before we got to the top of the mountain.(  )
A.others twoB.two elseC.the other twoD.another two

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

9.I  used to live in my own room alone.But one day it all changed when my brother Mike asked to share my (41)C.At first,my parents said"no"to him,but at last my mother agreed.I cried and asked my parents not to do this,(42)Bit didn't work.
As soon as Mike entered my room,it began to become(43)ATo my anger,he often left his unwashed clothes and toys everywhere!
   One evening,I was doing some(44)Bon my computer while Mike was listening to music(45)A,I left my seat to get some water.A big surprise was waiting for me when I(46)C.He was using my computer to play games.I had forgotten to save the homework.Sadly,he had closed my program(47)Dsaving it-all I had done had disappeared!U(48)Dhim.He cried a lot as my mother came and beat him.My mother also asked him to leave my room at once.
Then I did my homework(49)D.At 10:00 pm,I finished it,when I was going to turn off the(50)A.I saw the photo of my(51)Athat he had put on my table.I looked at his lovely face and remembered how(52)Che was when my mom beat him.I really felt(53)D.I went to see what he was doing.I found he was (54)Bin my parents'bed.I kissed his face.He woke up,got up and said,"I‘m sorry.I won't bring you any more trouble"
I was so moved and said,"From now on,my room is not only mine.It is(55)C!"That very night,Mike and I shared not only the room,but the bed.

41.A.clothesB.foodC.roomD.toys
42.A.becauseB.butC.orD.so
43.A.di rtyB.emptyC.quietD.tidy
44.A.businessB.homeworkC.readingD.shopping
45.A.LaterB.InsteadC.HoweverD.Sometimes
46.A.dancedB.fellC.returnedD.slept
47 A.afterB.byC.forD.without
48 A.agreed withB.heard fromC.looked afterD.shouted at
49.A.as wellB.for everC.in the endD.once again
50.A.computerB.fanC.radioD.TV
51.A.brotherB.cousinC.fatherD.grandfather
52.A.cleverB.happyC.sadD.silly
53.A.boredB.excitedC.proudD.sorry
54.A.jumpingB.sleepingC.sittingD.singing
55.A.hisB.hersC.oursD.theirs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

19.An old man lived with his little grandson.Every day the old man got up early to read books.
One day the grandson asked,"Grandpa,I want to read books as you do.But I always forget what I read.What are the advantages(优势,好处)of (26)C"
The grandfather didn't(27)Ahim,but said,"Take this little(28)Bto the river and bring back a basket of water."The boy did as his grandpa said,(29)Dall the water leaked(漏掉)out before he got back home.The grandfather laughed and said,"You'll have to walk faster next time."
The next time the boy ran faster,but the basket was (30)B empty before he returned home.The boy said,"See,Grandpa,it's of (31)C use!"
"Is it useless?"the old man said."Look at the basket."
The boy looked at the basket and found that the basket was different.It was(32)A,inside and out.
"That's (33)D happens when you read books.You might not understand or remember(34)D,but when you read them,you will be changed,inside and out."
On hearing his grandfather's words,the boy understood and(35)B.

26.A.writingB.studyingC.readingD.working
27.A.answerB.hearC.seeD.like
28.A.bowlB.basketC.bottleD.bag
29.A.andB.soC.orD.but
30.A.yetB.stillC.evenD.much
31.A.littleB.muchC.noD.not
32.A.cleanerB.dirtierC.heavierD.lighter
33.A.whereB.howC.whoD.what
34.A.somethingB.nothingC.one thingD.everything
35.A.criedB.smiledC.shoutedD.worried.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Millie,could you give me some advice?I don't know        .(  )
A.to wear which oneB.which to wear
C.what should I wearD.which wear

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.上周末他邀请了一些朋友来参加他的晚会.
Heinvited some friendsto his party last weekend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-         ,Tom.Is this your pencil?-Yes.Thank you.(  )
A.GoodbyeB.SorryC.Excuse meD.Thanks

查看答案和解析>>

同步练习册答案