精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Once upon a time,a hippo (河马)lived in a river next to a big tree.
    One day,a bird came and nested (筑巢)in the tree.The songs of the bird filled the hippo with so much envy (羡慕)that he couldn't think of anything else.Every day he would think why he wasn't born to be a bird even though the bird told him many times he was so lucky to be so big and such a good swimmer.
    Finally,the hippo made up his mind that he would come out of the river,climb the tree and start singing.However,when he tried to climb the tree,it was very clear that the hippo didn't have wings,nor claws to climb with.
    Realizing that he would never climb up the tree,he angrily hit the tree until it came crashing to the ground.Then he stepped onto the leaves of the fallen tree,and began singing.
    Unfortunately,hippos can't sing,either.All that came from his mouth were terrible noises,and when the other animals heard this,they all came around to make fun of the hippo.
    He was so ashamed by this.He also felt bad about having knocked the tree over.He used all his strength to raise the tree back up again,and look after it until it completely recovered.(康复).

56.The hippo envied the bird becauseC.
A.he could fly high    
B.he could build a nest   
C.he could sing well  
D.he could live in the tree
57.After reading this passage,we knowD.
A.the writer is telling us a true story
B.the story happened on an autumn day
C.the bird thought he was luckier than the hippo
D.the hippo tried to do something against his nature.
58.The hippo in this storyD.
A.was happy all the time    
B.did not respect his friends
C.liked to talk a lot but did nothing    
D.corrected his mistake when he realized it
59.From the passage,we can infer(推断) that the hippo wouldC after such an experience.
A.be a good singer    
B.be good at climbing trees   
C.stop envying the bird  
D.not make friends with other animals
60.The best title of this passage may be"A".
A.The hippo that wished to sing    
B.The tree that was knocked over   
C.The bird that wished to swim    
D.The animals that were in high spirits.

分析 从前,有一头河马.他住在一棵大树旁的河边.
有一天,一只鸟飞来了,并在树上筑了一个巢.鸟的歌声让河马充满了如此多的嫉妒以至于他都不去想其它的事情了.他就是很不高兴自己是头河马.他每天都会想为什么他不是一只鸟,尽管鸟告诉他很多次,他拥有这么庞大的身躯真幸运.而且他是个出色的游泳健将.
最后,河马做了一个决定.他要从河里走出来并要爬上树,站在树枝上,开始唱歌.他试图拼命的往树上爬,但他失败了,因为他没有翅膀和爪子来攀附树干.
他意识到自己永远不会爬上树,他生气地撞击着这棵树上,直到它撞倒在地上.然后他走上倒下的树的叶子,开始唱歌.
不幸的是,河马还是不会唱歌.从他的嘴里发出来的只是可怕的噪音.当其他动物听到这个消息,他们都来取笑河马.
他为这一点感到羞愧.也后悔把树推倒.他用尽全力把树拉起来,重新栽种和照料它,直到树完全复活.

解答 56.C.推理判断题.根据The songs of the bird filled the hippo with so much envy (羡慕),可知鸟的歌声让河马充满了如此多的嫉妒,言外之意是鸟儿唱歌很好听,让河马很嫉妒.故选C.
57.D.推理判断题.根据However,when he tried to climb the tree,it was very clear that the hippo didn't have wings,nor claws to climb with.可知他试图拼命的往树上爬,但他失败了,因为他没有翅膀和爪子来攀附树干.从这里可以看出河马尝试想做一些违背自然规律的事.故选D.
58.D.推理判断题.根据He was so ashamed by this.He also felt bad about having knocked the tree over.He used all his strength to raise the tree back up again,and look after it until it completely recovered.可知他为这一点感到羞愧.也后悔把树推倒.他用尽全力把树拉起来,重新栽种和照料它,直到树完全复活,从这里可以看出河马是一个知错就改的动物.故选D.
59.C.推理判断题.根据He was so ashamed by this.可知他为学唱歌而感到羞愧,所以他不再嫉妒鸟儿的歌声.故选C.
60.A.主旨大意题.通过阅读文章可知,这篇短文主要介绍的就是河马学习唱歌的事情.所以这篇短文的题目是The hippo that wished to sing    唱歌的河马.故选A.

点评 本篇是一篇逸闻趣事类阅读短文.解答时,首先理解所给问题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的句子,并理解大意,对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准,最后仔细斟酌,找出答案,并核对.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.The tourists had nochoice(选择)but to wait for the next train.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

13.I'm sure Jim is solving the problems of his math homework soon.(改写句子,句意不变)
I'm sure Jim isdealingwiththe problems of his math homework soon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.Once there was a king.He was wise but everyone was afraid of him.His face showed the sadness deep in his heart.So there were deep(24)Alines(皱纹)on his face.
    In his country lived a beautiful girl.Everyone seemed to love her,so did the king.Hewanted to(25)Dher,and finally he decided to speak to her of his love.After he dressed in his best clothes,he looked in the(26)C,but he saw a hard face,(27)Bwhen he tried to smile.
"How about wearing a mask(面具)?"he thought.Then he ordered his magician to paint a mask that looked kind and happy and handsome.The magician (28)Cand said:"But you must keep your own face in the same lines that I paint and be kind to all people from your heart.If not,the mask will break."The mask looked so (29)Cthat no one new it was not the true face of the king.Months passed,the beautiful lady got married to the king,and the king treated everyone (30)Bto keep the mask from breaking.
    At last,the king didn't want to cheat his beautiful wife any more.(31)Ahe asked the magician to take the mask off.Surprisingly,he found his face was just like the mask he had worn for so long!
    This story tells us that a man is what he is in his heart.

24.A.uglyB.kindC.beautifulD.peaceful
25.A.loveB.hateC.killD.marry
26.A.wallB.doorC.mirrorD.window
27.A.yetB.evenC.justD.still
28.A.lookedB.refusedC.agreedD.laughed
29.A.sadB.happyC.naturalD.serious
30.A.badlyB.kindlyC.coldlyD.differently
31.A.SoB.OrC.ButD.However.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Alison Lapper,a very unusual painter,paints pictures for a living.She doesn't use her (51)hands(手)when she paints.She uses her mouth!Alison was born (52)without (没有)any arms.Her physical problem caused her to spend the first (53)seventeen (十七)years of her life in a hospital.But this didn't stop her from making her dreams in life come true.She (54)realized(认识到)that even though she was disabled,she could express herself as freely as (55)normol (正常的)people.This was what got her to start drawing paintings.
Although Alison lives (56)quite(十分)a different life from others,she believes that she can (57)succeed(成功)as others.Her paintings are excellent and they do not look like they were drawn by (58)someone/somebody(某人)who used her mouth.Alison has become a symbol of (59)courage(勇气).Her active way of living has encouraged many disabled people around the (60)world(世界)and will continue to do so in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-What did you get for your birthday,Tony?
-An iPad4,______ my aunt.(  )
A.toB.fromC.withD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The manager sounded   on the phone.He offered to show us around the company.(  )
A.softlyB.friendlyC.gentlyD.seriously

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.The children enjoy the life in the country and livehappilywith their families.(happy)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8."安全,是最大的幸福".作为一名中学生,我们应该学会自我保护,远离危险,减少伤害.请你从以下要点提示中选取至少四条,以"Always Be Careful"为题,写一篇80字左右的英语短文.文章开头、结尾已经给出,不计入总字数.
要点提示:
1.遵守交通规则(不闯红灯、过马路不听音乐);
2.户外运动发生意外时会急救;
3.下大雨时不要站在高处,远离大树;
4.如遇火灾、要冷静(打119、用湿布盖住嘴巴、不要乘坐电梯);
5.不要独自下河游泳(发现有人溺水,要求救);
6.其它方面(饮食、上网、交友安全…)
参考词汇:布cloth (n.)、急救first aid、溺水drown (v.)
Always Be Careful
As a middle school student,we should learn self-protection and stay away danger.Once we are in the street,traffic rules should be obeyed all the time.For example,never listen to music while riding a bike.Besides always follow the traffic lights.
If someone happens to get hurt,learn to get first aid quickly.When it rains,Don't stay on a high place and keep away from the big trees.If we are indoors when the fire is on,we should be calm.At the same time,we can call 119 and cover our mouths with wet cloth.Be sure not to take a lift.Don't go swimming by ourselves.If someone is drowning,call for help.And we should also pay more attention to our food and Internet safety.If all these are kept in mind,we are sure to enjoy a much safer life.

查看答案和解析>>

同步练习册答案