精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Like many people,I have no clear idea about heroes.At some point,we all wonder if we need a hero and what a hero really is.
Although there are a lot of differences in cultures,heroes around the world generally share a number of characteristics (特点) which give us courage and make us want to learn from them.
A hero does something worth talking about.A hero has a special story to tell and people think highly of it.But a hero is not just the person with great fame (声誉).
A hero has powers (力量) larger than himself.Some people want to live like a hero,and they have to experience life with new and further meaning.A sure test for would-be heroes is what or whom they serve.What do they want to live and die for?If the answer suggests they serve only their own fame,they may be famous persons but not heroes.
A hero has a vision from the mountaintop.He has the power to move people.He creates new possibilities.Without Gandhi,India might still be part of Britain.Without Martin Luther King,Jr.,Americans might take different buses,eat in different restaurants,go for walks in different parks,and shop in different stores because of the different colours of their skin.
There might be changes in society without a hero,but the speed of change would be rather slow.Thanks to heroes in history,they make the society develop so rapidly.

66.According to this passage,a hero is a person who alwaysA.
A.gives us courage                         
B.thinks highly of others
C.shares great fame                        
D.stands on the mountaintop
67.If you want to live like a hero,you shouldA.
A.experience a new and meaningful life
B.listen to something worth talking about  
C.serve your own fame and try to be famous
D.know where and how you want to live and die
68.The underlined word"vision"in the passage means"C".
A.风景                                          
B.想象    
C.远见                                         
D.形象  
69.Black people in America used toDbefore Martin Luther King,Jr..
A.shop at the white's stores         
B.drive buses with the white        
C.take walks in the white's parks 
D.eat in restaurants without the white
70.What can we learn from the passage?D
A.We don't need heroes anymore at some point now.
B.Heroes are all the same though different in cultures.
C.People get power from heroes to move to a new place.
D.Our society has developed faster because of heroes in history.

分析 本文主要介绍了什么是真正的英雄,虽然在文化上有很多差异,但所有真正的英雄有着共同的特点,那就是给我们勇气和力量.文章最好说,没有英雄,社会可能会有变化,但变化的速度会很慢,多亏了历史上的英雄,他们使社会发展得如此迅速.

解答 66.A  细节理解题:根据第一段Although there are a lot of differences in cultures,heroes around the world generally share a number of characteristics (特点) which give us courage and make us want to learn from them虽然有很多的文化差异,但全世界的英雄们一般都有一些共同的特点,他们给我们勇气,使我们想向他们学习.故选A.
67.A  细节理解题:根据第三段Some people want to live like a hero,and they have to experience life with new and further meaning.有些人想活得像英雄一样,那么他们就必须用新的更深远的意义去体验生活.可知答案为A.
68.C   词义理解题:根据后文from the mountaintop来自山顶的,结合选项,推测意思是"远见",故选C.
69.D    细节理解题:根据第四段Without Martin Luther King,Jr.,Americans might take different buses,eat in different restaurants,go for walks in different parks,and shop in different stores because of the different colors of their skin.没有马丁路德金,美国可能会因为他们不同颜色的皮肤而乘坐不同的公交车,在不同的公园里散步,在不同的商店里购物.故选D. 
70.D 推测理解题:根据文章最后一段There might be changes in society without a hero,but the speed of change would be rather slow.Thanks to heroes in history,they make the society develop so rapidly没有英雄,社会可能会有变化,但变化的速度会很慢,多亏了历史上的英雄,他们使社会发展得更加迅速.故选D.

点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息. 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The hero's story _____ differently in the newspapers.(  )
A.was reportedB.was reportingC.reportsD.reported

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When we talk about stars,especially women stars,it seems that they are always young,pretty ana own charming body shapes.But recently a Britain's Got Talent (英国达人)star Susan Boyle has changed our views absolutely.
Simon Co well,one of the judges of the talent show spoke of his shock over Ms Boyle's voice."This lady came up,and I'm thinking,‘This will take five seconds and I can go to have a cup of tea.That changed when she began to sing I Dreamed a Dream from Les Miserables.She knew we were going to have that reaction and just to see that look of satisfaction on her face midway through-it was one of my favorite moments,"Cowell said.
The performance was posted on line and before long,the 47-year-old Scottish woman has been famous all over the world.
Speaking from her home in Scotland,Ms Boyle said that she hasn't thought of changing her appearance.She said that her friend helped her with make-up."I mean,that's hardly a makeover,"she added.
Ms Boyle also spoke of the reason she first began to explore her vocal talents,"I was kind of slow at school,so getting something like singing was a good way of hiding behind that and thus it built my confidence."

44.Susan Boyle isD.
A.a judge
B.a reporter
C.a beautiful lady     
D.a Scottish woman
45.Susan Boyle had a look of satisfaction on her face when she was singing becauseA
A.she was confident of her singing
B.she was satisfied with the judges
C.she was pretty and in good shape
D.she sang the song I Dreamed a Dream from Les Miserables
46.According to the passage,which is NOT trueC?
A.It was the vocal talents that built Susan's confidence.
B.Susan Boyle was not good at her lessons when at school.
C.Susan Boyle became famous because of her appearance.
D.Simon Cowell didn't think Susan Boyle a good singer at the first sight.
47.What can we learn from Susan Boyle's successC?
A.It's never too old to learn.
B.It's easier to succeed at the age of 47.
C.If you have a dream,try to make it come true!
D.If you are not able to study well,to be a singer instead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Five things to do before you are 18
1.Camp out in the garden
Go into your garden or your friend's.Two or three friends,a small tent,sleeping bags,food and drink are necessary.When it gets dark,tell thrilling stories,play games and eat your sweets.You will need a torch(手电筒)or you won't be able to see your sweets,and it might get a bit too scary.
2.Learn to swim.
Seriously,this is so important that it could save your life.If you can't swim,you won't be able to do water sports.Even taking a boat trip will be dangerous.
3.Collect things
One of the best hobbies for under-18s is collecting things.You could collect stamps,cinema tickets and so on.
The best way to collect them is to have a special album(册子) to put your collection in and to write what each thing means to you.
4.Try at least one kind of team sport
Team sports help you work well with other people.Being a good team player is an important skill in life.And they can make you keep fit,healthy and are also great fun.
5.Write your family tree
Get to know all the older people in your family and find out as much as you can about when they were young.Draw a family tree and make notes about each person so that you won't forget.
Five things to do before you are 18
Camp out in the gardenThings to do at night:(81)tell thrilling stories,play games  and eat sweets.
(82)Learn to swim.It's for doing water sports and safety.
Collect things(83)A special album  can help keep your collectioa
Try at least one kind of team sportYou should (84)work well with others  in team sports.
Write your family treeIt can help you (85)remember  each person in your family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.It was 6:00 on a Monday morning.With his books in his bag,13-year-old James Mwangi was on his way to school,the Mcedo-Beijing school in a slum(贫民窟)in the Kenyan capital of Nairobi(肯尼亚首都内罗华).This school was built in 2001 with the help of China for children from poor families.
After getting to school,Mwangi went straight to his class to do his class work.It is usual that pupils in this school prepare for their lessons before the teacher comes.
To study in the school was once a dream for the poor boy.His mother made a living by washing clothes for others.Some days she took home nothing,and some days she could get about﹩3-it was hardly enough to buy them a full meal for a day.
Before joining the Mcedo-Beijing school,Mwangi was at home with his seven brothers,collecting garbage(垃圾).The school is giving these children hope for the future by providing a chance to get education.
"For me,education is the best gift,"said Mwangi.

任务一.根据短文内容,简要回答下列问题.
61.How old was Mwangi?13
62.Which country helped build Mwangi's school?China
63.How did Mwangi,s mother make a living?Washing clothes for others
任务二:把短文中画线的句子译成汉语.
64.对这个贫苦的孩子来说,入学读书(学习)曾经是一个 梦想.
任务三:请给短文拟一个恰当的标题.
65.Education is the best gift/Mwangi's best gift.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.
A.they think they should have done
B.you have done nothing
C.people try and tell you they are not so bad
D.someone just said to me
E.it's a time to remember the things
Birthdays are strange things.The more you have,the more you try and pretend they don't matter,and the more (66)C.I'm not really sure why they think so.It's true that you are getting older,but as (67)D,"Who isn't getting older every day?"The problem may be that a birthday reminds people of all the things (68)A,but have not.I certainly understand that feeling,though I think (69)Ethat I most want to do-a kind of personal re-ordering (重新排序) of the to-do list.What makes you depressed(郁闷) on your birthday is that you realize your re-ordered to-do list is exactly the same as it was last year.That makes you feel (70)B,and not been anywhere.I have not had that experience this year.I look back at where I was last year and find things have changed since then.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.Who is the greatest teacher in Chinese history?Many people would say:
Confucius(孔子).
September 28 is his birthday.(75)Che was born over 2,000
years ago,people still remember him on this day.
Confucius lived in the Kingdom of Lu,part of today's Shangdong province.He lived during the Spring and Autumn Period.His childhood was sad.His father died when he was only 3and he had to work to help his mother.But young Confucius didn't give up on studying.He visited many famous teachers and learned music,history,poetry and sports.
Later,he became a teacher and started the first (76)Aschool in Chinese history.At that time only children from rich families could go to school,but Confucius believed(77)Dshould go to school if they wanted to learn.He had about 3,000students in his lifetime.
Today,people still follow Confucius'(78)B.He told us that each person has something worthy to learn and teach."When I am with three people,one of them must be better than me in some areas.I select their good qualities and follow them.I take their bad qualities and change them in myself."
He also taught us that thinking is very important in study."All study but no thinking makes people puzzled.All thinking but no study makes people(79)B."
Confucius is not only a great teacher,but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society.His most important teachings are about kindness and good manners."A kind person should (80)C others.Be strict with yourself,but be kind to others."he said.

75.A.BecauseB.AfterC.AlthoughD.Since
76.A.publicB.privateC.popularD.primary
77.A.anyoneB.someoneC.no oneD.everyone
78.A.messagesB.thoughtsC.waysD.news
79.A.hardworkingB.lazyC.proudD.polite
80.A.learn fromB.get on withC.care forD.worry about.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.
many   me    sleep    surprise   office
Colin lost his wallet a month ago.Colin didn't know how he lost it while travelling by train.He fell (81)asleep on the train.He didn't realize it until he was getting into a car in Geneva.He reported it to the local police.
A few days ago,he got an e-mail from a police (82)office in the tiny Swiss (瑞士的) mountain down of Chur.Someone found the wallet on the floor of a shopping center in Chur and handed it to the police.It took (83)more than four hours by train from Geneva to Chur to it.
After a quick search online,the police sent Colin an e-mail.Colin was very (84)surprised.He said,"I'm not sure if it is (85)mine.Everything is intact (原封不动的) and it was found in a shopping center.That's a big surprise."Colin said the wallet was a gift from his wife.After a few days,it is still in good condition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Hi,Bob.Why don't you take your mobile phone?
-Oh,students________ not to use them in school now.(  )
A.are askedB.askC.are asking

查看答案和解析>>

同步练习册答案