精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Dear grandpa,May 27,2012
I'd like to tell you something about my life in China.During weekdays,I study in a middle school in Shanghai.We have Chinese lessons in the morning and I do my homework in the evening.On weekends,I stay with a Chinese family,do Chinese kung fu and visit interesting places.
Today my Chinese father is busy working on the computer,and my Chinese mother is doing some shopping in the city center.I'm sitting in the park now.It's a lovely day here.I hope you and ray grandma are having a good day in Toronto,too.
Love,
Betty
73.Betty wrote about her life in China toB.
A.her Chinese parents       B.her grandfather           C.her own parents
74.In Shanghai,Betty did her homeworkB.
A.in the morning           B.in the evening            C.on weekends
75.While Betty was in the park,her Chinese mother wasA.
A.doing some shopping      B.sitting in the park        C,working on the computer.

分析 短文属于书信.Betty在信中向爷爷描述了她在上海的生活.
2012年5月27日,亲爱的爷爷:
我想告诉你一些关于我在中国生活的一些情况.平日,我在上海的一所中学学习,我们上午上语文课,晚上做家庭作业;在周末,我和一个中国家庭呆在一起,练中国功夫和参观有趣的地方.
今天我的中国父亲正忙着在电脑上工作,我的中国妈妈正在市中心购物,我现在正坐在公园里.这儿今天是一个好天气,我希望你和ray奶奶在多伦多也过得很好.
爱你的,
Betty!

解答 73.答案:B;细节理解题;根据开头的称呼语"Dear grandpa"可知Betty是写给爷爷的信;故选B;
74.答案:B;细节理解题;根据信的第一段"I do my homework in the evening"可知Betty晚上做家庭作业;故选B;
75.答案:A;细节理解题;根据第二段"my Chinese mother is doing some shopping in the city center.I'm sitting in the park now"可知"当Betty在公园里的时候,中国妈妈正在市中心购物";故选A.

点评 在阅读时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.然后细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-What're your favorite animals?
-I like pandas ________.(  )
A.goodB.betterC.best

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.--You won the first prize in the English competition?
--____________ I always fail in English tests.(  )
A.Why not?B.Good idea!C.Sounds great!D.You're kidding!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Bob,your room is a real mess!
-       .I'll clean it up right away.(  )
A.I'd love toB.I hope soC.I'm sorryD.I disagree

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-David,could you tell me _________?
--Every four years.(  )
A.when the 2014 World Cup will finish
B.how often the World Cup takes place
C.how many teams take part in the World Cup
D.who may score the most goals in the World Cup

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Saturday morning was bright and fresh.There was a song in every heart,cheer on every face,and a  spring in every step.
Tom appeared with a bucket of white paint in one hand and a brush in the other.His Aunt Polly told him to paint the fence around the garden.It was thirty yards long and nine feet high.He felt very depressed.
Then he had a wonderful idea.He picked up his brush and started to work.
Soon Ben came along the road.He was happily eating an apple.He stopped to look at Tom.Tom went on painting and pretended(假装)not to see Ben.
"I'm going swimming,"said Ben."Do you want to go swimming,Tom?But I guess you can't.You have to stay and work,don't you?"
"Work?"Tom said."This isn't work.I'm enjoying myself.Does a boy get a chance to paint a fence like this every day?"
Ben  thought  about  this.Tom  continued  painting  carefully.Sometimes he stopped,stood back to look at the fence like an artist,and then added a bit more paint in just the right place.Ben was watching Tom paint with great interest.He was getting more and more eager to have a try himself.
After a while,Ben asked Tom if he would let him paint a little.Tom thought about it,and said,
"No,Ben,I can't.You see.Aunt Polly wants it to be done well.Aunt Polly said that I must paint it with great care."
"Oh,please,Tom,"begged Ben."I can do it.I'll be really careful.Just let me try.I'll give you half of my apple.Well,I'll give you all of it!"
"Well,all right,Ben,"said Tom."You must be very careful."
He gave Ben his brush with worry on his face but joy in his heart.He sat down under the tree,and started to eat Ben's apple.All day,boys came to make fun of Tom,but they ended up staying to paint.When Ben got tired,Billy was waiting.He gave Tom a kite for a chance to paint.Then Johnny offered him twelve marbles,and so on.
By late afternoon Tom had gained all sorts of toys,and the fence had gained three  coats of paint.Later Aunt Polly came to look at the painted fence.She was so pleased with Tom's work that she gave Tom a large cake!

42.Why did Tom pretend not to see Ben when he came and watched him painting?B
A.He saw Ben eating an apple happily.
B.He tried to make Ben interested in it.
C.He didn't want to go swimming with Ben at all.
D.He didn't want Ben to share the chance to paint the fence.
43.What do the underlined words"spring"and"coat"probably mean in the passage according to the given dictionary entries (词条)?A
A.4;3
B.4;2
C.3:3
D.1:3
44.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.Tom gained some toys by helping his friends.
B.Tom's friends often helped him paint the fence.
C.Tom successfully tricked his friends into painting the fence.
D.Billy was the fourth boy to have the chance to paint the fence.
45.What do you think of Tom?B
A.He was honest.
B.He was smart.
C.He was shy.
D.He was stubborn.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.There is little time left.We have to walk quicklyto get there on time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.We have no vegetables in the fridge.I          and buy some.(  )
A.goB.wentC.will goD.was going

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.He offered ______ valuable advice that ______people disagreed.(  )
A.such; a fewB.such;fewC.so; a fewD.so;few

查看答案和解析>>

同步练习册答案