精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Saturday morning was bright and fresh.There was a song in every heart,cheer on every face,and a  spring in every step.
Tom appeared with a bucket of white paint in one hand and a brush in the other.His Aunt Polly told him to paint the fence around the garden.It was thirty yards long and nine feet high.He felt very depressed.
Then he had a wonderful idea.He picked up his brush and started to work.
Soon Ben came along the road.He was happily eating an apple.He stopped to look at Tom.Tom went on painting and pretended(假装)not to see Ben.
"I'm going swimming,"said Ben."Do you want to go swimming,Tom?But I guess you can't.You have to stay and work,don't you?"
"Work?"Tom said."This isn't work.I'm enjoying myself.Does a boy get a chance to paint a fence like this every day?"
Ben  thought  about  this.Tom  continued  painting  carefully.Sometimes he stopped,stood back to look at the fence like an artist,and then added a bit more paint in just the right place.Ben was watching Tom paint with great interest.He was getting more and more eager to have a try himself.
After a while,Ben asked Tom if he would let him paint a little.Tom thought about it,and said,
"No,Ben,I can't.You see.Aunt Polly wants it to be done well.Aunt Polly said that I must paint it with great care."
"Oh,please,Tom,"begged Ben."I can do it.I'll be really careful.Just let me try.I'll give you half of my apple.Well,I'll give you all of it!"
"Well,all right,Ben,"said Tom."You must be very careful."
He gave Ben his brush with worry on his face but joy in his heart.He sat down under the tree,and started to eat Ben's apple.All day,boys came to make fun of Tom,but they ended up staying to paint.When Ben got tired,Billy was waiting.He gave Tom a kite for a chance to paint.Then Johnny offered him twelve marbles,and so on.
By late afternoon Tom had gained all sorts of toys,and the fence had gained three  coats of paint.Later Aunt Polly came to look at the painted fence.She was so pleased with Tom's work that she gave Tom a large cake!

42.Why did Tom pretend not to see Ben when he came and watched him painting?B
A.He saw Ben eating an apple happily.
B.He tried to make Ben interested in it.
C.He didn't want to go swimming with Ben at all.
D.He didn't want Ben to share the chance to paint the fence.
43.What do the underlined words"spring"and"coat"probably mean in the passage according to the given dictionary entries (词条)?A
A.4;3
B.4;2
C.3:3
D.1:3
44.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.Tom gained some toys by helping his friends.
B.Tom's friends often helped him paint the fence.
C.Tom successfully tricked his friends into painting the fence.
D.Billy was the fourth boy to have the chance to paint the fence.
45.What do you think of Tom?B
A.He was honest.
B.He was smart.
C.He was shy.
D.He was stubborn.

分析 这是一篇很有趣味性的短文.文中聪明的小男孩汤姆并不喜欢粉刷篱笆.他就故意引起别人来帮助他刷篱笆,最终自己省了力气,还得到了不少的玩具.
星期六的早晨是明亮而新鲜的,每一颗心都有一首歌,每一张脸上都洋溢着喜悦,每一步都很有活力.汤姆一手拿一桶白油漆另一手拿个刷子出现了.他的姨妈波莉告诉他要刷围绕花园的篱笆.它有三十码长,九英尺高.他感到很沮丧.于是他有了一个绝妙的主意,他拿起画笔,开始工作.很快本来了.他高兴地吃了一个苹果.他停下来看着汤姆,汤姆继续绘画,假装看不见本."我要去游泳,"本说,"你想去游泳,汤姆?但我想你不可以,你必须呆在这里工作,不是吗?""工作?"汤姆说."这不是工作.我很享受.哪个男孩能得到这样一个每天画篱笆的机会?"本想了想.汤姆继续仔细地画.有时他停了下来,站在后面看着篱笆,像一个艺术家一样,然后又拿捏到位地加了一点油漆.本看着汤姆画画,很感兴趣.他越来越想试试.过了一会儿,本问汤姆是否可以让他画一点.汤姆想了想,说,"不,本,你知道波莉姨妈要我完成得很好.波莉姨妈说,我必须非常小心.""哦,拜托了,汤姆,"本求到".我能做到.我会很小心的,让我试试.我会给你我的半个苹果.好吧,我会都给你!""好了,好了,本,"汤姆说,"你必须非常小心."他给了本他的刷子,脸上表现的很担心,但是心里非常喜悦.他坐在树下,开始吃本的苹果.一整天,男孩们来取笑汤姆,但最终却都留下刷篱笆.等本累了,比利等着画.他给了汤姆一个风筝来得到画画的机会.然后强尼给他十二颗弹珠,等等.下午晚些时候,汤姆获得了各种玩具,篱笆已经上了三层漆.后来波莉姨妈来看篱笆.她非常满意汤姆的工作并且很高兴,她给汤姆一个大蛋糕!

解答 42.答案B 细节理解题 由文中 Ben was watching Tom paint with great interest.He was getting more and more eager to have a try himself可知 本看着汤姆画画,很感兴趣.他越来越想试试,汤姆为了吸引本,让他帮忙干活,所以假装自己很享受的样子,故选B
43.答案A 理解判断题 由文中 a  spring in every step 可知 每一步都很有…,这里的spring是形容词,是褒义词,形容很有活力,很开心,由文中 and the fence had gained three  coats of paint,可知 篱笆已经…三层漆,可知这里的coat是动词,上漆的意思,故选A
44.答案C 推理判断题 由文中 boys came to make fun of Tom,but they ended up staying to paint.When Ben got tired,Billy was waiting.He gave Tom a kite for a chance to paint.Then Johnny offered him twelve marbles,and so on.可知 男孩来取笑汤姆,但最终却留下刷篱笆.等本累了,比利等着画.他给了汤姆一个风筝来得到画画的机会.然后强尼给他十二颗弹珠,等等,可知他成功地戏弄了其他人来刷篱笆,故选C
45.答案B 推理理解题 由文中 By late afternoon Tom had gained all sorts of toys,and the fence had gained three  coats of paint可知 下午晚些时候,汤姆获得了各种玩具,篱笆已经上了三层漆,既得到好处又不用自己干活,所以汤姆很聪明,故选B

点评 本文趣味性很强,非常适合中学生阅读.各小题出的很有针对性,只要能掌握短文大意,一般就能顺利完成此题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-The local living conditions (条件) have improved a lot ______China set up the city of Sansha.
-And more and more people would like to go there for business.(  )
A.beforeB.whenC.sinceD.after

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Each year quite a lot of food ______ around the world.It's really time for us to do something.(  )
A.was wastedB.is wastedC.wastedD.will be wasted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Excuse me,could you please tell me _____?
-Sure.It’s about ten minutes’walk.(  )
A.how long it takes to go to the zoo
B.how far it is from here to the zoo
C.how far is it from here to the zoo

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Dear grandpa,May 27,2012
I'd like to tell you something about my life in China.During weekdays,I study in a middle school in Shanghai.We have Chinese lessons in the morning and I do my homework in the evening.On weekends,I stay with a Chinese family,do Chinese kung fu and visit interesting places.
Today my Chinese father is busy working on the computer,and my Chinese mother is doing some shopping in the city center.I'm sitting in the park now.It's a lovely day here.I hope you and ray grandma are having a good day in Toronto,too.
Love,
Betty
73.Betty wrote about her life in China toB.
A.her Chinese parents       B.her grandfather           C.her own parents
74.In Shanghai,Betty did her homeworkB.
A.in the morning           B.in the evening            C.on weekends
75.While Betty was in the park,her Chinese mother wasA.
A.doing some shopping      B.sitting in the park        C,working on the computer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Which underlined part is different from the others in pronunciation?
-          .(  )
A.belowB.followC.ownD.allow

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.A long time ago during wartime,a soldier went away to fight.His wife was expecting a baby.
When the baby learned to talk,he always asked his mother,"Where is my father?"The mother got tired of his questions.One night she pointed to her shadow on the wall and said,"That is your father."After that,she pointed to her shadow every night at dinner time and said his father would eat dinner with them.This made the boy feel happy.
Finally,the war was over.The husband came home.But when he arrived at his house,the wife was out.He saw the little boy.He knew it was his son,but the child said,"You are not my father.He won't be home until dinner time."
The father was very angry.Then his wife arrived.He said that she had been a bad wife,and he would not listen to her.Then the wife left so sadly that she jumped into the river and killed herself.That night,the boy saw his father's shadow on the wall.He pointed to it and said"Now my father is home,"Then the man understood.But it was too late!

46.when the soldier arrived at home,his wifeB.
A.was cooking dinner          B.was out
C.was in the river             D.was having dinner
47.What do you think of the soldier's wife?C
A.She was a bad wife               B.she was a bad mother
C.She was a good wife              D.She was ugly
48.What made the boy feel happyD?
A.His mother ate dinner with him
B.His father ate dinner with him.
C.The dinner was delicious.
D.He thought his father would have dinner with him.
50.What happened to the wife at lastB?
A.She was so sad that she killed her husband.
B.She was so sad that she jumped into the river and killed herself.
C.She was so sad that she killed her son.
D.She was so sad that she left her home angrily.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.单词辨音,找出画线部分与其他单词发音不同的选项(  )
A.medicineB.vacationC.second

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.I carried the bowl with both hands________,so that I wouldn't break it.(  )
A.carefullyB.happilyC.quicklyD.carelessly

查看答案和解析>>

同步练习册答案