精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Long ago,there was a young man living in a small town.He thought that he had a perfect heart.He always told the people in the town that his heart was the most beautiful.
One day,an old man came to the town and said to the young man,"Your heart is not nearly as beautiful as mine."The young man looked at the old man's heart for a long time.It was beating strongly,but full of scars (伤痕).The young man laughed."You must be joking."he said,"Compare your heart with mine,mine is perfect and yours has a lot of scars."
"Yes,"said the old man,"Yours is perfect looking,but I would never exchange with you.You see,although there are a lot of scars in my heart,every scar represents a person whom I have given my love.I rip a piece of my heart and give it to them,and often they give me a piece of his or hers.I fit it into the empty place in my heart.So the scars always remind me of the love I have for these people.Now,do you see what true beauty is?"
After the young man heard of that,he stood silently with tears(眼泪) in his eyes.He walked up to the old man and ripped a piece of his perfect heart and passed it to the old man with trembling (颤抖的) hands.
The old man took his offering,put it in his heart and then took a piece from his old scarred heart and placed it in the young man's injured heart.The young man looked at his heart,not perfect any more but more beautiful than ever.They hugged (拥抱) and walked away side by side.
根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确答案,并在答题卡上将该项涂黑.(共5小题,每小题2分,满分10分)
66.The young man thought his heart was the most beautiful becauseB.
A.he was very young     
B.his heart was perfect
C.his heart was healthy      
D.he was strong enough
67.Which of the following is RIGHT according to this passage?B
A.The young man's heart was more beautiful than the old man's.
B.The scars in the old man's heart represented love.
C.The young man was so upset that he cried.
D.The old man exchanged his whole heart with the young man at last.
68.The underlined word"rip"in the third paragraph means"C"in Chinese.
A.触摸  B.敲打C.撕裂     D.震动
69.From the story,we knowA.
A.what true beauty is                
B.what true love is
C.why the young man's heart is perfect    
D.why we need true love
70.The best title of this story isD.
A.Scars       B.A Kind Heart
C.Exchange    D.The Most Beautiful Heart.

分析 很久以前有一个年轻人他总是和别人说自己的心是最美丽的.他的心是完美的.一天,一个老人和这个年轻人说:"你的心不如我的美丽."年轻人看着老人强烈跳动着但是全是伤痕的心笑着说:"你肯定在开玩笑,我的心很完美,而你的心有很多伤痕."
老人说:"你的心看起来好看,但是我永远不会和你换,我心上的每个伤痕都代表那个我付出爱的人,我撕裂一块给他们,他们通常也会给我一块,我放进我的心的空缺处,所以伤痕是让我想起这些付出爱的人,那么你知道什么是真正的美丽了吗?"
年轻人眼睛含着泪水撕裂一块自己的心用颤抖的手递给老人,老人接受了,也撕裂一块自己的放在年轻人受伤的心上,年轻人看着自己的心---不再完美但是更美丽.他们拥抱着肩并肩的走着.

解答 66.答案:B.细节理解题.根据第一段He thought that he had a perfect heart.He always told the people in the town that his heart was the most beautiful.可知他认为他的心是完美的,故选B.
67.答案:B.细节理解题.根据第三段every scar represents a person whom I have given my love可知每个伤痕都代表着爱,故选B.
68.答案:C.词义理解题.根据第三段I rip a piece of my heart and give it to them,and often they give me a piece of his or hers.I fit it into the empty place in my heart.可知是将那一块放在自己心里空着的那里,可知是将心撕裂了一块,故选C.
69.答案:A.细节理解题.根据第三段do you see what true beauty is?"可知老者是和年轻人说真正的美丽是什么,故选A.
70.答案:D.标题判断题.根据第一二段He always told the people in the town that his heart was the most beautiful.One day,an old man came to the town and said to the young man,"Your heart is not nearly as beautiful as mine联系全文内容可知本文的主题是在说最美丽的心是什么样的,故选D.

点评 初中英语阅读理解要注意养成良好的阅读心理,阅读时要去掉杂念,心绪要安定,精神要专一,要形成一种惬意的顺向心理.切不可一遇到几个生词难句,就心烦意乱,失去自控能力.心理学家告诉我们,任何恐慌,过分紧张的情绪都会形成一种消极因素妨碍大脑的正常思维功能.因此,遇到困难一定要从容不迫,心无旁骛.这样才能对所读的文章印象清晰,理解深刻.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

10.Picture A is not similar to Picture B.How many differencescan you find between them?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.this,much,is,how,watch
How much is this watch?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.-Mo Yah won the Nobel Prize for Literature.
-I know.We are allproud (骄傲) of him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Don't freely take away the things here withoutpermission (允许).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Robots have come a long way since 15th century.We've got robots to build cars,carry heavy things,work in dangerous places and explore planets.But things haven't stopped there.
In 1986,Honda made a robot called ASIMO.And now,it has been developed greatly.Standing at 130cm and weighing 54kg.ASIMO is very much like a small astronaut wearing a bag on the back.And he can walk,flight,climb and run fast.Isn't it wonderful?
The world's first robot teacher is Saya.With her human-like face,she can show expressions like happiness,surprise,sadness,dislike,fear and she can even smile or show anger at students,which look much like a real teacher's.To do this,her rubber skin is pulled from the back with motors inside.And her eyes and mouth have wires(电线) too.She can also say some simple words like"hello"or"thank you".
In the UK,the development of robots is exciting.The mini-robots will send food,clean floors,collect and throw away waste.These robots can open doors by themselves and stop if anything or anyone is in the way.
These mini-robots are very useful for controlling infection(传染).Usually clean and dirty work is done by the same person,but here,you'll have robots that do"dirty work",like collecting dirty sheets,or taking away hospital waste; and you'll have robots that do"clean work",like bringing meals or clean sheets to patients.The robots have separate work so there's no way for infection,which is great.But of course,robots would not take the piece of humans,but would free up more time for nurses to be with patients.
But if this is what it's like in 2011,what's it going to be like to 2021?
42.In the following,which is ASIMO's behavior?C
A.Smiling at people,saying"hello".
B.Sending food or opening doors by himself
C.Flighting,climbing or running fast
D.Collecting waste for patients
43.What makes Saya look real?A
A.Her face and rich expressions        
B.Her clothes and shoes
C.Her walking and running speed       
D.Her rich knowledge
44.Which of the following is true according to the passage?D
A.Robots have come a long way since 1986.
B.The first robot teacher was made by Honda.
C.Saya looks like a small astronaut.
D.If anyone or anything is in the way,mini-robots will stop.
45.The main idea of Paragraph 5 is thatD.
A.nurses would have more free time with patients
B.robots would not take the place of humans
C.dirty and clean work is always done by the same person
D.mini-robots are useful for controlling infection.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.---Do you have good service in your old people's home?
---Yes.The old peopleare looked after much better here than at home.(在这比在家里照料得好得多) (look)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-What can you see in my hand,Tony?
一I can see a book.____________book is green.(  )
A.AB.AnC.The

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Jack's teacher asked him               off the lights after clss(  )
A.turningB.turnedC.to turn

查看答案和解析>>

同步练习册答案