精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Dubai is a city of big business,expensive hotels,skyscrapers (摩天楼),and shopping malls.In the early 20th century,Dubai was a successful trading port.People from the world stopped in Dubai to do business.But it was still a small city,and most people lived as fishermen and businessmen.Then in 1966,oil was discovered.This brought a lot of money into the area,and soon Dubai began to change.
Today Dubai is one of the world's most important business centers.In fact,each year the city gels its money mainly from business,not oil.
Recently Dubai has attracted more and more visitors from abroad.They come to relax on its beaches,and every year,millions visit just to go shopping!
Dubai is also one of the world's fastest growing cities.Many tall buildings are built in months.The city also has many man-made islands.One of these,the Palm Jumeirah,is like a palm tree (棕桐树) and is very beautiful.
The city is still an amazing mix (混合体) of people from different countries.The people from 150 countries live and work in Dubai,and foreigners now outnumber Dubai natives ( 本地人) by eight to one!
Many people welcome the city's growth.But an increasing number of Dubai natives worry about the speed of change.As a Dubai native says,"We must always remember where we came from.Our kids must know we worked very,veryhard to get where we are now,and there's a lot more work to do."

61.Why did people stop in Dubai in the early 20th century?D
A.To relax                         B.To buy oil.
C.To go shopping.         D.To do business.
62.Which of the following is NOT true?D
A.Dubai has created many man-made islands.
B.There are many foreigners working in Dubai.
C Many international visitors come to Dubai every year
D.Dubai now gets money mainly from selling oil.
63.What does the underlined word"outnumber"mean?B
A.To be smaller in size than another group.
B.To be more in number than another group.
C.To be bigger in area than another group.
D.To be smaller in area than another group.
64.In the last paragraph,what does the underlined part mean?C
A.We should always visit Dubai,
B.We should learn from foreigners.
C.We must always remember our past.
D.We must only think about the future.
65.What's the main idea of the passage?A
A.Dubai is growing very fast.
B.Dubai was a big city before 1966.
C.Many tall buildings are built in months.
D.Many tourists come to relax on Dubai's beaches.

分析 文章大意:迪拜是一个城市的大企业,昂贵的酒店,摩天大楼和购物中心.上世纪第二十年代初,迪拜是一个成功的贸易港口,来自世界各地的人们到了迪拜做生意,但它仍然是一个小城市,和大多数人生活的渔民和商人.然后在1966,发现石油.这使大量资金进入该地区,迪拜很快开始改变.
今天,迪拜是世界上最重要的商业中心之一,事实上,每年城市的资金主要来自商业,而不是石油.
最近迪拜吸引了越来越多的海外游客,他们来到海滩放松,每年都有数百万人去购物!
迪拜也是世界上增长最快的城市,在几个月的时间许多高大的建筑物被建立.这个城市也有很多人工岛.其中,棕榈岛,就像一棵棕榈树,很漂亮.
城市仍然是来自不同国家的人的一个惊人的组合.来自150个国家的人生活和工作在这里,迪拜人和外国人的人数比是8:1!
很多人欢迎城市的增长.但越来越多的迪拜人担心变化的速度.作为一个土生土长的迪拜人说,"我们必须永远记住我们是从哪里来的,我们的孩子必须知道我们的工作很难得到,我们现在在哪里,还有更多的工作要做.

解答 61-65.DDBCA
61题答案:D考查细节题解,根据文中的People from the world stopped in Dubai to do business来自世界各地的人们停止了在迪拜做生意,可知是做生意,故答案是D.
62题答案:D考查细节题解,根据文中的In fact,each year the city gels its money mainly from business,not oil.事实上,每年城市的资金主要来自商业,而不是石油.可知D是错误的,故答案是D.
63题答案:B考查细节题解,根据文中的The people from 150 countries live and work in Dubai,and foreigners now outnumber Dubai natives ( 本地人) by eight to one!来自150个国家的人生活和工作在这里,迪拜人和外国人的人数比是8:1可知,故答案是B.
64题答案:C考查细节题解,根据文中的"We must always remember where we came from.Our kids must know we worked very,veryhard to get where we are now,and there's a lot more work to do.","我们必须永远记住我们是从哪里来的,我们的孩子必须知道我们的工作很难得到,我们现在在哪里,还有更多的工作要做.可知,故答案是C.
65题答案:A考查细节题解,根据文中的But an increasing number of Dubai natives worry about the speed of change.但越来越多的迪拜人担心变化的速度,故答案是A.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.I was telling my boy Sonny the story of the hare and the tortoise (乌龟).At the end I said,"Son,remember:Be slow and steady (镇定的),and that will win the race.Don't you think there's something to learn from the tortoise?"
   Sonny opened his eyes wide,"Do you mean next time when I'm entering for the 60-metre race I should wish that Billy,Tony and Sandy would all fall asleep halfway?"
   I was shocked,"But the tortoise didn't wish that the hare would fall asleep!"
"He must have wished that,"Sonny said,"Otherwise how could he be so foolish as to race with the hare?He knew very well the hare ran a hundred times faster than he himself did."
"He didn't have such a wish,"I insisted."He won the race by perseverance (坚忍不拔),by pushing on steadily."
Sonny thought a while."That's a lie,"he said."He won it because he was lucky.If the hare hadn't happened to fall asleep,the tortoise would never have won the race.He could be as steady as you like,or a hundred times steadier,but he'd never have won the race.That's for sure."
I gave up.Today's children are not like what we used to be.They're just hopeless.

31.The writer wanted his sonA.
A.to learn from the tortoise               
B.to open his eyes wide
C.to enter for the 60-meter race         
D.to have a big wish
32.According to Sonny,it was the tortoise's wish thatC.
A.the hare would be as steady as he was            
B.he could run faster than the hare
C.the hare would fall asleep during the race             
D.he would have a sleep during the race
33.Sonny believed that the tortoise won the raceB.
A.by pushing on steadily                   
B.by luck
C.by taking a risk                             
D.by telling a lie 
34.It is clear that the writerAin the end.
A.learned a lesson                            
B.won the argument
C.became impatient                          
D.was satisfied.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.September 20was the 15th National Tooth Protection Day.On that day,more than 10,000young students gathered (聚集)in Shenzhen to clean teeth on the streets.
"It's exciting to brush teeth on the streets.But with so many people,I am a bit shy,w said Zhang Xi,a Grade 2student at Shenzhen Wenjin Middle School.
More importantly,she learned how to look after teeth."I didn't know how io take care of my teeth before.Now,I will clean them longer and more carefully."
Most teenagers clean their teeth every day,but there are still problems.It's because they often finish cleaning them in just one minute.A new Ministry of Health report shows that about half of the teenagers in China have problems such as decayed teeth (龋齿).Some teenagers have bad eating habits and others do not know how to clean their teeth.
Li Xiaoyuan,a dentist,says there are many ways to protect teeth and he gives some good advice:
.Clean your teeth for three minutes each morning and evening and clean every side of your teeth carefully.
.Do not have too much sugar or soft drinks.
.Go to the dentist every six months for a check-up.

79.The students brushed teeth on the streets,becauseB.
A.they just played a game
B.they wanted to tell people how to protect the teeth
C.their teeth were dirty
D.their teachers made them do that
80.How did Zhang Xi feel on that day?C
A.Neither excited nor shy.
B.Either excited or shy.
C.Not only excited but also shy.
D.Not excited but shy.
81.You'd better brush your teeth forCevery time.
A.one minute   
B.two minutes  
C.three minutes  
D.four minutes
82.is good for your teeth.D
A.Eating lots of sugar
B.Drinking too much cola
C.Brushing your teeth as quickly as possible
D.Seeing a dentist every six months
83.Why do about half of the teenagers in China have tooth problems?D
A.Because they pay much attention to their teeth.
B.Because they have bad eating habits.
C.Because they don't know how to clean their teeth correctly.
D.Both B and C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Different countries have different customs in giving presents.
IN CHINA you must never give a clock to a Chinese person,because the sound of the word for"clock"is similar to the sound for"death"in Chinese.Also,don't wrap (包裹) a present in white,black,or blue paper,because these are the colors for funerals (葬礼).Don't give a knife,because something sharp (锋的) can cut a friendship.
IN RUSSIA if we give flowers as a present,we have to give odd numbers of them (one,three,five,etc) because even numbers of flowers (two,four,six,etc) are for funerals.
IN GERMANY flowers are a good present to take in your dinner hostess,but don't take her red roses because it means you are in love with her.Don't take thirteen of anything because it's an unlucky number.Don't take an even number of anything,either.Don't wrap your present in white,brown,or black paper.

52.Chinese people must never giveD as presents.
A.flowers
B.books
C.food
D.clocks
53.People don't  wrap presents in black or white paper inA.
A.Chia
B.Germany
C.both China and Germany
D.both Chin and Russia.
54.What presents can you take to your dinner hostess in Germany?B.
A.Thirteen of something.
B.Flowers except red roses.
C.An even number of something.
D.Something wrapped in brown paper.
55.Which is the best title of the passage?C.
A.Foreigners'Presents
B.Giving Customs in Giving Presents
C.Different Customs in Giving Presents
D.Don't give Thirteen of Anything as Presents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.The seasons in Australia are not like ours.When it is winter in China,it is summer there.Ausralia is in the south of the world.June,July and August are the winter months; September,October and November are spring; summer is in December,January and February; and March,April and May are the autumn months.The north of the country is hotter than the south.
A very large part of the country has no rain at all.The east coast (海岸)hs rain all the year round.There are no dry months there.The southeast winds bring rain from the sea.There is not much rain on the west side.The southeast part of Australia has summer rain from the southeast winds.They only blow here in summer.
The southwest part of Australia also has winter rain.The west winds blow over the southwest in winter only.In summer,the southwest of the country has no rain.In the north of Australia there is no rain in winter.The rain comes in summer.The northwest winds bring it.

76.What season is it in Australia when it is summer in China?(No more than 1word)Winter.
77.Which months are autumn in Australia?(No more than 4words)March,AprilandMay..
78.Which part of Australia has the most of rain?(No more than 3words)Theeastcoast.
79.Is there summer rain in the southeast of Australia?(No more than 3words)Yes,thereis..
80.What bring rain to the north of Australia in summer?(No more than 3words)Thenorthwestwinds..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Dear Frank,
I'm in Paris now!Mom,Sally and I came here to visit my uncle.We are having a wonderful time.Dad didn't come because his company sent him to work in Japan last month.He will have to stay there until November.
For Sally and me,it's our first time to come to France.We are so excited!Last week Mom went to different shows alone.She used to study in Paris,so she knows the city well.Sally and I visited many interesting places with Aunt Susan.Although we can't speak French,it's OK.Aunt Susan and Uncle Tyler can speak both French and English.
Yesterday afternoon,Mom,Sally and Aunt Susan stayed at home cooking dinner.Uncle Tyler took me fishing.We drove for an hour and finally arrived at his favorite lake.First,we walked around the lake looking for a good place to fish.Uncle Tyler said we should fish from the top of a large rock.
I was so interested in catching a fish that when I threw my fishing line and hook(鱼钩) out,the rod(鱼竿) went with them!Uncle Tyler got my rod out of the lake.Then he said that next time,I should wait until he put bait(鱼饵) on the hook.
We fished for two hours and my uncle caught four fish.He is a fantastic fisherman.The only thing I caught was a cold.I can't wait to go again soon,so I can become a great fisherman like him.
Yours
Tommy

56.Tommy's father went to Japan toA.
A.work            B.study            C.take a holiday        D.visit his brother
57.Who CANNOT speak French?D
A.Susan and Frank.B.Sally and Susan.C.Frank and Tommy.D.Sally and Tommy
58.Which word best describes Frank when he was fishing?C
A.Patient.B.Bored.C.Excited.D.Careful.
59.Which of the following is TRUE according to the letter?B
A.Tommy will stay in Paris with his family until November.
B.Tommy got sick after he fished in the lake with his uncle.
C.Sally used to study in Paris and she visited many places there.
D.Sally spent an hour cooking dinner with her mother and aunt.
60.What will Tommy probably do if Tyler asks him to go fishing next time?A
A.Go with him.B.Send him a new rod.
C.Say no to him.D.Prepare some bait himself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Things are going great in Cannes(戛纳),France.I have an exciting experience here.I have only been here at the film festival for two days,but I have already seen four films.When the films are not on,I like to go to watch the fashionable people on the beach.Every where you look,there are famous film stars and directors.I saw three of my favourite stars hanging out at the festival yesterday.However,I was too nervous to talk to them.
At this year's Cannes Film Festival,about twenty films are competing for the main prize,the Palme d'Or(金棕榈奖).The films are from all over the world-Europe,Asia,North America,Africa…
There are also so many different types of films,and lots of them are from countries which are not famous for the film making business.For someone who loves films,this is heaven(天堂)!
If you come to the festival,the following suggestions will be helpful.First,you'll need to remember to bring your invitation,because you cannot watch any of the films without one.
Second,you'll need to bring some nice clothes.During the day everyone walks around in T-shirts and shorts.But in the evening,everyone has to wear formal(正式的) clothes.I am wearing a long  dress all the time!

68.What did the writer do at the film festival?(根据短文回答问题)He saw films and watched the fashionable people.
69.请将短文中划线句子译成汉语对于喜爱电影的人来说,这(里)就是天堂.
70.What are the writer's suggestions?(根据短文回答问题)Bring your invitation and some nice clothes.
71.What's the top prize at the Cannes Film Festival in France?(根据短文回答问题)
thePalmed'Or(金棕榈奖).
72.Give a title to the passage(请给短文拟一个适当的英文标题).An exciting experience at Cannes Film Festival.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.March 16th is World Sleep Day.This year's slogan (标语) is"Breathe Easily,Sleep Well".Its aim is to celebrate the advantage of good and healthy sleep.
Sleep is like food for the brain.Enough sleep helps the body and brain grow and develop.According to the National Sleep Foundation in the US,adults need seven to nine hours of sleep every night.For students aged 10to 17,a healthy amount is about eight to nine hours per night.
But many students don't get enough sleep because of early school start times and heavy homework.About 80percent of middle school students don't get enough sleep,the China Youth and Children Research Center reported.For some students,they want to sleep early,but they keep worrying about their schoolwork and can't fall asleep quickly.For others,they may even have insomnia  which might keep them awake all night.
These sleeping problems greatly affect people's lives.Experts have shown that not having enough sleep for teenagers leads to poor grades.Students without enough sleep cannot pay attention in class or do well in sports.Also,the lack of sleep may make them depressed (沮丧的).
Luckily,with good sleep habits,it is easier to fall asleep.Some of these good habits include avoiding drinks that make people excited late in the day,going to sleep at the same time each night,and sleeping in a comfortable place that is dark,quiet,and neither too warm nor too cold.

39.If Li Hong is 15years old,how much sleep does she need every night?B
A.10-12hours.  
B.8-9hours.  
C.7 hours.  
D.Less than 7hours.
40.What might happen if teenagers don't get enough sleep?D
A.They might not be able to finish their schoolwork.
B.Their bodies and brains might grow better.
C.They might do well in sports.
D.They might feel depressed.
41.The underlined word"insomnia"means"D"in Chinese.
A.健忘症     
B.肥胖症     
C.多动症    
D.失眠症
42.Which is NOT a reason why so many students don't get enough sleep?A
A.They cannot pay attention to their class.
B.They have too much homework to do.
C.They have sleeping problems.
D.They have to get up very early to go to school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Hit song Little Apple became so popular after it came out in late May2014.In China,you may hear it on a bus,or even in a small village.
Little Apple is a song for the movie Old Boys:The Way of Dragon.The song's huge success has also made more people see the movie.The comedy took US 17dollar million in its opening four days.The song Little Apple is so popular."After hearing it,it's like‘I'm brainwashed (洗脑)'by the song.So I came to see the film."a man said."It's a good story.But the reason I'm here at the cinema is the song Little Apple."Hui Qing,a college student,said.
"Many people have come to see the movie,so we added more screenings for it.The film now accounts for 20percent of the total screenings-it's quite a good performance for a homegrown movie,"a cinema clerk said.
Old Boys:The Way of Dragon is based on an online short film called Old Boys.The 40-minute film about youth and dreams got nearly 70million views on a video website,and was popular among people born in the 1980s or later.
"What is popular online is a good indication (迹象)of what will be popular with young people.And this movie is a good example,"the businessman Chen Su said.
Some have criticized Little Apple for its low quality,but the song continues keeping popular.

35.The movie Old Boys is aA.
A.comedy       
B.soap opera       
C.sad movie       
D.talk show
36.Hui Qing went to see the movie Old Boys:The Way of Dragon becauseD.
A.she wants to be brainwashed        
B.the movie has a good story
C.the movie has a good quality        
D.she likes listening to the song Little Apple
37.The video Old Boys online is aboutB.
A.life and old people                 
B.youth and dreams
C.life and dreams        
D.dreams and hopes
38.The song Little Apple is popular becauseD.
A.people like the movie Old Boys                    
B.it has high quality
C.people like to be brainwashed (洗脑) by the song      
D.its rhythms are good.

查看答案和解析>>

同步练习册答案