1.This is a story about a boy called Sparky.For Sparky,school was all but impossible.He failed every subject in the eighth grade.He got a zero in physics.It made him the worst physics student in the school's history.He didn't do much better in sports.Although he tried to join the school's golf team,he quickly lost the only important match.
He didn't have friends,either.Other kids didn't care about him.If a classmate said"Hello"to Sparky outside of school,he would feel very surprised.
Sparky was a loser(失败者) and everyone knew it.So he accepted it.
But one thing was important to Sparky-drawing.He was proud of his artwork.In senior high school,he sent some cartoons to the editors of the yearbook but he was turned down.Sparky was hurt.But he didn't lose hope because he believed in his ability.He decided to become a professional artist.
He wrote a letter to the Walt Disney Studios after graduating from high school.The studio asked him to draw some cartoons on a certain subject.Sparky spent a lot of time on the cartoons.Finally,the reply came from Disney Studios:they didn't like cartoons.
Was it time to stop drawing?
Sparky didn't think so.He started to put his own life in the cartoons.He created his childhood self-a little boy loser:Charlie Brown.He wasn't good at football.But Charlie Brown would soon become famous worldwide.Sparky,the boy who used to fail school and who was refused again and again,was Charles Schulz.He created the Peanuts comic strip and the world-famous cartoon characters Charlie Brown and Snoopy.
51.Which of the following about Sparky is TRUE?D
A.He was too shy to talk with his classmates.
B.He didn't care about any of his classmates.
C.He helped his team win an important golf match.
D.He didn't pass any exam when he was in Grade 8.
52.What was Sparky interested in?A
A.Drawing.B.Sports.C.Writing.D.Physics.
53.What can we learn from Sparky?A
A.Find your own talent and stick to it.
B.Believe you are cleverer than others.
C.Give all your time to your interests.
D.Learn drawing if you want to succeed.
54.The underlined words"turned down"(in paragraph 4)most probably mean"C".
A.hired B.chosen C.refused D.accepted
55.Who is Charlie Brown?B
A.A professional artist.
B.A cartoon character.
C.A friend of Sparky's.
D.An editor of Walt Disney studios.
分析 这篇文章主要介绍了Sparky在八年级的时候他每一科都失败了,在学习上是个失败者.没有朋友.但是他对画画感兴趣.他被拒绝了一次又一次,但是他没有失去希望,因为他相信他的能力.后来他创造了花生漫画和世界闻名的动漫人物查理布朗和史努比.
解答 答案:51.D 细节理解题.根据第一行句子He failed every subject in the eighth grade.在八年级的时候他每一科都失败了.可知他8年级的时候没有通过任何考试.D选项是正确的.故选D.
52.A 细节理解题.根据第四段第一行句子But one thing was important to Sparky-drawing.He was proud of his artwork.但有一件事对Sparky来说很重要--画画.他以他的艺术品而骄傲.可知 Sparky 对画画感兴趣.故选A.
53.A 细节理解题.根据第四段第二行句子Sparky was hurt.But he didn't lose hope because he believed in his ability.Sparky 是痛苦的.但是他没有失去希望,因为他相信他的能力.倒数第二行句子Sparky,the boy who used to fail school and who was refused again and again,was Charles Schulz.He created the Peanuts comic strip and the world-famous cartoon characters Charlie Brown and Snoopy.Sparky那个曾经失败的男孩,他被拒绝了一次又一次,就是Charles Schulz.他创造了花生漫画和世界闻名的动漫人物查理布朗和史努比.以及整篇文章的内容可知我们应该找到自己的天赋并坚持下去.故选A.
54.C 词义猜测题.根据后文Sparky was hurt.But he didn't lose hope because he believed in his ability.Sparky 是痛苦的.但是他没有失去希望,因为他相信他的能力.可以推知Sparky他被责任编辑拒绝了.turned down拒绝,是固定词组.故选C.
55.B 细节理解题.根据最后一句He created the Peanuts comic strip and the world-famous cartoon characters Charlie Brown and Snoopy.他创造了花生漫画和世界闻名的动漫人物查理布朗和史努比.可知Charlie Brown 是一个动漫人物.故选B.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.