9.The young violin player Vanessa-Mae was the first musician to use dance and rock music in classical music.Vanessa-Mae love pop music,and she was also a very good classical violinist,and she brought these kinds of music together.
Vanessa-Mae was born in Singapore on October 27,1978.She moved to London with her family when she was four.A year later,she started to learn the violin.When she was eight,she went to Beijing to study the violin.When she was ten,she played with a very famous group of classical musicians.But Vanessa-Mae doesn't only play the violin.She learnt the piano before she started to play the violin.
She likes lots of different kinds of music,from Beethoven to the Beatles,and she wants to play the music she likes.Not only has she played in classical concerts all over the world,but she has also played in pop concerts with pop stars.
A lot of people don't like the way she uses modern rhythms,noisy drums and guitars in traditional music.But Vanessa-Mae has done one important thing:she has brought many new fans to classical music.For the first time,many young people began to listen to classical music.
31.When did Vanessa-Mae begin to learn violin?B
A.At the age of four
B.At the age of five
C.At the age of ten
D.At the age of eight
32.What type of music does Vanessa-Mae like?D
A.Only pop music
B.Rock music
C.Only classic music
D.Lots of different kinds of music
33.Why do the young people like to listen to classic music now?Because they likeA.
A.Vanessa-Mae B.Techno C.Violin D.Piano
34.Who has Vanessa-Mae played with?C
A.Beethoven and the Beatles
B.Many young people
C.pop stars and classic musicians
D.A group of classic musicians
35.The best title of this passage isA.
A.Vanessa-Mae
B.A best violinist
C.The first musician
D.Classic music.
分析 Vanessa-Mae,华裔小提琴演奏家,首次将舞蹈和摇滚音乐加入到古典音乐中.她把这些音乐混合在了一起,形成了独特的风格.
解答 31.B细节理解题.根据She moved to London with her family when she was four.A year later,she started to learn the violin可知她四岁时和家人搬到了伦敦,一年后,她开始学习小提琴.即5岁时开始学习小提琴,故选B.
32.D细节理解题,根据"She likes lots of different kinds of music,from Beethoven to the Beatles,and she wants to play the music she likes."可知她喜欢多样的音乐风格,故答案为:D.
33.A细节理解题,根据she has brought many new fans to classical music.For the first time,many young people began to listen to classical music.可知年轻人喜欢古典音乐因为他们喜欢Vanessa-Mae,故答案为:A.
34.C细节理解题,根据Not only has she played in classical concerts all over the world,but she has also played in pop concerts with pop stars.可知她不仅在世界各地演奏古典音乐会,而且还和流行歌星一起参加流行音乐会,故答案为:C.
35.A主旨大意题,根据文章内容可知本文讲述的是Vanessa-Mae,华裔小提琴演奏家,首次将舞蹈和摇滚音乐加入到古典音乐中,故答案为:A.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.