17.Who"entertained us,challenged us and changed our world"?Absolutely,Jeremy Lin,an Asian-American NBA rising star,is one of those people.TIME Magazine named him one of 2012's Most Influential People in the World.
Lin,23,is not just a good basketball player,but also a graduate of Harvard University,one of the best universities in the world.
"Lin has broken the idea that one can't be a world-class player on the court and an excellent student off the court at the same time."US Education Secretary Arne Duncan wrote in the TIME article about Lin.
At 191cm,Lin isn't especially strong,compared with other point guards (组织后卫) in the league.What makes Lin special from other players is his hard work and never-give-up spirit.
"I know how the league works.I may not get an opportunity(机会),but I'm just going to put it all into this and see what happens."Lin once said.He kept arriving early,leaving late,practicing hard and learning from other experienced players.Finally,when his opportunity came,he started to shine.
"He earned it."Duncan said."He lives the right way,and he plays the right way.He works hard and stays modest.He sets a good example for young people today."
31.What did TIME Magazine name Jeremy Lin?D
A.He is an Asian-American NBA basketball player.
B.He is one of the most influential people in the USA.
C.He entertains us,challenges us and changes our world.
D.He is one of the most influential people in 2012in the world.
32.What makes Lin special from other players?B
A.His university.
B.Never-give-up spirit.
C.His opportunity.
D.Never practicing hard.
33.Why did Lin start to shine when his opportunity came?D
A.Because he knew how the league worked.
B.Because he graduated from Harvard University.
C.Because he is an Asian-American NBA rising star.
D.Because he practiced hard and learned from other experienced players.
34.Which is the best title of the passage?A
A.Hard Work Paid Off
B.Harvard Owns the Best
C.Jeremy Lin's School Life
D.Teamwork Comes First.
分析 这篇短文主要介绍了林书豪为什么被时代杂志评为2012年世界最有影响力的人物之一的故事.他平时刻苦训练,勇于像别人学习,并且永不放弃的精神值得年轻人学习.
解答 31.D.细节理解题.根据第一段TIME Magazine named him one of 2012's Most Influential People in the World.可知时代杂志评选他为2012年世界最有影响力的人物之一描述,故选D.
32.B.细节理解题.根据第四段What makes Lin stand out from other players is his hard work and never-give-up spirit.使林从其他学员中脱颖而出的是他的艰苦工作和永不放弃的精神描述,故选B.
33.D.细节理解题.根据第五段He kept arriving early,leaving late,practicing hard and learning from other experienced players.Finally,when his opportunity came,he started to shine.可知他坚持早到晚退、刻苦练习和向有经验的队员学习,最后,当机会来的时候他就超显出来描述,故选D.
34.A.标题归纳题.根据Who"entertained us,challenged us and changed our world"?Absolutely,Jeremy Lin,an Asian-American NBA rising star,is one of those people.TIME Magazine named him one of 2012's Most Influential People in the World.及下文,可知文章主要介绍了林书豪经过刻苦努力终于成功的故事,故选A,付出就有回报.
点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.