精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.A group of swans flew down to a beach where a crow(乌鸦) was jumping around.The crow watched them with disdain(鄙视).
"You have no flying skills at all!"he said to the swans."All you can do is to move your wings.Can you turn over in the air?No,that's beyond you.Let's have a flying competition.I'll show you what real flying is!"
One of the swans,a strong young male,took up the challenge.The crow flew up and began to show his skills.He flew in circles,performed other flying tricks,and then came down and looked proudly at the swan.
Now it was the swan's turn.He flew up,and began flying over the sea.The crow flew after him,making all kinds of comments(评价) about his flying.They flew on and on till they couldn't see the land and there was nothing but water on all sides.The crow was making fewer and fewer comments.He was now so exhausted that he found it hard to stay in the air,and had to struggle to keep himself from falling into the water.
The swan pretended(假装) not to notice,and said,"Why do you keep touching the water,brother?Is that another trick?"
"No,"said the crow.He knew he had lost the competition."I'm in trouble because of my pride!If you don't help me,I'll lose my life…"
The swan took pity on him,and took him on his shoulders and flew back to the beach.

56.What's the correct order of the following events?C
a.The crow showed off its flying skills.
b.The swan felt pity for the crow and saved it.
c.The crow laughed at the swan's flying.
d.The crow followed the swan and got into trouble.
e.The crow challenged the swans and a strong young swan accepted it.
A.e,c,d,a,b B.a,e,c,d,b  C.c,e,a,d,b D.e,a,d,c,b
57.What does the underlined word"exhausted"in Paragraph 4mean?A
A.Tired.B.Angry.C.Frightened.D.Regretful.
58.Why did the crow keep touching the water?B
A.It was showing another flying skill.
B.It was struggling to keep itself from falling into the water.
C.It was thirsty and wanted to drink some water.
D.It was enjoying itself by doing so.
59.What can we infer(推断) from the passage?D
A.The crow didn't know flying.
B.Flying skills were useless.
C.The swan saved the crow because they were good friends.
D.The swan was better at long-distance flying than the crow.
60.What does the story tell us?C
A.No pains,no gains.B.The early bird catches the worm.
C.Pride goes before a fall.D.Practice makes perfect.

分析 一群天鹅飞落在一个沙滩上,有一只乌鸦正在跳跃.乌鸦很鄙视的看着天鹅.
"你们根本就没有飞的技能."他对着天鹅说."你能做的只是动动翅膀、你能在天空翻转吗?不,你不行了.我们来比赛吧,我会向你展示真正的飞翔."
其中一只强壮的年轻的公天鹅接受了挑战.乌鸦飞起来展示自己的技能.他飞着转圈,表演其他的飞行技巧,然后下来骄傲的看着天鹅.
现在轮到天鹅了.他飞起来,开始飞过大海.乌鸦跟随着他,对天鹅的飞行做各种评价.他们一直飞,直到他们看不见陆地,四周只有水.乌鸦的评论越来越少.他是如此的筋疲力尽以至于他发现待在天上是如此困难,不得不挣扎着让自己不掉落到水里.
天鹅装作没看见,说到:"兄弟,为什么你不断接触水面,另一个技巧?"
"不"乌鸦说到,他知道他输了比赛"因为骄傲,我陷入麻烦中!如果你不帮助我,我就会失去生命…"
天鹅同情他,将他放在他的肩膀上飞回沙滩.

解答 51:答案:C.故事排序题.根据短文描述,可知首先是乌鸦嘲笑天鹅(The crow watched them with disdain(鄙视)."You have no flying skills at all!"he said to the swans),然后天鹅接受了挑战(One of the swans,a strong young male,took up the challenge),接下来是乌鸦炫耀自己的飞翔技能(The crow flew up and began to show his skills),乌鸦跟随者天鹅遇到麻烦(."I'm in trouble because of my pride!),最后天鹅很同情乌鸦并救了它的命(The swan took pity on him,and took him on his shoulders and flew back to the beach).故选C.
52:答案:A.词义猜测题.联系下文that he found it hard to stay in the air,and had to struggle to keep himself from falling into the water."他发现待在空中是如此困难,不得不挣扎着让自己不掉落到水里."可知此处exhausted指的是"劳累,筋疲力尽"的意思.故选A.
53:答案:B.细节理解题.根据联系前文and had to struggle to keep himself from falling into the water.描述,可知乌鸦这样做的原因是为了不让自己落水.故选B.
54:答案:D.推理判断题.根据这篇短文中的乌鸦是在长途飞行中输给了天鹅.可见天鹅比乌鸦更善于长途飞行.故选D.
55:答案:C.主旨大意题.根据I'm in trouble because of my pride!可知这篇短文中骄傲的乌鸦由于骄傲,挑战天鹅,最后被它瞧不起的天鹅救了命,从而告诉我们骄傲使人落后的道理,故选C

点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Can you imagine ____________the Taiwan HEDP(塑化剂) event will affect our life?
-I'm not sure.Many people have begun to have water instead of drinks.(  )
A.how farB.how manyC.how oftenD.how much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.To live your life _______ your own way.To be the person you want to be-that is
success.(  )
A.byB.withC.onD.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

14.I spend half an hour doing morning exercises every day.(改为同义句)
Ittakes me half an hour todo morning exercises every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Marry is talented in dancing.
-Oh,yeah!She's really                   it and won many prizes in some competitions.(  )
A.weak inB.good forC.good atD.surprise at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--Please come to my birthday party to morrow.
--I will after my work______.(  )
A.will doB.doesC.is doneD.has done

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.W:Excuse me,Sir?
M:Yes?(66)C
W:Can you tell me how I can get to Xinhua Bookshop?
M:Sure.It's about two kilometres away.You'd better take a bus or take a taxi.
W:(67)E
M:Yes,you can take No.28bus.Get on the bus near the train station,and get off at Garden Hotel.then walk 300metres to the north.(68)F
W:OK.(69)B I think I have to take a taxi.
M:I'm sorry to tell you that there are few taxis at this time.
W:You've been very helpful.(70)D
M:My pleasure.
A.I prefer taking a bus.
B.But I'm in a hurry.
C.What can I do for you?
D.Thank you very much.
E.Is there a bus stop near here?
F.It's next to a fruit shop.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.
Firefighter Kate Wilson works in Brooklyn,New York.A reporter is asking Kate question about how she does her job.
Reporter:How long have you been a firefighter?
Wilson:For eight years.
Reporter:How did you get started?
Wilson:First,I had to take a lot of tests in two weeks.Then,I went to the fire fighter school for four months.I learned how to put out fires and how to use equipment(装备).I also had a full-time training every day!
Reporter:How do you stay safe on the job?
Wilson:I wear special clothing.It helps keep me protected from fire.I also carry an oxygen tank(氧气瓶)and a mask(面具).They help me to breathe in a smoke-filled building.
Reporter:Are there any new tools that firefighters use?
Wilson:We have a special camera that can see in the dark.It can find heat.That way,we can exactly tell the place of a fire.
Reporter:Do you save pets?
Wilson:Just three days ago,I helped save some cats.They were hiding under the beds.Pets usually hide during a fire because they are afraid of danger.
Reporter:Do you ever get afraid?
Wilson:No.There is no time to be afraid.I just think about what to do to put out the fire safely.
Reporter:What do you like best about being a firefighter?
Wilson:Helping people!


56.Kate Wilson has done her job forD.
A.2weeks          
B.3days        
C.4months        
D.8years
57.To become a firefighter,Kate WilsonAat first.
A.took a lot of tests            
B.learned to stay safe
C.saved some animals          
D.use fire equipment
58.Kate Wilson says she does not get afraid becauseD.
A.she has a oxygen tank         
B.she knows how to fight fires
C.she enjoys finding heat        
D.she is too busy putting out fires
59.As a firefighter,Kate Wilson likesCmost.
A.wearing a mask              
B.asking questions
C.Helping people              
D.hiding in the smoke
60.What did the reporter make this interview for?A
A.To tell people what a firefighter does
B.To teach people how to prevent fires
C.To make people want to be firefighters
D.To show people how a firefighter is trained.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.There are six members in my family.They are my grandparents,my parents,my brother and I.
My father is 40years old.He is an engineer.He works very hard.He gets up very early every day and he works for more then 10hours a day.So he is always busy,and he looks very tired when he gets home.
My mother is two years younger than my father.She works as a doctor.She works in a very big hospital.She is hard-working and patient.She is not tall and has two big eyes.She loves my brother and me and she is very nice to us.She always buys some books for us.She wants us to be top students.She also cares for our diet and life.
My grandparents don't go to work any more.They have  retired.They usually stay at home every day.In the morning they go to the park and do morning exercises,In the afternoon,they drink tea with their friends.In the evening,they enjoy themselves watching TV and reading newspapers.
I'm 12 years old.I like reading.I always read books after school.I like singing,too.My favorite singer is Angela.Her music is very nice.In my bedroom,there are lots of posters of Angela on the wall.My brother is three years older than I.I love him even though he troubles me sometimes.
We live in a flat in a building.The building is very modern.There are about ten floors and we live on the top floor.I think our flat is very wonderful.

44.Both of my parentsD.
A.are 40years old                   
B.want me to be a top student
C.have big eyes                     
D.are hard-working
45.The underlined word"retire"in Paragraph 4meansC.
A.to stay at home                     
B.to move back
C.to stop working                    
D.to watch TV and read newspapers
46.My grandparents usuallyB in the afternoon.
A.go to the park                     
B.drink tea with their friends
C.read newspapers                   
D.do morning exercises
47.There areA in my bedroom.
A.posters of my favorite singer         
B.a lot of books
C.photos of my family members        
D.comfortable sofas.

查看答案和解析>>

同步练习册答案