精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.
Firefighter Kate Wilson works in Brooklyn,New York.A reporter is asking Kate question about how she does her job.
Reporter:How long have you been a firefighter?
Wilson:For eight years.
Reporter:How did you get started?
Wilson:First,I had to take a lot of tests in two weeks.Then,I went to the fire fighter school for four months.I learned how to put out fires and how to use equipment(装备).I also had a full-time training every day!
Reporter:How do you stay safe on the job?
Wilson:I wear special clothing.It helps keep me protected from fire.I also carry an oxygen tank(氧气瓶)and a mask(面具).They help me to breathe in a smoke-filled building.
Reporter:Are there any new tools that firefighters use?
Wilson:We have a special camera that can see in the dark.It can find heat.That way,we can exactly tell the place of a fire.
Reporter:Do you save pets?
Wilson:Just three days ago,I helped save some cats.They were hiding under the beds.Pets usually hide during a fire because they are afraid of danger.
Reporter:Do you ever get afraid?
Wilson:No.There is no time to be afraid.I just think about what to do to put out the fire safely.
Reporter:What do you like best about being a firefighter?
Wilson:Helping people!


56.Kate Wilson has done her job forD.
A.2weeks          
B.3days        
C.4months        
D.8years
57.To become a firefighter,Kate WilsonAat first.
A.took a lot of tests            
B.learned to stay safe
C.saved some animals          
D.use fire equipment
58.Kate Wilson says she does not get afraid becauseD.
A.she has a oxygen tank         
B.she knows how to fight fires
C.she enjoys finding heat        
D.she is too busy putting out fires
59.As a firefighter,Kate Wilson likesCmost.
A.wearing a mask              
B.asking questions
C.Helping people              
D.hiding in the smoke
60.What did the reporter make this interview for?A
A.To tell people what a firefighter does
B.To teach people how to prevent fires
C.To make people want to be firefighters
D.To show people how a firefighter is trained.

分析 本文主要是围绕记者和消防队员之间展开的一个对话,让人们从不同侧面了解一个消防队员的内心世界和工作环境.
凯特当消防员八年了,作消防员之前,她进行了两个月的测试,去消防学校学习四个月,学会怎样扑火怎样用装备,每天要做全日制的训练.穿上特制的衣服能保证安全.带上氧气瓶和面具,能够帮助她在烟雾缭绕的大楼里呼吸.有一种在黑夜里可以发现火情的特别的相机,能准确的找到火灾地点.
三个月之前,凯特救了一些猫.它们正躲在床下因为害怕.作为消防员,没有时间去害怕,就想着怎样安全的灭火.凯特认为成为消防员她最喜欢的就是帮助别人.

解答 56.答案:D.细节理解题.由文章前两句话For eight years.可知工作8年了.故选D.
57.答案:A.细节理解题.由"first,I had to take a lot of tests in two weeks"可知在成为消防员前要做很多的测验,故选A.
58.答案:D.细节理解题.由"there is no time to be afraid.I just think about what to do to put out the fire safely."可知:忙于灭火,没有时间害怕了.故选D.
59.答案:C.细节理解题.由文章最后两句话Reporter:What do you like best about being a firefighter?Wilson:Helping people!可知:凯特喜欢帮助人们.故选C.
60.答案:A.主旨大意题.由对话可知:这是描写消防队员的.让人们从不同侧面了解一个消防队员的内心世界和工作环境,故选A.

点评 对整篇短文内容有了一定的了解后,要马上看短文后的问题,带着问题去选择或判断答案.要确定所需查找的信息范围,并注意所查找信息的特点.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

5.A:Kate went to bed after she finished her homework.
B:Katedidn't go to beduntil she finished her homework.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.A group of swans flew down to a beach where a crow(乌鸦) was jumping around.The crow watched them with disdain(鄙视).
"You have no flying skills at all!"he said to the swans."All you can do is to move your wings.Can you turn over in the air?No,that's beyond you.Let's have a flying competition.I'll show you what real flying is!"
One of the swans,a strong young male,took up the challenge.The crow flew up and began to show his skills.He flew in circles,performed other flying tricks,and then came down and looked proudly at the swan.
Now it was the swan's turn.He flew up,and began flying over the sea.The crow flew after him,making all kinds of comments(评价) about his flying.They flew on and on till they couldn't see the land and there was nothing but water on all sides.The crow was making fewer and fewer comments.He was now so exhausted that he found it hard to stay in the air,and had to struggle to keep himself from falling into the water.
The swan pretended(假装) not to notice,and said,"Why do you keep touching the water,brother?Is that another trick?"
"No,"said the crow.He knew he had lost the competition."I'm in trouble because of my pride!If you don't help me,I'll lose my life…"
The swan took pity on him,and took him on his shoulders and flew back to the beach.

56.What's the correct order of the following events?C
a.The crow showed off its flying skills.
b.The swan felt pity for the crow and saved it.
c.The crow laughed at the swan's flying.
d.The crow followed the swan and got into trouble.
e.The crow challenged the swans and a strong young swan accepted it.
A.e,c,d,a,b B.a,e,c,d,b  C.c,e,a,d,b D.e,a,d,c,b
57.What does the underlined word"exhausted"in Paragraph 4mean?A
A.Tired.B.Angry.C.Frightened.D.Regretful.
58.Why did the crow keep touching the water?B
A.It was showing another flying skill.
B.It was struggling to keep itself from falling into the water.
C.It was thirsty and wanted to drink some water.
D.It was enjoying itself by doing so.
59.What can we infer(推断) from the passage?D
A.The crow didn't know flying.
B.Flying skills were useless.
C.The swan saved the crow because they were good friends.
D.The swan was better at long-distance flying than the crow.
60.What does the story tell us?C
A.No pains,no gains.B.The early bird catches the worm.
C.Pride goes before a fall.D.Practice makes perfect.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.In fact,most children like to look     the pictures before they begin reading the book.(  )
A.upB.outC.afterD.through

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.A:Hi,Michael.Long time no see.(78)What are you going to do?
B:I'm going to rent a new bike from Mr.Chen.
A:Rent a bike?Do you like bicycle riding now?(79)What hobby did you used to have?
B:I used to be interested in running.What about you?
A:Bicycle riding is always my favorite bobby.
B:Sounds great!June 5th is World's Environment Day,and(80)there is going to be a bicycle race.Would you like to join us?
A:Yes,I would like to.How long is the bicycle race?
B:It's about 15 kilometers long.
A:That may be a big challenge for me,(81)What shall we take?
B:Helmets,gloves and sun glasses.
A:OK,see you then.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

16.He sometimes eats his lunch at school.(对划线部分提问)How often does he eat his lunch at school?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

3.There were not any telephone calls made in English between the two countries years ago.(改写句子,句意不变)
None ofthe telephone callswere made in Englishbetween the two countries years ago.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.It's really hot today.(对划线部分提问)
How  is theweather    today?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Do you know                Mr.Smith comes to the shop?
--Once a week.(  )
A.how oftenB.how longC.how soon

查看答案和解析>>

同步练习册答案