精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.阅读短文,从每小题所给的A.B.C三个选项中选出最佳选项.
Some parents agree that smartphones(智能手机)are bad for students'health and study.They hope their children can keep away from smartphones.
Tang Lin,14,from Changsha,supports parents'opinions.He uses a dumbphone(非智能手机)and finds that its functions(功能) are enough for him.Tang once said many students spent much time on games and QQ with their smartphones.He also said,"If students use smartphones,they may use them to listen to music,surf the Internet or do some other things.In this way,they may not work hard at their studies.As students,we don't need to use smartphones."
But Chen Yu,16,from Zhuzhou,doesn't think so.She thinks that she can't live without smart phones.She said,"Smartphones are useful,I often use my phone to surf the Internet,chat with my friends and get the latest news.It opens up my eyes."
Smartphones have advantages and disadvantages.The key to the problem is how to use smartphones.In fact,it is a test of students'self-control.Zhang Yan,13,from Hengyang,understands the pint well,She said,"I put my phone out of my sight when I am studying.I also set a time limit about 20minuets when I use it.I follow these rules so the smartphone doesn't affect my life badly."

56.What does Tang Lin think of smartphones?C
A.Dumbphones don't have enough functions.
B.Smartphones are too expensive for students.
C.Students don't need to use smartphones.
57.The underlin self-control"probably means"B"in Chinese.
A.自信
B.自我控制
C.自立
58.What doesn't Chen Yu often use her phone to do?C
A.To chat with friends.
B.To get the latest news
C.To play games.
59.Zhang Yan spends aboutAwhen she uses her smartphone.
A.20minutes
B.30minutes
C.40minutes
60.What's the main idea of the passage?B
A.Differences between smartphones and dumbphones.
B.Students'opinions about using smartphones.
C.What teachers and students think of smartphones.

分析 本文是讨论智能手机的利和弊,有些父母和学生认为智能手机对健康和学习有害,应该远离智能手机,其他人认为智能手机很实用,上网,聊天获取最新消息,开阔眼界,智能手机有利有弊,问题是要有自控力,好好利用.

解答 CBCAB
56.C.细节题.根据第二段As students,we don't need to use smartphones可知学生没有必要使用智能手机,故选C.
57.B.词意猜测题.结合最后I put my phone out of my sight when I am studying.I also set a time limit about 20minuets when I use it.I follow these rules so the smartphone doesn't affect my life badly."可知这是对学生的自控力的一个测试,故选B.
58.C.细节题,根据第三段Smartphones are useful,I often use my phone to surf the Internet,chat with my friends and get the latest news.It opens up my eyes."
可知不用来玩游戏,故选C.
59.A.细节题,根据最后I also set a time limit about 20minuets when I use it.可知是二十分钟,故选A.
60.B.主旨大意题.结合第二段Tang Lin,14,from Changsha,supports parents'opinions第三段But Chen Yu,16,from Zhuzhou,doesn't think so.本文是学生对使用智能手机的看法,故选B.

点评 细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.two(同音词)too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.This is ____ pen.That is ______ apple.(  )
A.a,anB.a,aC.an,an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Arethese (this) your pencils?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Is it difficult for you to remember things?I′d like to tell you some ways to improve your memory,so you shouldn′t feel upset.
My first advice is that if you want to remember something well,you have to review it regularly(有规律地).You might review the material two days after you learn it,then a week later,then two weeks later,and then a month later.After a month you will find that you can easily remember the material.
My second advice is to use a colored pen to highlight (标注)the important parts on your book.This will help you in two days.First,it will help you pay attention to the most important parts when you learn the language.It is always easier to remember only the key points.Second,this will make reviewing easier.When you open your book,the colored parts will show you the most important things quickly.In this way,you don′t have to review all the material again.
Another piece of advice is to use the proper time well.First,review all the information in your mind right before you go to sleep.Your brain is working while you are sleeping.If you think about the information before you go to sleep,you might be able to remember it better.Another good time for memorizing information is in the morning because you have just rested and your brain is fresh and clear.So you might also try to review the important information in the morning.

86.How long may it take you to remember the material easily if you review it regularly?For a month
87.Is it easier to use a colored pen to help remember the key points?Yes,it is.
88.What is the good time to review information?In the morning.
89.How many pieces of advice does the writer give?Three
90.What is the passage mainly about?How to improve your memory.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9."The Chinese Dream s"is a hot topic these years.(61)Many Chinese people are inspired by the Chinese Dreams.They give us courage and confidence to keep us going through difficulties.
People could realize the importance of dreams and know that dreams give meaning to life.Every great achievement has been the result of years of dreaming.Teenagers and young people should be encouraged to dream.(62)Older people should also believe that it is never too late to dreamand that human mind is never too old to make dreams turn into reality.
Here are some advice on how to realize our beautiful dreams.
Never giving up is  the key to make our dreams come true.We may fail from time to time,but we can learn from failure,correct our mistakes and try again until we achieve our goals.Our life is like a long journey which is not all roses.(63)It sometimes has wind and rain.We believe rainbows will appear after storms.
Cooperation is also  necessary.Everyone likes a person who is good at cooperating with others.Besides,in our society most problems can't be solved by one person alone.(64)合作正成为人们解决问题的最重要的方法之一,especially for people living in the developing society.
At the same time,we should learn to examine our abilities because it helps us know our advantages and disadvantages as well as get a full control of ourselves.Then we may be confident enough to face challenges.
Follow the suggestions above,and our dreams are sure to come true.

任务一:将61处英文翻译成汉语.许多中国人受中国梦的鼓舞
任务二:将62处英文翻译成汉语.老年人也应该相信梦想永不太晚
任务三:写出63处It 所指代的内容.Our life
任务四:将64处汉语翻译成英文.Cooperation is becoming one of the most important ways for people to solve the problems/them
任务五:(65)给该文段拟写一个标题.How to realize our (beautiful) dreams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.How to keep more food on the table.
  It's said that in some parts of the world,people are facing the problem of hunger.SO what can we do to help them?Here are some tips:
   Cook from the fridge
   Start with the fresh food.If you have some in the fridge,use them first.Make a meal with what you have got instend of running out to the supermarket for something else.You'll probably save more time using what's on hand.
   Learn to read the labels(标签)
"Best-before"and"use-by"dates are more important.Learn to know the different periods of food and know what foods are good for.For example black bananas are turned into small pieces.
  Use the freerer(冷冻室)
  The freeger can keep food fresh until you are ready to cook them,then store the cooked food until you're ready to eat it.It's also the best place for the remaining food.Mark the date of the food nearby,so it's easy to find the food you need to eat first and will never leave them there for too long.
  Plan meals abead of time so that you know exactly what to buy.Doing this helps reduce food waste because it's possible to buy too much of a certain food and ten forget to eat or cook it later.

51.What is the most important information on the label according to the passage?B
A.Ingredient  
B.Date   
C.Factory   
D.Weight
52.According to the passage,what should we do with the black banana?B
A.Throw it into the dustbin   
B.Use it for baking
C.Give it to others            
D.Ent it as usual
53.We often use the freezer toC
A.save more money   
B.make food cool   
C.stop food from going bad
D.buy food as we like
54."A"should be put in the blank.
A.Shop with a list   
B.Share food with others   
C.Cook food ahead of time
D.Buy enough food at a time
55.The purpose of this passage is to teach us how toD.
A.save nutrition(营养)in food    
B.save the world from hunger
C.make delicious food            
D.save food in daily life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.I often see Jim_______ with his classmates in spring.(  )
A.going cyclingB.go cycling
C.go to cyclingD.going to cycling

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.There are somedifferences(差异) between Lucy and Lily.

查看答案和解析>>

同步练习册答案