20.My father is tall and has short gray hair.He wears glasses with heavy black frames(框).But I just saw a picture of him from 1968.What a surprise!In the picture,he's 15years old.He's short and he is wearing glasses with small,round frames.He has short yellow hair and it's really straight.He's wearing blue jeans and a T-shirt with the word"Love".I'm 15years old now.I'm of medium height and I have short hair.My hair isn't yellow.It's blue.My dad thinks it's strange(奇怪的),but my friends think it's great.I wear glasses,but my glasses have bright red frames.They're so cool!I have an earring in one ear,too.I never wear blue jeans.I like big baggy pants and long T-shirts.Most of my T-shirts have pictures of my favorite rock bands on them.
36.What kind of glasses did father wear when he was fifteen years old?He woreD.
A.glasses with heavy,black frames.
B.long and yellow glasses.
C.glasses with bright red frames.
D.glasses with small,round frames.
37.What color is my hair?It'sB.
A.brown
B.blue
C.gray
D.red
38.What do I like to wear?I like to wearC.
A.blue jeans and a T-shirt.
B.yellow jeans and a T-shirr,with the word"Love".
C.big and baggy pants and long T-shirts
D.blue jeans and an earring
39.What's on my father's T-shirt?A
A.The word"love".
B.Heavy and black frames.
C.Pictures of rock bands.
D.An earring.
40.What are on my T-shirt?B
A.My favorite animals.
B.My favorite rock bands.
C.My favorite flowers.
D.My favorite books.
分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,本文介绍父子两个的穿着风格,作者的父亲在15岁的时候,带着一副小的圆的镜框的眼镜,喜欢穿着蓝色牛仔裤,一件带有love字的T恤衫.而作者在15岁的时候,穿宽短裤和长的T恤衫,耳朵上有一个耳环.喜欢摇滚乐.
解答 36.答案:D.细节理解题.根据第一行最后一句he's 15years old.He's short and he is wearing glasses with small,round frames.他15岁.他很矮,他戴着小框的眼镜.可知,作者父亲十五时戴着小框的眼镜.选D.
37.答案:B.细节理解题.根据第三行My hair isn't yellow.It's blue.我的头发不是黄色的,是蓝色的.可知,作者的头发是蓝色.选B.
38.答案:C.细节理解题.根据第四行I like big baggy pants and long T-shirts.我喜欢大宽松的裤子和长长的T恤衫.可知,选C.
39.答案:A.细节理解题.根据第二行He's wearing blue jeans and a T-shirt with the word"Love".他穿着蓝色牛仔裤和印有"爱"这个字的T恤衫.可知,父亲的t恤上有"love"的图案,选A.
40.答案:B.细节理解题.根据最后一句Most of my T-shirts have pictures of my favorite rock bands on them.我的大部分T恤衫上都有我最喜欢的摇滚乐队的照片.可知,作者的t恤上有最喜欢的摇滚乐队.选B.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.