5.Emma liked to help Grandma in her garden(园圃).She was interested in all the things in the garden and always had lots of questions to ask.
"Why do you have big rocks in your garden,Grandma?"Emma asked while she was watering lettuce.Grandma was doing some digging."Keep your eyes open."she said."One day you will see why."
Emma looked at the rocks every time she went into Grandma's garden.They just sat there,as if(似乎) they were waiting for her to find out their secret(秘密).
One morning Emma went into Grandma's garden to pick tomatoes.It had rained the night before,so it was bit cold.But now the sun was shining warmly.Suddenly Emma stopped and looked.On a big rock near her sat two beautiful yellow-black butterflies.As Emma watched,the butterflies were ready to fly.Soon they flew away.Emma looked closely at the rocks.They looked nothing special.
"I know why you have big rocks in your garden,Grandma!"she said.
Grandma laughed."This cool morning gave you the answers,didn't it?"she said.
"Yes,"said Emma."I saw butterflies sitting on the rocks,warming themselves so they could fly."
"That's it,"said Grandma."They can't fly when their bodies are cold.""I wonder how they know the sun warms the rocks."said Emma.
"Another mystery (奥秘)!"said Grandma.
Emma laughed. "I'll have to work out that one."she said."But I know one thing,Grandma.When I grow up,I'm going to have a garden just like yours.And it will have lots of and lots of butterfly rocks!"
66.What jobs Emma did in her grandma's garden are mentioned(提及) in the passage?B
A.Moving rocks and watering the lettuce.
B.Watering the lettuce and picking tomatoes.
C.Doing some digging and moving rocks.
D.Picking tomatoes and doing some digging.
67.When Emma solved the mystery of the rocks,she wasA.
A.happy
B.angry
C.worried
D.surprised
68.What did the butterflies do on the rocks?A
A.They warmed themselves.
B.They had a rest.
C.They played and danced.
D.They sat and ate.
69.The underlined part in the passage shows EmmaC.
A.liked to make jokes
B.was kind to her gandma
C.liked to find out new things
D.was a great helper in the garden
70.Which can be the best title of the passage?D
A.A cold morning
B.Grandma and rocks
C.Two beautiful butterflies
D.The mystery in Grandma's garden.
分析 这篇文章主要介绍了艾玛喜欢在花园里帮助奶奶.她对花园里的一切都很感兴趣并且总是有很多问题要问.她解开了岩石之谜知道了蝴蝶趴在岩石上,暖和自己所以他们会飞.但是还想知道蝴蝶是怎样太阳温暖了岩石的.她也要解开这个秘密.可以看出Emma喜欢寻找新事物.并说长大以后也要有一个像奶奶花园一样的花园.它会有很多很多的蝴蝶岩石!
解答 答案:66.B 细节理解题.根据第二行句子"Why do you have big rocks in your garden,Grandma?"Emma asked while she was watering lettuce."奶奶,在你的花园里为什么有大石头?"当Emma给生菜浇水的时候问.第五行句子One morning Emma went into Grandma's garden to pick tomatoes.一天早上Emma走进奶奶的花园去摘番茄.可知文章主要提及了Emma在奶奶的花园中给生菜浇水和摘番茄这两项工作.故选B.
67.A 细节推理题.根据倒数第二行句子Emma laughed. "I'll have to work out that one."she said.Emma 笑了."我要解开那个奥秘"可知当艾玛解开了岩石之谜时,她很高兴.故选A.
68.A 细节理解题.根据倒数第五行句子"I saw butterflies sitting on the rocks,warming themselves so they could fly.""我看到蝴蝶坐在岩石上,暖和自己所以他们会飞."可知蝴蝶在岩石上暖和自己.故选A.
69.C 细节理解题.根据倒数第二行句子Emma laughed. "I'll have to work out that one."she said.Emma 笑了."我要解开那个奥秘"可以看出Emma喜欢寻找新事物.故选C.
70.D 标题归纳题.根据第一行句子She was interested in all the things in the garden and always had lots of questions to ask.她对花园里的一切都很感兴趣并且总是有很多问题要问.第四行句子They just sat there,as if(似乎) they were waiting for her to find out their secret(秘密).它们只是坐在那里似乎它们在等她找出它们的秘密.倒数第二行句子Emma laughed. "I'll have to work out that one."she said.Emma 笑了."我要解开那个奥秘"可知这篇文的标题应该是奶奶花园里的秘密.故选D
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.