精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Potatoes are very popular today.But in the past this was not true.Potatoes grew in South America 5,000 years ago.But they only became popular in other places 200 years ago.
In the 16th century,the Spanish took the potato from South America to Europe.But the people didn't like this strange vegetable.Some people thought that their skins would look like the skin of the plant if they ate the potato.So they only ate the leaves.This made them sick because there is poison (毒药) in the leaves.
In the 1800s,people started to eat potatoes.Potatoes became the main food in Ireland.Then something unlucky happened.In 1845,a disease killed all the potatoes in Ireland.Two million people died of hunger.
Today each country has its potato dish.Germans eat potato salad,and the USA has the baked potato.Of course,the French invented French fries.
Fill in the blanks according to the passage.Only one word for each blank.
Potatoes were(76)grownin South America 5,000 years ago.But they weren't popular in other places(77)until200 y ears ago.In the 16th century,the Spanish took them to Europe.They ate leaves (78)insteadof having potatoes.As a result,people were badly ill because of the poison in the leaves.In the 1800s,people started to eat potatoes.(79)However,there was something wrong with the potatoes.Two million people died because of the shortage (缺少) of potat oes in 1845.But now there are many (80)kindsof potato dishes in the world.

分析 本文主要讲述人们对马铃薯的认识过程.16世纪,西班牙人把马铃薯从南美洲带到欧洲.当时欧洲人并不喜欢这个奇特的蔬菜.19世纪,人们开始吃马铃薯.在爱尔兰,马铃薯成了主食.今天,各个国家都有各自的马铃薯佳肴.

解答 76.grown细节理解题.根据第一段Potatoes grew in South America 5,000 years ago.的描述可知,5000年前马铃薯被种植于南美.结合语境可知应用被动语态,故填:grown.
77.until细节理解题.根据第一段they only became popular in other places 200 years ago.的描述可知,马铃薯直到两百年前才开始在各地受到欢迎.结合语境可知应填:until.
78.instead细节理解题.根据下文people were badly ill because of the poison in the leaves.的描述可知,当时人们只吃它的叶子,而不是吃马铃薯.结合语境可知应填:instead,instead of而不是.
79.However细节理解题.根据上下文的描述可知,19世纪,人们开始吃马铃薯.然而,由于全爱尔兰的马铃薯受到了侵害,有两百万人因此饿死.结合语境可知,这里存在转折关系,故填:However.
80.kinds细节理解题.根据第三段each country has its potato dish.的描述可知,现在世界上有各种各样的马铃薯佳肴.结合用酒精可知应填:kinds.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2017届内蒙古满洲里市九年级上期末检测英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

We all see and hear about extraordinary(优秀的) people around us and wonder why we can’t be more like them. It’s not the big things that make someone extraordinary. It’s the small things. They become extraordinary by making a difference in someone’s life. Here are some of the things extraordinary people do every day:

Praise(表扬)someone. It can make the others feel great about themselves. A compliment can have a positive impact(影响) on their lives. Your team or family will love you for it.

It’s OK to admit(承认) you were wrong. You will not only gain the respect of your team mates, but you will also gain credibility(信用).

When you need help, don’t be shy or stop yourself. Everyone needs a little help sometimes. When you ask for help, you receive help. You’re willing to listen; you also need support at times.

When you don’t understand how something works, let an expert show you. When you let someone teach you something, you are telling the person that you respect his talent, time and what he is talking about.

Sometimes it is very important to stay silent. Especially when you’re angry, process your emotions, think back to what happened, and then come to a decision about how to deal with it. Before you say anything, consider others’ feeling. Never be rude with words or actions.

1. In the passage, how many points about being an extraordinary person does the writer refer to?

A. Five.B. Six.C. Seven. D. Eight.

2. For an extraordinary people, if he makes a mistake, what will he do?

A. Praise others.B. Be angry.C. Admit his mistake.D. Stay silent.

3. What makes a person become extraordinary?

A. Do some big and great things.

B. Some small things.

C. Having a lot of money.

D. To be a famous person.

4. Something unhappy happens, and you have to make a decision. What shouldn’t you do?

A. Stay silent.

B. Process your emotions.

C. Think back to what happened.

D. Be rude with words or actions.

5.What is the best title for the passage?

A. How to process your emotions.

B. How to admit mistakes.

C. How to become an extraordinary person.

D. How to do more small things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届江苏仪征市九年级上期第二次英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--- He’s hardly been late for school recently. ---__________.

A. So is his cousin B. So has his cousin

C. Neither is his cousin D. Neither has his cousin

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.The Age of Unreason
Charles Handy
In his book The Age of Unreason Professor Handy describes   the   dramatic changes that are taking place in our lives today and warns that we must adapt to these changes if we  want  to survive in the future.Handy believes that in the future less than 50% of the workforce will   be employed full-time by an organization.These full-time employees will be the qualified     professionals,technicians,and managers who are essential to an organization.Their working lives will be a lot more demanding than today,but in return they will be well-paid and they will retire earlier.The rest of the workforce will Be self-employed or will work part-time,providing organizations    with    the products and services they require on a contract basis.Handy  forecasts  a  big  increase in the number of working mothers in future and believes there will be a large number of unemployed.
Handy gives us plenty of figures to worry about.He estimates that by the year 2040,one person in five will retire,and one in ten will be over seventy-five years old.There will be one retiree to every three people of working age,and even more than that in countries such as Germany and Switzerland,where the proportion will be as much as one  to  two.Retirees will remain healthy and active for longer than they do today and many will live to be a hundred years old,a fact which leads Handy to suggest that the term retirement will no longer be appropriate.He suggests the third age is a more appropriate description,since it will be as important a part of our lives as the first age of learning and the second age of working are for us today.
69.Professor Handy wrote the book most probably toA
A.warn us of potential social problems in the future
B.predict the leading professions in the coming years
C.describe the effect of unemployment on society
D.suggest a better term for future retirement
70.According to Protcssor Handy,the future workforce willC
A.adapt to the changes in retirement easily  B.be mainly self-employed
C.have fewer full-time workers than today  D.work on a contract basis
71.Prom the last paragraph,we learn that about 30 years from now,B
A.the number of retirees will double in many countries
B.ageing will be a common and serious problem
C.10% of the population will live to be 100years old
D.the third age will be the most important part of our lives.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.How would we travel without maps?It would be a bit adventurous (冒险的) to set off from Oxford University to go to London Bridge if there wasn't a map of the London Underground at each station.In fact,a lot of the early map-makers were adventurers and explorers,especially in the 15th and 16th centuries.
So what did people do before there were maps?Well,it was quite easy to use natural signs like mountains and rivers if you were travelling on foot or riding a horse.People took small boats down rivers and followed coastlines.And it was much more logical (合理的) to use time,not distance,to measure (计量) journeys:the next village is a three-hour ride,for example.
In fact,in the earliest maps,people didn't draw landmarks.They drew the stars.It was very easy to see the night sky and use it for navigation (航行).The sky was a lot clearer before the light pollution from cities that we have today.When towns and cities were built,people drew road maps which gave correct distances and directions.
The London Underground was opened in 1863and it also used a road map style.But a man called Henry Beck realized that travelling by train wasn't the same as driving your car across London.Passengers only needed to know which stations to change at.His new design (设计) for the Underground map wasn't very popular with the train companies at first.But the passengers loved it and in 1933,700,000copies were printed.
These days,of course,you can ride a bike,drive a car or go through a forest and know where you are exactly,using a GPS.It's really difficult to get lost!
82.What was drawn in the earliest maps?A
A.Stars.B.Landmarks.
C.Cities and towns,D.Mountains and rivers.
83.When did road maps come out?D
A.Around 15th and 16th centuries.B.When people began to travel by train.
C.When people began to travel by sea.D.When cities and towns appeared.
84.Which of the following is true?B
A.A GPS helped people to travel long time ago.
B.Ancient people could travel on a horse without maps.
C.The sky was polluted by light before cities were built.
D.Henry Beck's map wasn't popular with the passengers.
85.What is the main idea of the passage?A
A.Maps have a long history.B.We never get lost these days.
C.We can't travel without maps.D.Henry Beck designed a new map.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.A new research on students'sleeping habits says that more than 70% of students do not get enough sleep.
Researchers found that primary school students get 9hours and 10minutes of sleep a night,junior high school students get 8hours and 6minutes,and senior high school students get 7hours and 9minutes.None of those times are enough for each group.Not enough sleep can cause many kinds of problems in children and teenagers.
In 2007,Shanghai Municipal Education Commission (上海教育委员会) asked primary and middle schools in the city to adjust (调整) their  schedules so that students could get more sleep.Two years later,a research found that students at schools that adjusted their schedules got more sleep than in 2005.
The researchers hope that the government will take measures (措施) to make students have enough sleep.Students in other places may get even less sleep than those in Shanghai.
根据短文内容,选择正确的答案.
71.According to the passage,overB of students do not get enough sleep.
A.50%                   B.70%                   C.90%
72.Students in junior high schools getB of sleep a night.
A.9hours and l0minutes     B.8hours and 6minutes     C.7hours and 9minutes
73.The underlined word"schedules"can be best replaced byA.
A.timetables               B.courses                 C.rules
74.The researchers hope that students can have enoughC.
A.food                   B.books                  C.sleep
75.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.This passage is mainly about how to make students have enough sleep.
B.Schools in Shanghai were asked to adjust their schedules because their students got less sleep than those in other cities.
C.Students in senior high schools sleep 57minutes less than those in junior high schools according to the new research.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.英汉互译,阅读下面的短文,将划线部分的句子译成汉语或英语.(共5个小题,每小题1分)
Thanksgiving Day was coming soon.(66)MissGreengave her studentsspecialhomework."Please draw a picture to show your thanks."said Ms Green.
Most students drew a turkey(火鸡) or other traditional things.But Douglas,a shy boy,drew a different thing.(67)他仅仅画了一只手.
His classmates were surprised at his picture.One child said,"It must be a farmer's hand,because farmers keep turkeys."Others guessed it was his father's hand.(68)因为他家很穷,his father had to work day and night for money.
(69)MissGreenasked the little boy whose hand it was.He answered,"It's yours.You often take me by the hand to play outside and teach me how to hold a pencil."
Oh,(70)the boy wasshowing his thanks to his teacher.Miss Green was moved and hugged(拥抱) the little boy.

66.格林老师给她的学生布置了特殊的作业.
67.Heonlydrewahand
68.Becausehisfamilywasverypoor
69.格林老师问小男孩那是谁的手.
70.那个男孩正在向老师表达他的感谢..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.A little boy invited his mother to attend (出席) his elementary school's first teacher-parent meeting.To the little boy's dismay (沮丧),his mother said she would go.This would be the first time that his classmates and teachers met his mother and he was embarrassed(尴尬的)by her appearance.There was a severe (严重的) scar (伤疤) that covered nearly the whole right side of her face.The boy never wanted to talk about why or how she got the scar.
At the meeting,the people were impressed (留下深刻的印象) by the kindness of his mother with the scar,but the little boy was still embarrassed and hid himself from everyone.However,he could hear clearly the conversation between his mother and the teacher.
"How did you get the scar on your face?"the teacher asked.
The mother replied,"When my son was a baby,he was in a room that caught on fire.Everyone was too afraid to go in because the fire was out of control,but I went in.As I was running towards his bed,I saw a burning wood falling down and I placed myself over him trying to protect him.I was knocked to be unconscious(无知觉的),but luckily,a fireman came in and saved both of us."She touched the burned side of her face."This scar will be forever,but until today,I have never regretted doing what I did."
When the little boy heard this,he couldn't help running towards his mother with tears in his eyes.He hugged her and felt his mother was greater than anyone.He held her hand tightly for the rest of the day.

46.The little boy ask his mother toB.
A.take part in a birthday party 
B.attend his parents meeting
C.attend a talking show
D.go the teacher's office
47.The boy's mother was actually(事实上)A.
A.ugly but kind
B.kind
C.beautiful
D.ugly
48.When does his mother have a severe scar on her face?When she wasD.
A.a little girl  
B.playing games 
C.putting out the fire      
D.saving his son in the fire
49.After reading the passage,we knowD.
A.the people at the meeting didn't like the boy's mother
B.the boy's mother was brave but foolish
C.the boy hated what his mother had done
D.we should respect our parents whatever they are like.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Confidence is very important in daily life.It can help you to develop a healthy attitude (态度).A study shows that the people who are more confident are much happier.They can have more chance to make themselves successful.But how to be more confident?Here are some suggestions:
•Speak loud   When you are not confident,you can't do well what you want to do.You speak in a voice so low that other people can hardly hear you.Try to speak loud enough so that people can hear you clearly.The high voice can help you become more confident.
•Play sports   Physical exercise makes you tired but completely relaxed.A strong body helps you be full of confidence.
•Encourage yourself  Write down a list of things you did during the day to see how many things you have done well.Did you finish your homework?Did you tell a joke that made everybody laugh?Give yourself praise for the good things you've done.
•Get rid of (克服) fear  Fear comes along with failure.But it's easy to overcome if you know that failure is part of your life.Don't hide your head just because you said something stupid last time.Try to start again and believe you can do better.
•Pick up a hobby   If you like singing,sing as much as you can.In some ways,a hobby can make you outstanding.And it will make you happy and confident.

46.People who are more confidentC.
A.have less chance to succeed  
B.don't have a healthy attitude
C.are much happier      
D.are less happier
47.People without confidenceB
A.have strong body    
B.speak in a low voice
C.have good hobbies. 
D.are brave
48.What's the meaning of"Don't hide your head"?D
A.不要打自己的头.    
B.不要犯傻.
C.不要把头藏起来.     
D.不要逃避.
49.What hobby are mentioned in the passage?B
A.Outstanding 
B.Singing 
C.Collecting stamps 
D.Playing football
50.To be more confident how many suggestions are given in the passage?A
A.Five       
B.Four      
C.Three         
D.Two.

查看答案和解析>>

同步练习册答案