精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.People eat different things in different parts of the world.
In south China we eat rice every day.Sometimes we eat it two or three times a day,for breakfast,lunch and supper.We usually eat it with fish,meat and vegetable.
The Japanese eat rice,too.They also eat a lot of fish.They sometimes eat raw(生的)fish.In Africa,maize(玉米)is the most important food.People there make maize into flour(面粉).From this flour they make different kinds of bread and cakes.
In western(西方的)countries such as Britain,Australia and the U.S.A,the most important food is bread or potatoes.People there usually make their bread from wheat flour.They cook the potatoes in different ways.In England the most popular food is fish and chips.Sometimes people cook this food at home,but usually they buy it at the shop.They eat this food at home,in their work place,in the park or on the road.People call it"take-away"food.

54.This passage is aboutA.
A.food
B.drink
C.clothes  
D.ways of life
55.Who sometimes eat fish when it isn't cooked?B
A.People in China      
B.People in Japan
C.People in Africa      
D.People in Britain
56.Which of the following is called"a western country"?D
A.Africa  
B.Japan     
C.China     
D.Australia
57.People eat"take-away"foodD.
A.at home             
B.on their way to school
C.in their offices          
D.A、B and C.

分析 本文主要讲述了在世界不同的地方,人们吃的东西也是不一样的.

解答 54.A细节理解题.结合全文内容,并根据文章第一段原句People eat different things in different parts of the world.可以得知,本文主要讲的就是世界不同地区的人吃的东西也是不同的.
55.B细节理解题.根据文中第三段的原句The Japanese eat rice,too.They also eat a lot of fish.They sometimes eat raw(生的)fish.可以得知,日本人也吃米饭,他们也吃很多的鱼肉,有时候他们吃生的鱼肉.故选B.
56.D细节理解题.根据文中第三段的原句In western(西方的)countries such as Britain,Australia and the U.S.A,可以得知,西方国家指的是英国、澳大利亚和美国.故选D.
57.D细节理解题.根据文中最后一段的原句They eat this food at home,in their work place,in the park or on the road.People call it"take-away"food.可以得知,外卖食物是可以在家吃,或者在公园,在工作的地方,或者在路上.故选D.

点评 阅读理解题,需要先读题,理解清楚题目意思,接着带着问题去文章中寻找、推断答案.把握好细节,注意推敲才能保证正确率.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.英语字母共有___ 个,其中元音字母有____ 个.(  )
A.26;  5B.26;  3C.24;  5D.25,6

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.David can play       football well,but he can't play       violin.(  )
A.the;/B.the; theC.a; aD./; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Have a good day!
-________.(  )
A.Thanks!You,tooB.It's a fine dayC.Nice to see you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

14.Is this Lucy's dictionary?(作肯定回答)
Yes,it is.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Hello,everyone!I'm Bob.Here are two photos of my family.In the first photo are my uncle Steven,my aunt Selina and my two cousins.They are very happy.Look!That is a small dog.Its name is Wang Wang.My grandfather and grandmother are in the next photo.These are my parents,Helen and Dale.Those are my sisters,Cindy and Hebe.Look!It's me.

41.My uncle is Wang Wang.F
42.I have(有) two cousins.T
43.Five people(人) are in the first photo.F
44.My grandmother is in the next photo.T
45.I only(只) have a sisiter.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.选出下列每组单词中划线部分发音与其它不同的选项(  )
A.excuseB.cupC.mustD.but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.It's timeto have(have) breakfast.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.We don't plan to cry,but it just happens.In fact,when we feel sad or angry,we may possibly have a good cry.But if you didn't know what crying was,you'd have to wonder why some strong feelings started water falling down from people's eyes and why they seemed to feel better after that.
Now,a US research has found there may be more in crying than we think.William H.Frey II believes it may really be one of the body's clever self-repair system.Crying may be a way of getting rid of stress,he says.He has found that in the tears there are some chemicals which can make people stressed.One of these is the hormone which is set free when one is feeling stressed.Since women have more of this than men,that might explain why women usually cry more,he says.[中国#教^@Unsurprisingly,Dr Frey's study seems to show that most people feel better after a good cry,no matter whether you are a man or a woman.So next time when you feel like bursting into tears,go ahead.If Dr Fred is right,you will help yourself a lot.

36.In Dr Fred's opinion,men cry less than women becauseD.
A.they can get rid of stress
B.they are braver than women
C.their tears contain some chemicals
D.their bodies contain less hormone
37.After crying we seem to feel better.This is becauseB.
A.crying is part of our nature
B.crying is one of the body's self-repair systems
C.some stress in our body can cause us to cry
D.some chemicals in our tears can cause stress
38.The writer advises usA if we feel like crying.
A.to cry out                 B.to dry our tears
C.to stop crying             D.to calm down
39.Which is wrong according to the passage?C
A.We all know why we feel better after a good cry.
B.Dr Frey has found something more about crying
C.Strong feeling may make us cry.
D.Men don't usually cry more than women.
40.The best title for the passage isC.
A.Women Cry More than Men
B.William H.Frey II and His Study
C.Crying:Secret of Tears
D.The Way of Getting Rid of Stress.

查看答案和解析>>

同步练习册答案