精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Bob always took the newspaper to Grandpa White's home before going home.Grandpa White's was at the end of the road.Bob liked Grandpa White.He was often waiting for him near the front gate with sweets or a nice cake.Besides,He often asked Bob about things he was doing,what he was going to do for the summer and what he liked to do.
The thing that Bob didn't like about Grandpa was his never-ending stories about his boyhood(童年)in California.Bob was never asked to hear about Grandpa's boyhood,but he couldn't get away.
After Grandpa's wife died in October,Bob could see that Grandpa was lonelier than ever.He would often join Bob halfway along the road and walk along with him as he gave out the newspapers.Grandpa seemed to have all day,and Bob was often late giving newspapers to his customers(订报者).Bob didn't want to complain,but the customers were unhappy.

28.When he took the newspaper to Grandpa White,Bob would often receiveB.
A.old newspaper
B.sweets or a cake
C.some money
D.stories
29.Bob could do nothing whenB.
A.the customers got their newspapers late
B.Grandpa began to tell him about his boyhood
C.he saw grandpa feeling lonely
D.Grandpa asked him about the things he was doing
30.The passage mainly tells us thatD.
A.Bob was still a child 
B.Grandpa liked to tell stories
C.the customers sometimes got angry
D.lonely people need other people.

分析 Bob总是拿着报纸在回家之前去White爷爷家.White爷爷家在路的尽头.Bob喜欢White爷爷.White爷爷经常手里拿着糖果或者一块好吃的蛋糕在前门附近等Bob.而且他经常问Bob在做什么,暑假要做什么和喜欢做什么.
Bob唯一不喜欢爷爷的地方是,他总无休止的讲他在加利福尼亚的童年的故事.Bob从不要求爷爷讲他的童年,但爷爷就是不停地讲.
爷爷的妻子在11月去世后,Bob发现爷爷比从前更加的寂寞了.他总是在半路上跟着Bob走,一直跟着他走直到他拿出报纸、陪伴了爷爷近乎一整天.为此Bob总是不能准时给他的客户报纸,Bob不想抱怨这些,但客户总是很不开心.

解答 28-30 B B D;
28.B.细节理解题,根据He was often waiting for him near the front gate with sweets or a nice cake."可知White爷爷经常手里拿着糖果或者一块好吃的蛋糕在前门附近等Bob.故选B.
29.B.细节理解题,根据Bob was never asked to hear about Grandpa's boyhood,but he couldn't get away."可知Bob从不要求爷爷讲他的童年,但爷爷就是不停地讲,故选B.
30.D.理解推断题.根据After Grandpa's wife died in October,Bob could see that Grandpa was lonelier than ever.He would often join Bob halfway along the road and walk along with him as he gave out the newspa及全文叙述,可知孤独的人需要别人.故选D.

点评 考查日常生活类阅读,这类题型首先要理解文章大意,抓住重点语句,联系上下句,根据问题写出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

16.Thanksgiving Day is on thefourthThursday of November in America.(four)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

18.Ken:Hello,Susan!You look so happy.(46)Why?
Susan:Because I'm going to visit the World Expo(世博会)in Shanghai.Look!
(47)Here are the tickets.
Ken:Oh,three tickets.(48)Who will you go with?
Susan:My parents.
Ken:When are you going?
Susan:On June 27th.
Ken:How are you going there?
Susan:By plane.(49)Would you like to go with us?
Ken:Yes.But I can't go this month.Maybe on summer vacation I hope (50)you have a good time.
Susan:Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Elizabeth lived with her six children in a small house.One winter,there was a big flood and quite a (71)few houses were washed away,but Elizabeth's house was high (72)enough to escape it.Elizabeth took in one of the families which had lost everything.She shared her home until the family could build (73)another house.Elizabeth's friends could not understand why she did so.She already had so many (74)children to support,her family wasn't so rich.
"Well,"Elizabeth (75)explained to her friends,"at the end of World War I,there was a poor woman in a town in Germany.Her husband had been killed in the war and she had a lot of children,just (76)like me now."
After a moment of silence,she continued,"The day (77)before Christmas,this woman said to her children,‘We won't be able to have much for Christmas.I'm going to get just one present for us all.Now I'll go and get it.'She came back (78)with a little girl who had no parents.‘Here's our (79)present,'she said to her own children."
"The children were more than excited to get such a present.They welcomed the little girl warmly,and she (80)grew up as their sister.I was that Christmas present."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Happiness is for everyone.You don't need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on.Why?Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.
In fact,happiness is always around you if you put your heart into it.When you are in trouble at school,your frienomething good to others,you will feel happy,too.All these are your happiness.If you notice them,you can see that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money.It is a feeling of your heart.When you are poor,you can also say you are very happy,because you have something else that can't be bought with money.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have more chances to challenge yourself.So you cannot always say you are poor and you have bad luck.As the saying goes,life is like a revolving (旋转的) door.When it closes,it also opens.If you take every chance you get,you can be a happy and lucky person.

根据短文内容,选择最佳答案.
51.Happiness is forD.
A.those who have large and beautiful houses    
B.those who have cars
C.those who have a lot of money                
D.all people
52.When you do something wrong,A.
A.people around you will help you      
B.you will have no chance to challenge yourself
C.your classmates will laugh at you     
D.you will be happy
53.Which is true according to the passage?C
A.When you get success,happiness          
B.money doesn't always bring happiness
C.everything can be bought with money     
D.only rich people have happiness
55.Which is the title of the passage?B
A.Happiness                           
B.Happy and Lucky
C.Do Something Good to Others           
D.Life and Success.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.根据短文内容及首字母提示,补全单词,完成短文.
In 2009,《2012》,the famous science fiction disaster movie amazed the world with the English name《Farewell Atlantis》.As the film (66)shown,December 21th,2012will be the end of the earth.Since the film came out,many people have been wondering what would (67)happen to the world in 2012.Of course,that was no fact but just a fiction out of human imagination.You see nothing happens today.However,it is worth us really thoughtful.
In my opinion,if tomorrow is the (68)endof the world,a lot of us will regret that we didn't (69)try our best in our life and also regret to find that there're a lot of things that we should have (70)donebut we didn't do.Life is poorly short even without the end of the world coming,but not everyone can be able to realize that.We always think,there will be (71)tomorrow.We didn't (72)realize that without taking control of today,our future will always be out of our control.We always want to treasure what we don't have,or we envy people because they have (73)morethan us.
But actually,if only we can realize,that time is fair to all of us.No matter who you are,you get the same time as others do.We have different kinds of life because we use our time
(74)differently.So treasure your time.Live your life in the moment right now!That is what we (75)ought to get from the movie,I think.Do you agree?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.
the beginning of;  clear away;  in all kinds of;
mourning and remembering;   in front of
Every year in early April,tens of thousands of people visit the tombs(墓) of their parents,grandparents or great grandparents.This started more than 2,500years ago.
Tomb-Sweeping Day(清明节) is a time for (57)mourning and remembering the dead.On this day,many people go to the tombs of their elders.They clean the tombs and (58)clear away the grass around them.After that,they put flowers or food (59)in frontof the tombs.They hope the dead can enjoy them and bring the family good luck for the coming year.
Tomb-Sweeping Day is also (60)the beginning of the planting time and outdoor activities.People often fly kites on this day.Kites come (61)in all kinds of shapes,sizes and colours.Designs include birds,fish,dragonflies and many more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Luckily,more and more people in China are polite enough to keep their ______ down in public.(  )
A.voiceB.headC.soundD.noise

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.An applefell from the tree and hit me on my way home.(fall)

查看答案和解析>>

同步练习册答案