精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.
My Favorite Sweater
by Bonnie Highsmith Taylor
      
     My favorite sweater grew too small.
     I love that sweater best of all.
     My grandma made it when I was three.
     She made that sweater just for me.
 
     I picked the yarn (纱线),a special blue.
     The color of bluebells,wet with dew(露珠).
     When I was three I was very small.
     But now I'm five and much too tall.
 
     I have a new jacket now that's green.
     So I gave my sweater to our cat Queen.
     Queen just had kittens out in the shed (小屋).
     My favorite sweater is now their bed.
51.Who is the writer of the poem?B
A.The grandma.
B.Miss Taylor.
C.Mrs.Taylor.
D.Queen
52.The girl in this poem isC years old now.
A.3              
B.4                   
C.5                  
D.6
53.Whose name is Queen?D
A.The girl's    
B.Her grandma's  
C.Hermother's  
D.The cat's
54.What color is the girl's new jacket?A
A.Green.
B.Blue.
C.Red.
D.Purple.
55.The word"kitten"in this poem most probably meansB.
A.a kind of food  
B.a baby cat        
C.a kind of drink  
D.a bed for a baby.

分析 文章大意:
我最喜欢的毛衣变得太小了.我最爱那件毛衣.它是我奶奶在我三岁的时候织的.她是专为我而织的.是我选的线,一种很特别的蓝色.是风铃草被露水弄湿的颜色.我三岁的时候还很小.但是现在我五岁了,长高了不少.我现在有一件新茄克,是绿色的.所以我把毛衣给了我们的猫"皇后"."皇后"垫着它生了一窝小猫.我最喜欢的毛衣现在是它们的床了.

解答 51.B 细节理解题.根据By Bonnie Highsmith Taylor可知,后文也提到作者是小女孩,"作者是五岁女孩",故选B.
52.C 细节理解题.根据But now I'm five and much too tall可知,"现在五岁了",故选C.
53.D 细节理解题.根据So I gave my sweater to our cat Queen可知,"所以我把毛衣给了我们的猫皇后",故选D.
54.A 细节理解题.根据I have a new jacket now that's green.可知,"我现在有一件新茄克,是绿色的",故选A.
55.B 归纳判断题.根据Queen just had kittens (小猫) out in the shed.My favorite sweater is now their bed.可知,"皇后"垫着它生了一窝小猫,我最喜欢的毛衣现在是它们的床了,故选B.

点评 对于诗歌阅读题,首先指导学生速读全文,抓住中心主旨;然后细读小题,捕获相关的信息,各个作答;然后复读,核对答案,注意上下句的联系.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Have you got _______ iPad?
-Yes,I  have________.My parents bought ________ for me last Sunday.(  )
A.an; it:oneB.an; one; itC.a; one; it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

15.A:Good afternoon.
B:Good afternoon.
A:Welcome to the English Corner.
(71)Which grade are you from?/Where are you from?
B:I am from Grade Nine.
A:How long have you been learning English?
B:(72)I have been leaning English for three years/for a long time
A:Why do you come to the English Corner?
B:(73)Because my English is weak,I want to practice speaking English./Because I want to improve my English
A:What advice can you give to the English Corner?
B:(74)Everyone in the English Corner should read English after school
A:Great.You speak good English.
B:(75)Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Mr.Weeks is fifty years old.He's taught maths in a middle school for twenty years.He works and always comes to his office on time.He hopes his students will be honest and he is strict with them.Some of his students have become famous persons,but they still remember him and often write to him.Of course the man is proud of them.
This term he began to teach Grade One.Some of the new students were told about him,but the others didn't know about him.On the first day of school he told the students how to be an honest person.He gave them some examples and said,"I don't like telling a lie."Before class was over,he told all his students to finish Exercise 8in Lesson 1.
The next morning,as soon as he came into the classroom,he asked."Who's finished Exercise 8?"A few students raised their hands.He shook his head and said."Open your workbooks and see if there's Exercise 8in Lesson 1."
The students had a look at their workbooks and their faces turned red at once.

36.The students still remember Mr.Weeks becauseA.
A.he taught them maths and something important as well
B.he was a famous person
C.he was an old teacher
D.he was never late
37.What is Mr.Weeks proud of'?C
A.All his students have become famous persons.
B.All his students often write to him.
C.Some of his students have been famous.
D.He's been a teacher for twenty-six years.
38.Mr.Weeks told his students to finish Exercise 8in Lesson 1becauseB.
A.it was very interesting
B.he wanted to know if they were honest
C.it was very important
D.he wanted to give them a maths example
39.Some students'faces turned red becauseD.
A.they found Exercise 8but didn't finish it
B.they forgot what Mr.Weeks had told them
C.they weren't able to work out Exercise 8
D.they told a lie in class
40.In fact,B.
A.only some of the students finished Exercise 8
B.there was no Exercise 8in Lesson 1
C.the students found and finished Exercise 8
D.all the students wanted to be honest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Mr.Wang often encourages us_______close to nature and enjoy its beauties(  )
A.getB.gettingC.to get

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---Why do you always sleep ________?
---Because I'm afraid of the dark.(  )
A.by yourselfB.with the door open
C.with the window openD.with the light on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.The man has     friends in this city,so he often stays at home.(  )
A.a fewB.fewC.littleD.a little

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.______ clever the boy is!(  )
A.HowB.WhatC.What a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.判断正误阅读下面短文,判断下列句子是否符合短文内容,符合的写(A),不符合的写(B).
People in southern China like famous and expensive dish-shark fin soup,but no scientific studies have shown that shark fins are good for health.So why do they eat them?Do they realize that they're killing a whole shark each time they enjoy a bowl of shark fin soup?
When people catch sharks,they cut off their fins and throw the shark back into the ocean.This is not only cruel,but also harmful to the environment.Without a fin,a shark can no longer swim and slowly dies.Sharks are at the top of the food chain in the ocean's ecosystem.If their numbers drop too low,it will bring danger to all ocean life.In fact,around 70million sharks are caught and traded in this industry every year.The numbers of some kinds of sharks have fallen by over 90 percent in the last 20 to 30 years.Help save the sharks!

41.Shark fin soup is popular in northern China.B
42.No scientific studies show that shark fins are good for health.A
43.Without a fin,a shark can't swim any longer and slowly dies.A
44.In fact,around 50 million sharks are caught and traded in this industry every year.B
45.We should help save the sharks.A.

查看答案和解析>>

同步练习册答案