分析 短文主要讲述作者乘火车去马来西亚看望叔叔时沿途的心情变化,由开始做好觉得无聊的准备买了很多杂志看,到路途中被沿路一直带着笑脸的孩子所感动,开始欣赏沿途的风景,感到这次火车旅行很棒.
解答 31-33 D B D
31.D; 细节理解题,根据第二段I did not particularly relish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread.I looked about the train.There was not one familiar face.I sighed(叹气) and sat down to read my Economics.可知,作者开始预计火车旅行是烦闷的,所以买了 一打杂志消遣,故选D.
32.B;词义推测题,根据词语所在的语境分析,作者已经买了一打书去阅读和再读,可见作者在火车上心情不开心,不享受,故划线部分的含义与enjoy同意,选B.
33.D;主旨理解题,根据文章理解,作者由开始做好觉得无聊的准备买了很多杂志看,到路途中被沿路一直带着笑脸的孩子所感动,开始欣赏沿途的风景,感到这次火车旅行很棒.可知,微笑能照亮人们,故选D.
点评 阅读理解题通常从细节,文章主旨,推测词组大意几个方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | is made | B. | was made | C. | is being made | D. | will be made |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| United Kingdom Celebrations for Spring Festival in the UK started in 1980,with the first evening party held in 2002.Every new year,people get together and have a lot of activities.They sing songs,dance to music,share photos with friends or enjoy films in a cinema. |
| United States Spring Festival has become a key time for Chinese living or working in the US.They join in a large evening party to welcome the traditional new year.It is a good chance for people to build a circle of friends and feel that they are not alone because they share the same culture and values. |
| Australia The Chinese new year will be welcomed with three weeks of celebrations across Australia.Many people come to Sydney's Chinatown or Little Bourke in Melbourne.They enjoy fireworks,lion dances,dragon boat races and many other traditional activities.The celebrations are also a bridge towards better understanding between Chinese and non-Chinese. |
| Singapore The family dinner on new year's eve is an important tradition for Chinese whether they were born in Singapore or moved there from China.They place traditional food on a table as an act of remembering their past.Then the whole family enjoy their dinner together.They usually hold it at home because having it in a restaurant takes away the meaning of the tradition. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 33.A.love | B.keep | C.hate | D.raise |
| 34.A.symbols | B.stories | C.ways | D.means |
| 35.A.buying | B.breaking | C.borrowing | D.bringing |
| 36.A.lucky | B.unlucky | C.possible | D.impossible |
| 37.A.throws away | B.runs away | C.gives away | D.puts away |
| 38.A.always | B.usually | C.sometimes | D.never |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| Name | Age | From | Job | Telephone |
| Rose | 40 | the U.S.A. | manager(经理) | 8936-5321 |
| Gao Ming | 28 | China | teacher | 4789-7718 |
| Martin | 30 | England | Doctor | 5638-4921 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | does | B. | will be done | C. | is done | D. | was done |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com