精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.The spring festival is celebrated not only in Chipa but also in other parts of the world.The traditional holiday is the most important to Chinese both home and abroad.
United Kingdom
Celebrations for Spring Festival in the UK started in 1980,with the first evening party held in 2002.Every new year,people get together and have a lot of activities.They sing songs,dance to music,share photos with friends or enjoy films in a cinema.
United States
Spring Festival has become a key time for Chinese living or working in the US.They join in a large evening party to welcome the traditional new year.It is a good chance for people to build a circle of friends and feel that they are not alone because they share the same culture and values.
Australia
The Chinese new year will be welcomed with three weeks of celebrations across Australia.Many people come to Sydney's Chinatown or Little Bourke in Melbourne.They enjoy fireworks,lion dances,dragon boat races and many other traditional activities.The celebrations are also a bridge towards better understanding between Chinese and non-Chinese.
Singapore
The family dinner on new year's eve is an important tradition for Chinese whether  they were born in Singapore or moved there from China.They place traditional food on a table as an act of remembering their past.Then the whole family enjoy their dinner together.They usually hold it at home because having it in a restaurant takes away the meaning of the tradition.
36.Celebrations for Spring Festival in the UK started inB.
   A,1890          B.1980             C.2000            D.2002
37.At Spring Festival,American Chinese join in a large evening party toA.
   A,say hello to the new year           B.refuse a good chance
   C.tell others they are alone           D.share different cultures
38.Chinese in Australia enjoy the following activities exceptC.
   A,fireworks                          B.lion dances
   C.bridges                            D.dragon boat races
39.In Singapore,Chinese families don't hold the new year dinner at a restaurant but at home becauseD.
     A,they were born in Singapore         B.they moved there from other places
     C.the restaurant is far away            D.they want to keep Chinese tradition
40.After reading the passage above,we might sayD.
     A.all parts of the world celebrate Spring Festival
     B.the Chinese new year is celebrated only in China
     C.celebrations for Spring Festival are just held in four foreign countries
     D,Chinese across the world have a strong feeling towards Spring Festival.

分析 不仅在中国还有在世界其他国家的中国人都庆祝春节.传统节日对于国内外的中国人来说是最重要的.
英国
英国于1980年开始庆祝春节,2002年开始举办第一个晚宴.每逢新年,人们团聚在一起举行很多活动.他们唱歌,随着音乐跳舞,和朋友合影或者去电影院看电影.
美国
对于生活和工作在美国的中国人来说春节已成为重要的时刻.他们参加大型聚会庆祝传统的新年.对人们来说这是建立朋友圈的好机会,因为他们拥有共同的文化和价值观他们感到不孤独.
澳大利亚
在澳大利亚有三周的时间庆祝中国新年.很多人去悉尼的唐人街或墨尔本的伯克大街.他们欣赏烟花、舞狮子、赛龙舟以及其他传统活动.这些庆祝活动也架起了一座让外国人更好了解中国人的桥梁.
新加坡
对于不论出生在新加坡还是从中国移民到新加坡的人们来说在除夕夜吃团圆饭是重要的传统.全家共进晚宴.他们通常在家吃团圆饭因为在饭店吃就失去了传统的意义.

解答 答案:
36.B    细节理解题       根据第一个方框的内容Celebrations for the Spring Festival in the UK started in 1980.可知英国是在1980年开始庆祝春节的,故选B.
37.A     细节理解题.根据第二个方框的内容They join in a large evening party to welcome the traditional new year.可知美籍华人他们聚在一起欢迎新年的到来,故选A.
38.C       细节理解题.根据第三个方框的内容 They enjoy fireworks,lion dances,dragon boat and many other traditional activities.The celebrations are also a bridge towards better understanding between Chinese and non-Chinese.可知他们欣赏烟花、舞狮子、赛龙舟和许多其他的传统的活动,这些庆祝活动也架起了一座让外国人更好了解中国人的桥梁.可知短文中提到的bridge不是一项活动故排除.故选C.
39. D      推理判断题.根据第四个方框的内容They usually hold it at home because having it in a restaurant takes away the meaning of the tradition."他们通常在家吃团圆饭因为在饭店吃就失去了传统的意义".可推知他们想保留中国的传统.故选D
40.D       主旨大意题.根据本文叙述了春节是世界各地的中国人都很重视的节日,列出了在不同的国家的中国人在春节的时候一些活动.可推知世界各地的中国人对于中国的春节都有浓厚的感情,故选D.

点评 本文主要是细节题和推理题,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.International students in Christine Rhodes's English class in Australian share their favorite places they have visited in Australia.
Canberra,the nicest city in Australia ( Siggi Siebold from Germany)
I went for a short holiday to Canberra because my son lives there.It's the nicest city in Australia,a little bit similar to Cairns.There are lots of big rivers and trees around the city.
The small city of Mount Isa ( Indra Ekanayake From Malaysia)
I came to Mount Isa six months ago.It's a long way from Brisbane---about 2,000km.It's a small city,with a population of 21,000,but it has all the basic facilities such as a hospital,six school and supermarkets.It's a mining city.It's hot and gets little rain.There are two big lakes to keep the rainwater for drinking for the city.
Lake Moondarra and a mine(矿) ( Ida Robb from Indonesia)
In Mount Isa,there's a dam called Lake Moondarra.On the weekend you can go there with your friends.People go fishing and even catch a crocodile.There's a big mine in Mount Isa.Many people come to work in the mine and earn much money.It isn't a beautiful green place,but many people like it.
My impression of Sydney  ( Namfon Pitaxsin from Thailand)
The first time I came to Australia,I was happy.I traveled to Sydney.Four million people live there,and many are Asians.I saw the harbor(港口),Sidney Harbor Bridge and the Opera House and I went to see the koalas and kangaroos in Taronga Park Zoo.After that and I went to the Thai Restaurants.There is a revolving(旋转) restaurant,so you can eat and see the city.
56.Why did Siggi Siebold go to Canberra?B
A.Because it's the nicest city in Australia.
B.Because her son lives there.
C.Because it is similar to her hometown.
D.Because there're lots of rivers.
57.According to Indra Ekanayake,Mount IsaC
A.is a famous harbor in Australia
B.has a large population
C.probably doesn't have enough drinking water
D.doesn't have enough basic facilities
58.Where is Lake Moondarra?B
A.In Canberra              
B.In Mount Isa   
C.In Brisbane               
D.In Sydney
59.The first time Namfon Pitaxsin went to Australia,sheA.
A.saw some special Australian animals.
B.met more Americans than Asians
C.ate some traditional Australian food
D.enjoyed the music in the Opera House
60.How many cities does the passage mainly talk about?B
A.Two    
B.Three    
C.Four   
D.Five.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Can you hear the man's introductionclearly (清晰地)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Listen!Joy is singing in the next room.--It _____ be Joy.She has gone
to America.(  )
A.mayB.mustC.can'tD.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Do you like making friends with others?
Of course.I'm afraid of       .(  )
A.aloneB.be aloneC.being aloneD.to be alone

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.As 2010FIFA World Cup comes,fans all over the world are wondering who will win the first place at the end of the competition Of the thirty-two strong teams,many people prefer Brazil,Spain,England and Argentina(阿根廷).Of course,the teams from France,Italy,Germany,and Portugal(葡萄牙)are pretty strong,too.They probably have big chances of qualifying (敢得资 格)for the eight strongest teams.It's because of the shining stars and the wonderful teamwork.But we know that football is a special sport.Anything is possible!Some African national teams and many other teams may be the dark horses.
We know that football is an exciting sport in the world.It's very popular in Europe,in South America and in other parts of the world Some football clubs take part in the national league matches (联赛).The professional football players play hard for their clubs to heat the other teams.The top team will be the winner of the league match.The most excellent players are chosen to join their national teams.It is the happiest thing for a professional football player to be chosen as a member of the national team.So when the thirty-two national teams come to 2010World Cup in South Africa,the matches will attract(吸引) over three billion people.
Beckham,Ronaldo and Zidane are no longer on their national teams for 2010World Cup.More and more new shining stars like Kaka,Messi,C.Ronaldo and Rooney are playing for their teams hard.We are looking forward to the final match.It will be the most exciting moment when the winners hold the great cup above their heads.

66.Why do some national teams probably become the strongest eight teams?Because of the shining stars and the wonderful teamwork
67.The members of the national teams are very excellent,aren't they?Yes,they are
68.Where is 2010FIFA World Cup held?In South Africa
69.How many famous football stars are mentioned in the last paragraph?Seven
70.What are we looking forward to according to this passage?We are looking forward to the final match.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

14.Can we have too many friends?
How many friends do you have?Making a lot of friends makes you popular at school.Also,whenever you want to find someone for help,there is always a certain friend there.Now scientists suggest that parts of the brain in those with a higher number of friends are larger than those with (75)Afriends.
Scientists have studied the connection between brain size and social interactions (互动) on monkeys.They found that parts of the brain in more sociable monkeys were larger.They were better(76)D predicting the intentions (意图) of other monkeys.
As for humans,the researchers at McGill University,Canada,studied the differences between those with larger social groups,and those with smaller groups.The researchers studied 18people.In order to (77)B the size of each person's social group,the people were asked how many social interactions they'd had in the past month.
Then researchers looked at brain scans (扫描).They found that,just like monkeys,parts of the brain in humans with larger social groups were larger.
Although long-term studies are needed to figure out(78)B social interaction caused these changes in the brain,scientists were sure about one thing:Some brain regions that are larger suggests other regions might be smaller,lead scientist Mary Ann Noonan said to LiveScience.
For example,if you're spending a lot of time with friends,you won't have much free time to learn other (79)A,such as playing the piano,Noonan said.These parts of the brain stay small.
So having too many friends is not always good.(80)C,it's difficult to maintain a lot of meaningful relationships.Maybe we should stick to a smaller,but closer,group of friends.

75.A) fewerB) betterC) worseD) smller
76.A) inB) onC) withD) at
77.A) take outB) find outC) put outD) look at
78.A) thatB) whetherC) whenD) what
79.A) skillsB) experienceC) technologiesD) hobbies
80.A) FinallyB) At leastC) What's moreD) Above all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.There were smiling children all the way.Clearly they knew at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway,wave to complete strangers and cheer them up as they rushed towards Penang.Often whole families stood outside their homes and waved and smiled as if those on the trains were their favorite relatives.This is the simple village people of Malaysia.I was moved.
I had always traveled to Malaysia by plane or car,so this was the first time I was on a train.I did not particularly relish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread.I looked about the train.There was not one familiar face.I sighed(叹气) and sat down to read my Economics.
It was not long before the train was across the Causeway and in Malaysia.Johore Baru was just another city like Singapore,so I was tired of looking at the crowds of people as they hurried past.As we went beyond the city,I watched the straight rows of rubber trees and miles and miles of green.Then the first village came into sight,Immediately I came alive,I decided to wave back.
From then on my journey became interesting.I threw my magazines into the waste basket and decided to join in Malaysian life.Then everything came alive.The mountain seemed to speak to me.Even the trees were smiling.I stared at(盯) everything as if I was looking at it for the first time.
The day passed fast and I even forgot to have my lunch until I felt hungry.I looked at my watch and was surprised that it was 3:00pm.Soon the train pulled up at Butterworth.I looked at the people all around me.They all looked beautiful.When my uncle arrived with a smile,I threw my arms around him to give him a warm hug(拥抱).I had never done this before.He seemed surprised and then his weather-beaten face warmed up with a huge smile.We walked arm in arm to his car.
I looked forward to the return journey.

31.The author expected the train trip to beD.
A.adventurous                
B.pleasant
C.exciting                   
D.dull
32.Which of the following words can best take the place of the word"relish"in the second paragraph?B
A.choose       
B.enjoy      
C.prepare for     
D.carry on
33.What can we learn from the story?D
A.Comfort in traveling by train.
B.Pleasure of living in the country
C.Reading gives people delight.
D.Smiles brighten people up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.Reporter:Hi,I'm a reporter.Can I ask you some questions?
  You:Of course,please.
  Reporter:I know you're a student in this school.Do you live in the school or at home?
  You:(61)In the school/At home.
  Reporter:What do you think of your school life?
  You:(62)Great/Good/Fun.
  Reporter:What do you usually do in your free time?
  You:(63)I usually play sports and games/play basketball/do some reading.
  Reporter:When do you do your homework?
  You:(64)I do my homework in the afternoon/in the evening/on weekends.
  Reporter:How do you get along with your classmates?
  You:(65)I get on/along well with my classmates.
  Reporter:Thank you.
  You:You're welcome.

查看答案和解析>>

同步练习册答案