精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.When you are feeling unhappy or forget how great you are,these are six ways to make you feel good about yourself.
•Look at the mirror and say to yourself"I am a special person and there's no one in the world like me.I can do anything!"It may not sound good,but it really works!
•Do something nice for someone.Helping others always makes you feel good.
•Smile!Be friendly to people you meet.Look for the good things in your friends and family.
•Learn something new!Have you always wanted to decorate your own room or learn how to swim?Go for it!New challenges are fun and give you a sense of  accomplishment  when you have finished.
•Read and start a diary.Turn off the TV and let your imagination fly!Write down your thoughts,dreams or anything you want!Writing always helps to express your feelings.
•Stay with your family.We all need our family time.Talk with your Mum or Dad or maybe even your cousin.
根据以上信息,选择最佳选项,将其标号在答题卡上涂黑.
66.This passage may be taken fromA.
A.a magazine           
B.school rules
C.a storybook          
D.a science book
67.According to the passage,when you are helping others,you willB.
A.be sure           
B.feel nice 
C.be special      
D.be remembered
68.What do the underlined word"accomplishment"mean?C
A.挫折感     
B.信任感   
C.成就感    
D.忧伤感
 69.According to the passage,which can't you do when you are feeling unhappy?C
A.Learn something new and go for it!
B.Keep a diary to express your feelings.
C.Stay at home as much as possible.
D.You should always look for the good things of others.
70.The best title for the passage is"D."
A.Do Your Best
B.Always Smile to Your Life
C.It's Never too Late to Learn
D.Six Ways to Feel Good about Yourself.

分析 这篇文章给我们介绍了几点如何在自己不开心的时候,让自己感觉好起来的建议.

解答 66.A推断判断题,这篇文章给我们介绍了几点如何在自己不开心的时候,让自己感觉好起来的建议.所以,它很可能是来自一本杂志,而不可能在科学书,故事书或者校规里.故选A
67.B细节理解题.根据文章Helping others always makes you feel good.可知,当你帮助他人的时候,你会感觉不错.故选B.
68.C词义猜测题.根据上半句句意:新的挑战是有趣的,可以推断出此处句意:给你一种成就感.故选C
69.C细节理解题.根据文章可知,当你感到不开心的时候,你可以做一些帮助他人的事情,可以学习一些新的技能挑战自己,也可以把自己的感想写下来,但是不要独处.故选C
70.D主旨大意题.这篇文章介绍了六点如何在自己不开心的时候,让自己感觉好起来的建议.故选D

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.A:Hi,Mei Shan!I plan to go to Taiwan for my summer(71)holiday.You come fromTaiwan.
Could please tell me something about it?
B:No problem.As we all know,Taiwan is the largest(72)islandin China.It lies to the southeast of Fujian Province.
A:What's the(73)weatherlike there?
B:It's nearly the same as that in Xiamen,sometimes very hot in summer.But you can (74)taste all kind of delicious fruits.
A:That's great!I like fruit a lot.And what places of interest should I visit?
B:Taiwan is(75)famousfor Mount Ali and Riyuetan Pool.And you shouldn't miss the hot spring there.
A:Oh!It sounds really(76)interesting.I can't wait!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-There's       wrong with my chair.Can you mend it?
-No problem.(  )
A.somethingB.nothingC.everythingD.anything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-______ do you turn off the lights when you leave home?
-Nearly always.(  )
A.How soonB.How oftenC.How muchD.How long

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.I have never taken cooking classes.I learned cooking from my mother because she was really interested in teaching me how to cook.The main reason for this was because when my mother got married,she didn't know how to cook anything,not even an egg.My grandmother never allowed her to stay in the kitchen when she was cooking.
My mother did not start to cook until she was 25years old.In the beginning,it was very hard for her.Therefore,she had to take cooking classes to prepare our meals.After having that experience,she decided to teach me how to cook because she didn't want me to have the same experience.
I remember when I was seven years old,my mother was cooking,and I was with her in the kitchen enjoying cooking.I always helped her.Sometimes we prepared meals that my mother already knew how to make,and sometimes we prepared them for recipes.Nowadays,I am really thankful for that experience because I don't need help to cook a meal.I can cook for me alone or for a group of people,it doesn't matter.
I will do the same with my children because I don't want them to have the same experience as my mother.If one day I am not with them,I want to be sure that they can carry on their lives without me.

51.The writer's mother learned cookingC.
A.from the writer's grandmother
B.all by herself
C.by taking cooking classes
D.from cooking books
52.The writer's mother taught the writer how to cook becauseA.
A.she wanted the writer to be more independent.
B.the writer was interested in cooking
C.she thought it a must for a woman to learn
D.she needed more help when she was cooking
53.The underlined word"recipes"in this passage most probably meansA.
A.instructions on how to prepare food
B.experiences of cooking food
C.some well-known cooks
D.tools for cooking and heating food
54.We can learn from the passage that the writer's children willB.
A.hate cooking
B.learn cooking
C.teach cooking
D.forget cooking
55.The writer must think cooking isD to learn in life.
A.interesting
B.different
C.enjoyable
D.important.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.---An iPad is really a great thing.
---I agree.However,____________.Using iPad too much has a bad influence on us.
A.Every dog has its day
B.the grass is always greener on the other side
C.No pain,no gain
D.every coin has two sides

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

16.To my parents,my healthmatters(要紧)more to them than anything else.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Jim,it's cold today.Put on your cotton clothes.
-Mum,don't _______ about me.I can look after myself well.(  )
A.talkB.tellC.worryD.think

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Children know that summer is probably the most fun of all seasons.However,experts say it is also the most dangerous,especially,for children aged 14and under.In its first study of children's safety in the US,the National Safe Kids Campaign (NSKC) found that nearly half of the injury-related (与受伤相关的) deaths among children happen in summer.
Experts are not surprised by the study's results.They always know summer is a dangerous season for children.During the summer,children are out of school and spend more time outdoors.They are more likely to get into an accident or be injured."While we encourage children to be active and spend time outdoors,they need to understand the importance of safety,"said Everett Koop,an expert of the NSKC.
To help children stay safe,the NSKC started a"Make it a Safe Kids Summer"Campaign (运动) during National Safe Kids Week,from May 5through May 12.Here are some important summer safety tips from the NSKC:
●Always wear your seat belt.
●Make sure there is an adult around when you decide to go swimming.
●Wear a life jacket (救生衣) when on a boat or doing water sports.
●Obey all traffic laws.
根据短文内容回答下列问题.
61.Why is summer the most dangerous season of the year in the US?Because a study showed that nearly half of the injury-related deaths among children happen in summer.
62.How long did the"Make it a Safe Kids Summer"campaign last?Eight days
63.How many summer safety tips does the NSKC provide?Four
64.What's the purpose in writing this passage?To show the importance of children's summer safety..

查看答案和解析>>

同步练习册答案