精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.We are looking forward to the day ______ they will be back.(  )
A.in whichB.thatC.whichD.when

分析 我们在盼望着他们回来的那一天.

解答 答案:D.
in which相当于where,意思是"在哪里";that意思是"那个"在从句中可以作主语,也可以作宾语;which意思是"哪一个"在从句中可以作主语也可以作宾语;when意思是"什么时候"其先行词是表示时间的名词,并在从句中作时间状语.根据"the day ______ they will be back"可知先行词是day,并且引导词在从句中作时间状语,所以要用when来引导定语从句,故选D.

点评 首先要掌握这些引导词的意思以及用法,然后结合具体的题目,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.You          either set the alarm clock or ask for a morning call.(  )
A.shouldB.mayC.ought toD.must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑.
Dear Jenny,
How's it going?Are you busy with your study these days?
I've been back at school(41)Bnearly four weeks.I'm very glad to tell you that great(42)A have taken place in our school this term.First of all,we're asked to"clear our plates"when having our meals and say(43)C to wasting.Some of us used to order more than what we could eat.That was a big waste of food.Now we need to (44)D the food we order.We should also stop wasting in some other ways.For example,we should turn off the lights when we (45)Athe classroom.And our school has opened up some fields for us to learn how to grow vegetables.Each class is given a small garden and our class has decided to grow some tomatoes and beans( 豆类) in our (46)Btime.I think that'll be very interesting.Maybe I'll be able to (47)C you some beans we've grown by ourselves next time!What's more,we have only two classes in the afternoon(48)Dwe have more time for after-school activities.I'm one of the traffic safety volunteers in our school.After school,we take turns to  go to the streets near our school and ask people to (49)A the traffic rules.
I think we are having a different school life now!
Please write back soon and tell(50)D more about your school.
Yours,
Wang Wei

41.A.inB.forC.onD.at
42.A.changesB.thingsC.interestsD.lessons
43.A.yesB.helloC.noD.thanks
44.A.cleanB.payC.cookD.finish
45.A.leaveB.reachC.openD.build
46.A.busyB.freeC.happyD.sad
47.A.plantB.buyC.postD.lend
48.A.becauseB.whenC.beforeD.so
49.A.followB.makeC.breakD.think
50.A.himB.herC.youD.me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-You know what?Wang Wei wants to be Yao Ming after he graduates from school.
-Are you kidding?He will never _______ a person like him.(  )
A.changeB.makeC.turnD.get

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-You were not listening; what troubled you?
--I____ my coming math exam.(  )
A.am thinking aboutB.was thinking about
C.had thought aboutD.will think about

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.我们必须尽最大努力来防止环境污染.
We must do our best toprevent the enviromentfrom being polluted.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.I _____ to the zoo _____ a bus there.The bus is too crowded.(  )
A.would rather walk; than to take
B.would rather walk; than take
C.prefer walking; to take
D.prefer to walk; to taking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Three rich ladies met every day by the river.They sat there and talked the whole day.Once the three ladies quarreled(争吵).One of them said."Look,how white and beautiful my hands are!"Another one said,"My hands are more beautiful."The third one said,"Mine are the most beautiful ones."An old beggar(乞丐) woman came up to them."Beautiful ladies,"she said,"I'm hungry.Please give me something to eat."
But the three ladies gave her nothing.They only asked,"Tell me,old woman,which one of us has the most beautiful hands?"
A peasant(农民)woman was also sitting by the river.She was poor and her hands were rough(粗糙的) because of hard work.The old woman came up to her and said,"I'm hungry.Please give me something to eat."The peasant woman took out her only cake she had and gave her a half.
The old woman ate it and drank some water.Then she took the peasant woman by the hand,brought her before the rich ladies and said,"Now,I shall tell you whose hands are the most beautiful.The hands of the poor peasant woman are rough because of work,but they give us food; they are far more beautiful than your hands which have never done anything."
根据短文内容判断句子的正误,正确的用"A"表示,不正确的用"B"表示
31.The three ladies quarreled one day in a boat.B
32.The third lady had the most beautiful hand.B
33.An old beggar woman came to the three rich ladies to ask for some food first.A
34.The peasant woman had a lot of food.B
35.The peasant woman was much kinder than the rich ladies.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.--Take care on April  Fool's Day.Don't believe ____you hear or you might be taken in by a friend.(  )
A.anythingB.everythingC.nothingD.something

查看答案和解析>>

同步练习册答案