精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Three travelers,Allan,Carl and Paul were sitting on the chairs in a train station.They were waiting for a train that was very late.
To pass the time,they began talking to each other.At first,they talked about the weather and their work.Then Paul said,"Tell me-what would you most like to do if your doctor tells you that you have only three months to live?"
The other two men thought about this for a while,and then Carl spoke."Well,"he said,"if I have only three months to live,I'll take all my money out of the bank and go to foreign countries for holidays with my best friend,Erik.I'd like to travel to the places in the world as many as possible.And I'll stay at the best hotels and then eat the best food.I think I'll have a wonderful time."
"That's very interesting."Paul said.With these words,he turned to the other man,saying,"And what about you?"
"I'll tell you a secret,"Allan said."I always want to be a racing driver.So if I have only three months to live,the first thing I'd like to do is to sell my house.With the money I'll buy the fastest car in the world.Maybe I can enter all the big motor races."
Then he laughed,"I might even end up (以…而告终) world champion."
"Now it's your turn,"Allan went on,"If your doctor tells you the bad news,what would you most like to do?"
"Oh,"said Paul with a smile."I'll go and see another doctor."

根据短文内容,选择正确答案,并将其字母代号填入答题卷相应空格内.
56.The three men were talkingB.
A.in the post office           
B.in the waiting room
C.on the train                 
D.on the chairs in their office
57.The men began to talk about the weather and the work because theyB.
A.didn't know anything new      
B.wanted to pass the time quickly
C.had nothing to do             
D.were very interested in each other's work
58.if Carl have only three months to live,he willA.
A.travel around the world with his best friend    
B.travel around the world with his family
C.stay at the best hotels and do nothing          
D.go to the bank and save all the money
59.if Allan have only three months to live,he willC.
A.buy a big new house for his family
B.travel around the world in the fastest car
C.buy the fastest car in the world and join all the big motor races
D.go and see another doctor
60."I might even end up world champion."Here the word"champion"meansDin Chinese.
A.名人       
B.赛车手         
C.大款           
D.冠军.

分析 全文大意:
三名旅行者,Allan,Carl 和Paul 坐在车站的椅子上.他们在等火车.为了打发时间,他们彼此聊了起来.起初,他们谈论天气和他们的工作.然后Paul说:"告诉我,如果医生告诉你只能活三个月,你们最想干什么?"另外两个人想了一会儿,Carl 说:"如果我只能活三个月,我取出银行里所有的钱,和我最好的朋友Erik去国外旅行.我想去世界上尽可能多的地方.我要住最好的宾馆、吃最美味的食物.我想我将度过美好的时光."Allan说:"告诉你们一个秘密.我一直想成为一名赛车手.所以如果我只有三个月的时间,我想做的第一件事是就是卖掉我的房子.用这笔钱我买一辆世界上最快的车.或许我能参加所有重大的汽车比赛.或许我能以获得世界冠军而告终."最后轮到了Paul,他笑了笑说:"我会去看另外一名医生."

解答 答案:
56、B         推理判断题                 根据第一段Three travelers,Allan,Carl and Paul were sitting on the chairs in a train station.They were waiting for a train that was very late"三名旅行者,Allan,Carl 和Paul 坐在车站的椅子上.他们在等火车."可推知他们在候车室聊天.故选B
57、B         细节理解题                  根据To pass the time,they began talking to each other.At first,they talked about the weather and their work"为了打发时间,他们彼此聊了起来.起初,他们谈论天气和他们的工作",可知他们聊天气和工作是因为想让时间过得快一点,故选B
58、A         细节理解题                  根据第三段and then Carl spoke."Well,"he said,"if I have only three months to live,I'll take all my money out of the bank and go to foreign countries for holidays with my best friend,Erik.I'd like to travel to the places in the world as many as possible.And I'll stay at the best hotels and then eat the best food.I think I'll have a wonderful time.""Carl 说"如果我只能活三个月,我取出银行里所有的钱,和我最好的朋友Erik去国外旅行.我想去世界上尽可能多的地方.我要住最好的宾馆、吃最美味的食物.我想我将度过美好的时光",可知Carl如果只能活三个月,他将和最好的朋友周游世界,故选A
59、C          细节理解题                  根据第五段I'll tell you a secret,"Allan said."I always want to be a racing driver.So if I have only three months to live,the first thing I'd like to do is to sell my house.With the money I'll buy the fastest car in the world.Maybe I can enter all the big motor races.""Allan说"我告诉你一个秘密.我一直想成为一名赛车手.所以如果我只有三个月的时间,我想做的第一件事是就是卖掉我的房子.用这笔钱我买一辆世界上最快的车.或许我能参加所有的重大汽车比赛",可知Allan如果只能活三个月他会买一辆世界上最快的车、参加所有的重大汽车比赛,故选C
60、D          词义猜测题                  根据题目意思"I might even end up world champion.""我或许能以获得世界…而告终"j结合上文Allan所说如果只能活三个月他会买一辆世界上最快的车、参加所有的重大汽车比赛,可推知他在比赛中能获得世界冠军.故选D

点评 本篇是一篇逸闻趣事类阅读短文.本篇阅读理解比较简单,所给的题目也比较简单,解答时先通读一遍短文,然后带着问题再读一遍短文,从短文中找出相关的句子,然后对照选项即可选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The Greenery Theme Park in Hexi New Town is a goodplace(地方) for people to enjoy different plants.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Of the two roads out of town,this one is better than the other though _________ is very good.(  )
A.noneB.no oneC.neither

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

7.76题为判断正误,(T表示正确,F表示错误),77-79为简略回答问题,80题为英译汉.
Long ago,people did not need money.They lived on wild animals,fruits and other plants.
As time passed,people learned to raise animals and crops.Sometimes,families produced more than they needed,so they started to trade with other families.Later,people began to use money as a means of exchange.However,it was not the kind of money we use today.They used shells,rice,salt,large stones,etc.
During the 600s B.C,people began using coins as money.They soon found that coins were easier to carry than goods and lasted a long time.Later,countries began to make their own coins.
The Chinese were the first to use paper money,probably as early as the 11th century.The Italian traveler Marco Polo saw the Chinese using money when he visited China in the 1200s.However,European countries did not start using paper money until 1600s.
Today,we have many ways to pay for things.We do not use coins or paper money.Often,people prefer to pay for things by card.Paying with a card is easier and safer than carrying around a lot of"real"money.

76.Chinese began to use paper money in the 11th century.T
77.People lived onwild animals,fruits and other plants long ago.
78.Why did people start to trade?Because people produced more than they needed..
79.When did people begin to use coins as money?During the 600s B.C.
80.Put the underlined sentence in the passage into Chinese.然而,欧洲国家直到17世纪才使用纸币..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Once upon a time,there was a farmer in the central region of China.He didn't have a lot of money and,instead of a strong horse,he used an old horse to plow(犁) his field.
One afternoon,while working in the field,the horse dropped dead.Everyone in the village said,"Oh,what a horrible thing to happen!"The farmer said simply,"We'll see."He was so at peace and so calm,that everyone in the village got together and,admiring his attitude,gave him a new horse as a gift.
Everyone said,"What a lucky man!"And the farmer said,"We'll see."
A couple of days later,the new horse jumped a fence and ran away.Everyone in the village shook their heads and said,"What a poor guy!"The farmer smiled and said,"We'll see."
Finally,the horse found his way home,and everyone again said,"What a lucky man!"
The farmer said,"______."
Later in the year,the farmer's young boy went out riding on the horse and fell and broke his leg.Everyone in the village said,"What a shame for the poor boy!"The farmer said,"We'll see."
Two days later,the army came into the village to draft new recruits(征兵).When they saw that the farmer's son had a broken leg,they decided not to recruit him.
Everyone said,"What a lucky young man!"The farmer smiled again,and said,"We'll see."
There's no use in overacting(反应过度)to the events of our everyday lives.Many times what looks likes a bad thing,may actually be a gift in return.And when our hearts are in the right place,all events are gifts that we can learn valuable lessons from.

52.What is the right order of the events?C
①.The old man's son broke his leg.
②People gave the old man a new horse.
③The old man's old horse dropped dead.
④The old man's son was not recruited by the army.
A.①②③④
B.④③①②
C.③②①④
D.④①②③
53. What sentence probably would be on the line?C
A.Not at all.
B.Yes,I am         
C.We'll see.
D.Thank you.
54.Why did the father always say"We'll see"when things happened?C
A.Because the father was very clear about what would happen next.
B.Because the father didn't care about what happened.
C.Because the father didn't want to overact to what happened.
D.Because the father wanted to show off how cool he was.
55.What do you think would be the best title of the story?A
A.We'll see.
B.What a cool father!
C.What a lucky man!
D.What a poor man!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.A:Excuse me,is there a hospital around here?
B:Yes.There is (51)oneon Zhongshan mount in Luzhou.
A:How (52)faris it from here?
B:About fifteen minutes'walk.You can(53)takethe NO.216 bus there.
A:Thank you.By the way,(54)whereis the bus stop?
B:It's at the end of this street.You can't miss it.
A:Thanks for your(55)help.
B:You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.
A.It is still exciting and moving
B.Have you read Harry Potter yet?
C.I saw it just a few days ago.
D.So what do you think of the acting?
E.I haven't heard of it at all.
F.Have you seen any good films recently?
G.He has played Harry Potter since he was 11
A:Hello,Alice!How is it going?
B:Pretty good.
A:(36)F
B:Yes,I have just seen Harry Potter and the Deathly Hallows.
A:That is the seventh and final of the Harry Potter films,isn't it?
B:Yes.(37)CI really liked it.It was full of fantastic special effects(特效).
A:Is Daniel Radcliffe still the main actor?
B:Yes.(38)G.And now he is a 22-year-old young man.
A:(39)D
B:The acting is very good.The film is worth watching.
A:So do you think I will like it?
B:Yeah,I think you will.(40)A
A:Oh,well.I'll give it a try.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.一Many young people used to spend their time playing computer games,                they?
-Yes,but now they are volunteering their time to help others.(  )
A.usedB.didn'tC.don't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.      warm idea Suddenly came to me that I might use      pocket money to buy a gift for my father on Father's Day.(  )
A.A; theB.The; theC.The;/D./; the

查看答案和解析>>

同步练习册答案