精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Once upon a time,there was a farmer in the central region of China.He didn't have a lot of money and,instead of a strong horse,he used an old horse to plow(犁) his field.
One afternoon,while working in the field,the horse dropped dead.Everyone in the village said,"Oh,what a horrible thing to happen!"The farmer said simply,"We'll see."He was so at peace and so calm,that everyone in the village got together and,admiring his attitude,gave him a new horse as a gift.
Everyone said,"What a lucky man!"And the farmer said,"We'll see."
A couple of days later,the new horse jumped a fence and ran away.Everyone in the village shook their heads and said,"What a poor guy!"The farmer smiled and said,"We'll see."
Finally,the horse found his way home,and everyone again said,"What a lucky man!"
The farmer said,"______."
Later in the year,the farmer's young boy went out riding on the horse and fell and broke his leg.Everyone in the village said,"What a shame for the poor boy!"The farmer said,"We'll see."
Two days later,the army came into the village to draft new recruits(征兵).When they saw that the farmer's son had a broken leg,they decided not to recruit him.
Everyone said,"What a lucky young man!"The farmer smiled again,and said,"We'll see."
There's no use in overacting(反应过度)to the events of our everyday lives.Many times what looks likes a bad thing,may actually be a gift in return.And when our hearts are in the right place,all events are gifts that we can learn valuable lessons from.

52.What is the right order of the events?C
①.The old man's son broke his leg.
②People gave the old man a new horse.
③The old man's old horse dropped dead.
④The old man's son was not recruited by the army.
A.①②③④
B.④③①②
C.③②①④
D.④①②③
53. What sentence probably would be on the line?C
A.Not at all.
B.Yes,I am         
C.We'll see.
D.Thank you.
54.Why did the father always say"We'll see"when things happened?C
A.Because the father was very clear about what would happen next.
B.Because the father didn't care about what happened.
C.Because the father didn't want to overact to what happened.
D.Because the father wanted to show off how cool he was.
55.What do you think would be the best title of the story?A
A.We'll see.
B.What a cool father!
C.What a lucky man!
D.What a poor man!

分析 从前在中国中部地区有一个农民,他没有太多钱,他只有一皮马帮他犁田.有一天,马死了,村里每个人都说这是一件多么不好的事情,但是农民很平静说"再看看吧!",村里的每个人都很欣赏他,送给他一匹马,人们又说:"多么幸运啊",几天之后马跑了,农民还是笑笑"再看看吧!".
  过了几个月,这匹马自己跑回来了,邻居们听说这个事情之后,又纷纷跑来道贺.农民说:"再看看吧!"
农民的儿子一不小心从马背上摔下来跌断了腿.邻居们知道后,劝说不要太伤心,没想到农民淡淡的对大家说:"再看看吧!"过了不久,军队来征兵,看见农民的儿子腿断了,就没有让他的儿子去,人生中的很多事情,冥冥中自有注定,一件事情是福是祸,往往不是表象可以判定的,凡事顺其自然,遇到顺心的事不要太得意,遇到沮丧挫折的时候也不要太灰心丧志,淡然处之.

解答 52.答案:C.故事排序题.根据第二段One afternoon,while working in the field,the horse dropped dead可知马死了,第二段that everyone in the village got together and,admiring his attitude,gave him a new horse as a gift.可知大家送给他一匹马,第六段the farmer's young boy went out riding on the horse and fell and broke his leg可知农民的儿子摔断腿了,第七段they decided not to recruit him.可知他的儿子没有被征兵,故选C.
53.答案:C.推理判断题.根据第二段Everyone in the village said,"Oh,what a horrible thing to happen!"The farmer said simply,"We'll see."和
第三段Everyone said,"What a lucky man!"And the farmer said,"We'll see."第四段Everyone in the village shook their heads and said,"What a poor guy!"The farmer smiled and said,"We'll see."可知每次不管是好事还是坏事,农民都说了"We'll see"可知这里农民还会这么说,故选C.
54.答案:C.推理判断题.结合最后一段There's no use in overacting(反应过度)to the events of our everyday lives.可知农夫是不想对任何事情都反应过度,故选C.
55.答案:A.标题判断题.本文出现最多的一句话就是"We'll see.",农夫的这句话告诉我们不要对任何事情都反应过度,要淡然处之,说不定坏事就会变成好事.故命名We'll see.故答案是A.

点评 耳熟能详的一个寓言故事,简单易懂,所给的题目也不难推断出答案.做完莫忘检查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.World Expo 2010Shanghai China _______ people from all over the world to the theme"Better City,Better Life."(  )
A.attendsB.attractsC.allowsD.advises

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.It's  rude to point at others with  your chopsticks during tne meals.
吃饭的时候,用筷子指着其它人是不礼貌的.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.阅读下面短文,将短文中画线部分的句子翻译成中文.
We are in a society full of competition.In fact,everyone is born equal(平等的).You can do what others do.(38)Although your classmates may be better than you in some ways,you may be better than them in other subjects. So everyone has his or her own advantages.Don't view(考虑) things from a single point of view.Try to discover your own advantages,and believe that you can do better than others in those ways.
(39)Competition is not so terrible.Don't be afraid of it. And don't be afraid of those classmates who are better than you.Remember that self-confidence(自信) is the first step to success.(40)Believe in yourselves,and you will be successful one day!
38.虽然你的同学可能在某些方面比你好,但你可能会在别的科目上比他们好.
39.竞争不是那么可怕.别害怕它.
40.相信自己,总有一天你会成功的..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Beef,of course,is the meat from a cow,and probably no food is more popular in the USA than a hamburger made from beef.In the 1960s a businessman named Ray Kroc began building small restaurants that sold hamburgers quickly,so people in a hurry could buy and eat them without waiting.By the end of the 1960s the McDonald's Company was selling hamburgers in a lot of restaurants from California to Maine.Not surprisingly,Ray Kroc became one of the richest businessmen in America.
Other business people watched his success.Some of them opened their own hamburger restaurants.One company,called"Wendy's"began to compete(竞争) with McDonald's.Wendy's said its hamburgers were bigger than those sold by McDonald's or anyone else's.The Wendy's Company created the expression"Where's the beef?"to make people believe that Wendy's hamburgers were the biggest.It produced a television advertisement to sell this idea.The Wendy's television advertisement showed three old women eating hamburgers.The bread that covered the meat was very big,but inside there was only a tiny(极小的) bit of meat.One of the women said she would not eat a hamburger with such a little piece of beef."Where's the beef?"she shouted in a funny voice.These advertisements for Wendy's hamburger restaurants were a success from the first day they appeared on television.As we said,it seemed that everyone began using the expression"Where's the beef?"It was one of the most popular expressions in the USA.

28.From the passage,we know that the McDonald's Company was first run byD.
A.McDonald     
B.Wendy    
C.Ray Kroc's good friends     
D.Ray Kroc
29.The underlined expression"Where's the beef?"in Paragraph 2means"C".
A.the beef in the hamburgers is lost
B.the beef is as good as it is said to be
C.the hamburger is not as good as described
D.the beef cannot be found
30.The passage implies(暗示) that some other people wanted to open hamburger restaurants becauseB.
A.hamburgers were easy to make
B.they wanted to make a lot of money
C.they could sell hamburgers from California to Maine
D.they thought hamburgers were good to eat.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Three travelers,Allan,Carl and Paul were sitting on the chairs in a train station.They were waiting for a train that was very late.
To pass the time,they began talking to each other.At first,they talked about the weather and their work.Then Paul said,"Tell me-what would you most like to do if your doctor tells you that you have only three months to live?"
The other two men thought about this for a while,and then Carl spoke."Well,"he said,"if I have only three months to live,I'll take all my money out of the bank and go to foreign countries for holidays with my best friend,Erik.I'd like to travel to the places in the world as many as possible.And I'll stay at the best hotels and then eat the best food.I think I'll have a wonderful time."
"That's very interesting."Paul said.With these words,he turned to the other man,saying,"And what about you?"
"I'll tell you a secret,"Allan said."I always want to be a racing driver.So if I have only three months to live,the first thing I'd like to do is to sell my house.With the money I'll buy the fastest car in the world.Maybe I can enter all the big motor races."
Then he laughed,"I might even end up (以…而告终) world champion."
"Now it's your turn,"Allan went on,"If your doctor tells you the bad news,what would you most like to do?"
"Oh,"said Paul with a smile."I'll go and see another doctor."

根据短文内容,选择正确答案,并将其字母代号填入答题卷相应空格内.
56.The three men were talkingB.
A.in the post office           
B.in the waiting room
C.on the train                 
D.on the chairs in their office
57.The men began to talk about the weather and the work because theyB.
A.didn't know anything new      
B.wanted to pass the time quickly
C.had nothing to do             
D.were very interested in each other's work
58.if Carl have only three months to live,he willA.
A.travel around the world with his best friend    
B.travel around the world with his family
C.stay at the best hotels and do nothing          
D.go to the bank and save all the money
59.if Allan have only three months to live,he willC.
A.buy a big new house for his family
B.travel around the world in the fastest car
C.buy the fastest car in the world and join all the big motor races
D.go and see another doctor
60."I might even end up world champion."Here the word"champion"meansDin Chinese.
A.名人       
B.赛车手         
C.大款           
D.冠军.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.A.Good idea.
B.See you then.
C.We can go by bus.
D.This is Li Feng speaking.
E.What time shall we start?

A:Hello!This is Wei Hua.May I speak to Li Feng?
B:(56)D
A:Hi,Li Feng.Would you like to visit Fujian Tuhou this Sunday?
B:Yes,I'd love to.(57)E
A:How about half past eight?
B:All right.How can we get there?
A:(58)CIt takes about three hours to get there.
B:Oh,why not invite Mike?Maybe he wants to go with us.
A:(59)A I'll call him later.And let's meet at the bus station at 8:30in the morning.
B:Ok.(60)B
A:See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.                soldiers and doctors were sent to help the people in Yushu after the earthquake.(  )
A.Two thousandsB.Thousands of
C.Two thousands of   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

4.
it's,timeIt's time to get up..

查看答案和解析>>

同步练习册答案