【题目】 Print a mobile phone at home. Download a film in just one second. Amazing things like these might become reality in 2019 as new technology enters our lives. Check out a few examples here.
Iron Man suit 钢铁侠战衣 | Have you ever imagined what fun it would be to fly to school? This Iron Man-style suit from a British company could make your dreams come true. The suit allows users to fly just like Iron Man. Wearers can take off straight and fly through the air. It is powered by five mini jet engines— four are built into units close to the hands and one is built into a backpack. It can reach a top speed of 80 km per hour. There is a long way to go before this technology is available to everyone, as the suit is still quite expensive - one model recently sold for $ 440, 000 (about 3 million yuan). It is also very noisy. The inventors hope to improve it in the future. |
3D-printed houses 3D 住宅打印 | Food, water and home are basic human needs. But there are 1.2 billion people in the world who don’t have a proper house to live in. The 3D printed houses made by ICON in Texas may help to solve this problem. The company can print a single- storey 60-square- meter house in just 12 to 24 hours. The walls of the house are made of a special cement(水泥) that looks like cream. Later, workers can make the walls stronger. The 3D-printed houses use less cement than normal houses, If all goes according to plan, 100 homes will be built for people in The Republic of Panama in Central America this year. Each house costs $ 10, 000 (about 69,000 yuan). |
Huawei Mate X 华为G折叠手机 | Is it possible to fold(折叠) your phone screen? Huawei’s newest phone, the Mate X, is foldable , You can fold it in half as if you are closing a book. But what makes the Mate x different is that it is folded from the outside, The Mate X is both a phone and a table(平板电脑). When folded, it works as a phone. When unfolded, it is a tablet. The phone is very thin. When open, it is 5.4 mm thick, and when closed t 1s just 11 mm. The other highlight of Mate X is that it supports 5G which means users can download a whole movie in just a second. But users can only take selfies when the phone is folded. That’s because the phone doesn't have a front camera. You have to turn the phone over and use the back camera instead. |
【1】Why is the Iron Man suit not available to everyone now?
A.Because of its flying speed.B.Because of its price and noise.
C.Because of its flying distance.D.Because of its great fashion.
【2】What is the advantage about a 3D-printed house?
A.The new technology is green but quite expensive.
B.The 3D-printed walls are made of special cream.
C.The new technology will make the poor people rich.
D.A 60m2 -3D printed house can be built within one day.
【3】What is the most amazing development about Huawei Mate X?
A.The phone is very thin and easy to carry around.
B.You can fold the Mate X which supports 5G network.
C.It's possible for you to take photos when you turn it off
D.There is a front camera and a back one on the Mate X.
【4】Which of the following can be the best title?
A.Technologies Have Become TrueB.The Future May Destroy Our Lives
C.New Technologies Entering Our LivesD.The Importance of New Inventions
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】C
【解析】
这篇短文主要讲述了随着新技术进入我们的生活,这些令人惊奇的事情可能会成为现实。文中讲述了新科技进入人们的生活如:钢铁侠战衣;3D打印房屋;华为Mate X这个高科技。
【1】细节理解。根据文中“There is a long way to go before this technology is available to everyone, as the suit is still quite expensive - one model recently sold for $ 440, 000 (about 3 million yuan). It is also very noisy.” 这项技术还需要很长一段时间才能普及到所有人身上,因为这套西装仍然很贵——其中一款最近的售价为44万S44(约合人民币300万元)。也很吵。可知,因为它的价格和噪音。故选B。
【2】细节理解。根据文中“The company can print a single- storey 60-square- meter house in just 12 to 24 hours.”公司可以在12到24小时内打印出一栋60平方米的单层房子。故选D
【3】细节理解。根据文中“Huawei's newest phone, the Mate X, is foldable , You can fold it in half as if you are closing a book.”华为最新的手机Mate X是可折叠的,你可以像合上一本书一样把它对折成两半。及“The other highlight of Mate X is that it supports 5G which means users can download a whole movie in just a second. ”MateX的另一个亮点是它支持5G,这意味着用户可以在一秒钟内下载整部电影。可知,您可以折叠支持5G网络的Mate X。故选B。
【4】标题归纳。Technologies Have Become True技术已经成为现实;The Future May Destroy Our Lives未来可能会毁掉我们的生活;New Technologies Entering Our Lives新技术进入我们的生活;The Importance of New Inventions新发明的重要性通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了新科技将进入人们的生活。选项C符合题意。故选C。
我们在做阅读理解题时,就要明确初中阅读理解考查的主要内容,在此基础上,快速阅读全文,了解文章大意。在了解文章的基础上,抓住首尾句;认真仔细、逐步答题;平心静气,不急躁,仔细检查,减少误差。严格说来,阅读理解主要要求是:1.掌握阅读主旨大意,用以说明主旨大意的事实和细节。2.既理解具体事实,也理解抽象的概念。3.既理解字面意思。也理解深层含义。包括作者的态度以及意图等。如第4小题,文中主要讲述了新科技将进入人们的生活,故本文的标题是“New Technologies Entering Our Lives”。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Why did Tan become interested in the sounds of nature?
—__________he thinks the best music comes from nature.
A. Since B. As C. Because D. For
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Li Na is one of ______ tennis players in the world.
A.most famous
B.the most famous
C.more famous
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Every.year, millions of Chinese college students from poor families face money problems.This problem has become a major problem of the whole society.Last month, a national survey by the Chinese Foundation for Poverty Alleviation(中国扶贫基金会) as held to learn more about their college life.Here are some of the results.
(I) The monthly costs for students (Ⅱ)Where do they get subsidies(补助金)?
![]()
【1】From Chart I, we know that about one fifth of the students spend__________every month.
A.less than 100 yuanB.100~150yuanC.100~200yuanD.more than 200 yuan
【2】From Chart II, we know that__________is( are )the main source(来源)of help.
A.help form the societyB.Green Passage Program
C.help from collegesD.state loans
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【广东省2015年中考英语试题】Could you please give me a hand ? I can’t complete the task on time ______ your help.
A.without B.under C.with D.for
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Speak to him slowly________ he may understand you better.
A. since B. so that C. for D. because
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Zhang Ming is having a trip in America. He lives in New York City Hotel. This is a 4-star hotel. Each room offers a flat-screen TV, CD/DVD player and Wi-Fi. All rooms come with a microwave (微波炉), a mini-refrigerator and dishware. Besides, we have fitness Center, Business Center, Non-smoking Rooms for you.
Here is Zhang Ming’s room card.
The front
Welcome to New York City Hotel
![]()
Phone number: (626) 555-1212
Website: http://www.Newyorkcityhotel.com
Buses to the hotel: Bus 705, Bus 11, Bus21
The back
Usage:
Keep the card close to the response area (反应区) on the door until the green light is on. Then open the door.
Notice:
1. Take the card with you. It will be a help if you get lost.
2. If the card is lost during your stay in the hotel, please call our service center.
3. Give the card back to the service center when you leave.
【1】Zhang Ming lives in ________ now,
A.MGM Grand HotelB.Mirage HotelC.New York City HotelD.Caesars Palace Hotel
【2】If Zhang Ming gets lost, he can ________.
A.take Bus 750 to the hotelB.wait until the light is green
C.go back to the hotel to search the InternetD.call the hotel at the phone number on the card.
【3】Which sentence is true according to the passage?
A.New York City Hotel is a 5-Star hotel.
B.Guests in the hotel can’t use Wi-Fi.
C.You can still keep the card when you leave the hotel.
D.There is a park across from the New York City Hotel.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Miss Smith is very kind. We all like_________ .
A. it B. her C. him D. them
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】- _______ exercising, and you'll be healthier.
A. Keep B. To keep C. Keeping D. Kept
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com