精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.A man lived in a village.He had an old cat at home.The cat couldn't run fast,and she couldn't bite,because she was so old.One day,when she saw a mouse,she jumped and caught it.But she could not bite it.The mouse got out of her mouth and ran away.
Then the man became very angry and began to beat the cat.The cat said,"Don't beat your old servant.I know I'm old and can't kill a mouse.But I have worked for you for many years,and I still want to work for you.Be kind to the old,and remember what good work they did when they were young."
When the man heard that,he realized that he was wrong.

51.Where did the man liveA?
A.In a village.
B.In a city.
C.In a factory.
D.In a hotel.
52.What could the old cat doC?
A.Run fast.
B.Bite.
C.Catch a mouse.
D.Kill a mouse.
53.How did the man feel when the mouse ran awayA?
A.Angry.
B.Happy.
C.Afraid.
D.Sad.
54.How long did the cat work for the man?D
A.Several days.
B.A few months.
C.About a year.
D.Many years.
55.What happened at the end of the storyB?
A.The cat left home.
B.The man realized his mistake.
C.The man killed the cat.
D.The man didn't believe the cat.

分析 翻译:
一个人住在一个村庄里.他家里有一只老猫.这只猫跑不快,也不能咬,因为她太老了.一天,当她看到一只老鼠,她跳了起来,抓住了它.但她不能咬它.老鼠从她的嘴里逃了出去.那个人变得非常生气,开始打那只猫.猫说,不要打你的老仆人.我知道我老了,不能杀死一只老鼠.但我已经为你工作了很多年,我还想为你工作.对老的,记住,当他们年轻的时候,他们做了好的工作."当那人听到,他意识到他错了.

解答 51.A.细节理解题.根据语境A man lived in a village.可知这个男人住在一个小村庄里.故选:A
52.C.细节理解题.根据语境The cat couldn't run fast,and she couldn't bite,和she jumped and caught it.But she could not bite it.The mouse got out of her mouth and ran away可知这只猫老了,跑的不快,逮住老鼠,咬不动,杀不死老鼠,所以它能逮住老鼠.故选:C
53.A.细节理解题.根据语境Then the man became very angry and began to beat the cat.可知当这个人看到老鼠老鼠跑了,他很生气.故选:A
54.D.细节理解题.根据语境But I have worked for you for many years,可知这只猫为这个人工作可很多年.故选:D
55.B.细节理解题.根据语境When the man heard that,he realized that he was wrong.可知最后这个人意识到他的错误.故选:B

点评 本题考查逸闻趣事类阅读.文章通过猫的故事,让我们明白了要善待老人,因为他们年轻时,做过许多好事.阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容情节展开想象,注意细节理解题的解答,养成良好的做题习惯.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016届江西鄱阳县二中九年级上第五次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

—The scarves are all beautiful.I can’t decide which one to choose.

—Oh,look at this red one.I think it’s______.

A.beautiful B.more beautiful C..the most beautiful D.less beautiful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.阅读短文,并选择方框中的词用适当形式填空,每个词最多选用一次,有一项是多余的,每空一词.
with  that   little  start  do  because  way  how  make  explain  bad
Sometimes,we see some people reading books while bitingtheir nails(咬指甲).According to the BBC(英国广播公司),up to 45percent of teenagers bit their nails.There is not an exact answer to (69)explainwhy people bite their nails.But most commonly,nail biting is said to be a nervous habit.It is done(70)becauseof stress(压力),boredom or excitement.
What's more,a report says that people with higher levels of intelligence(智力) (71)startbiting their nails at an early age.It believes that compared(72)withcommon person,(73)thosewith higher levels of intelligence may feel higher levels of stress more easily.
This habit is(74)badfor the biters.It can give them red or sore fingertips.And long-term nail biting can affect(影响)(75)hownails grow.
But don't worry!There are many(76)waysto stop biting your nails.First,keep your nails clean.The more you focus on taking care of your nails,the(77)lesslikely you may bite them again.Also,when you feel stressed,try to relax.(78)Doingexercise or having a warm bath both help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Most boys in our class like playing _____ soccer.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.The teacher said that_____ of the boys would take part in the talent show.(  )
A.three fiveB.three fivesC.thirds fifthsD.three fifths

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The sun is shining brightly outside.You'd better _______your hat.(  )
A.put onB.put awayC.put off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.It's Father's Day.I'll get ________ tie for my father.(  )
A.anB.aC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.--You look sad.What has happened?
--Everyone ____ us to win the match,but we lost.(  )
A.expectsB.expectedC.hopesD.hoped

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.I hate being overweight.My husband said he didn't mind,but I knew he still hoped I had a beautiful body.Everything from my waist(腰部) to my legs was overweight.Finally,just after Christmas last year,I decided that something had to be done.
I met Dr.Wallace,and she told me I had to stop eating fast foods.It was very hard for me because I was eating them three of four times a week:pizza,hamburgers,whatever I could get.But I said to myself at the start that I would try my best to do it-and I did.I even gave up the booze-something I used to have two glasses of it with dinner.
My best friend,Rachel Waterman,said I had to walk 10,000steps every day.That was very hard for me at the beginning.I was used to driving everywhere,but I started to walk everywhere instead.I walked in the morning before work,and I usually took a walk in the park with my husband after work.Now I never go to bed until I've done my 10,000steps.
Six months has passed,and I made it.Last week,my husband bought me an MP4as a gift.the weight is wonderful-I feel like a different person now,and I can buy my favorite clothes in the shops.I am so proud of myself because everyone thought I wouldn't be able to make it including myself.
I love my new body,and I'll never let myself go back into my old ways.

46.When did the woman decide to lose her weight?B
A.After she had a baby.
B.After Christmas last year.
C.Before Christmas last year.
D.When she got a gift from her husband.
47.The underlined word"booze"in Paragraph 2meansA.
A.wine  
B.meat  
C.vegetables 
D.fast foods
48.What can make the woman overweight according to this passage?B
A.Pizza,vegetables and wine.
B.Pizza,hamburgers and wine.
C.Pizza,vegetables and water.
D.Pizza,hamburgers and tea.
49.Why did the woman's husband get an MP4for her?C
A.Because it was Dr.Wallace's suggestion.
B.Because her husband liked it.
C.Because it was a gift for her success in losing weight.
D.Because she asked her husband for it several times.
50.Who helped the woman lost her weight?D
A.Dr.Wallace.
B.Her husband.
C.Rachel Waterman.
D.All of the above.

查看答案和解析>>

同步练习册答案