精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Now there is a new trend(趋势)-letting kids choose their punishments when they do something wrong.Sally's mom has admitted(承认) that she uses the method,and her daughter once chose having her computer taken away for a month as her punishment.Do you think this is a good way to encourage better behavior?

56.B thinks kids should be allowed to choose their own punishments.
A.David           
B.Alice          
C.Mary            
D.Jenny 
57.What punishment did Sally once choose?A 
A.She didn't play computer for a month.
B.She didn't buy a computer a month ago.
C.She couldn't stay at home for a month.
D.Her mother didn't play computer for a month.
58.From this article we learn thatC.
A.children like punishments        
B.children can usually choose their own punishments    
C.parents always punish their children in their own way  
D.parents like punishing their kids 
59.What does Tony do?D
A.An actor.
B.A singer.
C.A doctor.
D.A writer.
60.C of the five people disagree(s) with this new punishment method.
A.One          
B.Two           
C.Three            
D.Four.

分析 文章大意:主要介绍了如果孩子犯错误应该和他商量用一个他也同意的处罚方式,例如把电脑拿走一个月不让他玩作为惩罚,同时几个人发表了各自的意见.

解答 56-60:BACDC
56题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一幅图They should!I'm tired of the unfair punishments that my parents have chosen!"-Reader Alice他们应该!我厌倦了我父母选择的不公平的惩罚!故答案是B.
57题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第一段Sally's mom has admitted(承认) that she uses the method,and her daughter once chose having her computer taken away for a month as her punishment.可知 莎丽的妈妈承认,她使用的方法,和她的女儿曾经选择了她的电脑被带走了一个月作为她的惩罚,故答案是A.
58题答案:C 考查推理题,根据文中的第一段Now there is a new trend(趋势)-letting kids choose their punishments when they do something wrong现在有一个新的趋势,他们做了错事让孩子选择他们的惩罚时.可知用父母他们自己的方式仍然是主要的惩罚方式,故答案是C.
59题答案:D 考查细节理解题,根据文中的表格第四个I think it's a good thing for kids to choose punishments.It can help give them a bigger sense of responsibility.And it teaches them valuable lessons."-Writer Tony 我认为惩罚孩子是件好事.它可以帮助他们更大的责任感.它教给他们宝贵的教训.--作家托尼,可知托尼是作家,故答案是D.
60题答案:C 考查归纳题,根据文中的大意可知Marry,Toney,David不同意,其它两人同意,故答案是C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Let her have a good rest.       ?(  )
A.will youB.doesn't sheC.shall weD.won't you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Great changes have taken place in Wenzhou.Who can tell _____in another five years?(  )
A.how it looked likeB.how did it look like
C.what it will be likeD.what will it be like

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

6.He can go somewhere by bike.(改为否定句)
Hecan't goanywhere by bike.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.These days,more and more Chinese people enjoy sending and receiving messages on the phone.It can help them to get the latest news and communicate with friends.But I think I should read more books besides the textbooks,the more,the better.It can open my eyes and improve my language skills.Of course,it also can help me to get good grades.Do you know how to read more and learn more?Here are some tips for you.
◆Clear your purpose for reading
Before you start reading,ask yourself why you are reading this book.Most people read for two main reasons,pleasure or knowledge.Clearing about your reading purpose can not only help you choose the books you really need to read,but also remind you why reading the book is important to you,so you will keep reading and complete the book faster.
◆Read only what you are interested in
No matter what you are reading,it is important to enjoy what you read.Your friends may tell you the books they love,but those books might not necessarily be the ones you enjoy.
◆Give up books that you don't enjoy
You may have chosen books that you are interested in,and they are right to your purpose.But while you are reading them,there may still be some books that you don't enjoy reading.Whenever you realize that you aren't enjoying the book you are reading,give it up.Remember reading shouldn't be a chore.
◆Set a reading goal
It is interesting that I read the books borrowed from libraries faster than those I bought.The reason is the books I bought don't have a due date!I don't need to return those books.Having a reading goal helps you work out how much reading you need to do in a week or even a day.Before you read each book,ask yourself what time you need to complete this book by.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上.
61.According to the passage,the writer might be aC.
A.teacher         
B.doctor         
C.student       
D.scientist
62.Why do most people read books?B
A.To get the latest news and communicate with friends.
B.For pleasure or knowledge.
C.To open their eyes and improve their language skills.
D.To get good grades.
63.What shouldDyou do when you find the book which you are reading is boring?
A.Keep on reading.
B.Set a reading goal.
C.Read the books your friends love.
D.Give up the book.
64.The underlined words"due date"meanC in Chinese.
A.星期 
B.借期 
C.还期 
D.日期
65.This passage mainly tells usA.
A.how to read more and learn more  
B.how to choose a good book
C.how to read faster             
D.why we should read more books.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.A headmaster decided to honor the teachers in his school to show his thanks for their hard work..He told them (21)C they made a difference in their jobs.Then he gave (22)B of them a blue ribbon that read,"Who I Am Makes a Difference."
One of the teachers wanted to take this idea into her students.One day the teacher noticed a boy in her class was (23)C.She went to him and asked him the reason.The boy told her that his father had been worrying(24)A  his job and often punished him for some little things.(25)B what he said,the teacher decided to give him the ribbon to cheer him up.She said,"Dear boy,(26)A your father has done doesn't mean the lack of love for you.He needs your understanding.Here's a ribbon for you.Would you like (27)D  this ribbon and pass it on  Let's keep this ceremony (28)C and find out how it affects people."
That night the boy sat beside his father and said,"Dad today my teacher gave me a blue ribbon for being kind and asked me to find somebody else to honor.I'd like to give it to you.I want to let you know how(29)B I love you and how much you mean to me."
The father was very surprised,and he was moved(30)D.He said with tears in his eyes,"I almost lost my confidence in my job.But with your encouragement and love,I have my confidence again.Thank you,my son.I love you,too."

21.A.whenB.whyC.howD.what
22.A.everyB.eachC.everyoneD.all
23.A.happyB.excitedC.unhappyD.exciting
24.A.aboutB.atC.withD.on
25.A.HeardB.HearingC.HearD.To hear
26.A.whatB.howC.whetherD.which
27.A.takeB.takingC.tookD.to take
28.A.goesB.to goC.goingD.go
29.A.deepB.deeplyC.strongD.well
30.A.alsoB.tooC.eitherD.as well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.For some teenagers,being an adult(成年人)is the coolest thing in the world.Adults don't do homework(66)ortake exams.They do what they like and make money.(67)Howwonderful!But is it true Last month,Grade 7 students at Sunshine School had a taste of the adult world.The teachers asked them (68)to finish(finish) a piece of special homework called"Working with your parents for one day."
Wujing's mother works as(69)aticket collector in a park.At 6 a.m•the 14-year-old girl set(70)off/outfor work with her mother.It was dark and cold.(71)Beforethe park opened.they did some cleaning and prepared for the visitors'coming.When the visitors came,they greeted with a smile.After standing for the whole day,Wu was worn out.
"She is(72)busier(busy) and more tired than what I thought.I should help her more."said Wu.
Li Shiyi.14•spent her day(73)helping.(help) in•car.Her father is a taxi driver.She had to pick calls and give change back.Li thought(74)itwould be easy to sit in a car and tour the city.But soon she found that her father didn't even have time for lunch.
"Now I know haw hard it is to make money."Li said,"We (75)should/must/need/have tocare for our parents more and never waste money."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Presents For Children's Day

Charles M.Schulz was born in 1922in Minneapolis,the only child of a housewife and a barber.His interest in comics was encouraged by his father,who loved the funny pages.Charles M.Schulz sold seventeen cartoons to the Saturday Evening Post from 1948to 1950and Li'l Folks to the St.Paul Pioneer Press.Peanuts debuted(首次露面) on October 2,1950,and ran without interruption(中止) for the next fifty years.Charles M.Schulz died in 2000.

It's a Dog's Life.Snoopy brings all your familiar friends together for great times and fun.
 

Charlie Brown faces some of life's little challenges with the h
elp of Snoopy,Lucy,Peppermint Patty,Linus,and the rest of the gang(一伙) in It's a Big World,Charlie Brown. 

The last one is the special edition Peanuts 2000,which includes all the last year's Peanuts comic strip and Charles M.Schulz's famous farewell strip.
Come and visit out website at www.ballantinebooks.com
or come to Ballantine Bookshop,you'll have a big surprise.

26.Why did young Charles become interested in comics?D
A.He wanted to sell cartoons.
B.His mother encouraged him.
C.Cartoons brought him great times and fun.
D.His father's love for the funny pages influenced him.
27.When did Peanuts first appear in public?C
A.In 1922.
B.In 1948.
C.In 1950.
D.In 2000.
28.Who doesn't belong to the Peanuts gang?C
A.Snoopy.
B.Lucy.
C.Charles M.Schulz.
D.Peppermint Patty.
29.Which of the following appeared last?A
A.Peanuts 2000.
B.Li'l Folks.
C.It's a Dog's Life,Snoopy.
D.It's a Big World,Charlie Brown.
30.What do you think the passage is?D
A.A novel.
B.A menu.
C.A diary.
D.An advertisement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

8.We are free today.Let's go to see the movie.(改为同义句)
We are free today.Why don'twe go to see the movie?

查看答案和解析>>

同步练习册答案